רימונים (צילום: א.ס.א.פ-קריאייטיב INGIMAGE)
רימונים (צילום: א.ס.א.פ-קריאייטיב INGIMAGE)

מה מבשלים בחג: 5 מתכונים לראש השנה

חמש שפיות וקונדיטוריות ירושלמיות מגישות מתכונים טעימים וחגיגיים במיוחד לראש השנה

פורסם בתאריך: 19.9.17 17:05

חושבים איך לשלב את הדבש או הרימון במתכונים שתכינו לראש השנה? ביקשנו מחמש שפיות וקונדיטוריות ירושלמיות להגיש עבורכם מתכונים טעימים וחגיגיים במיוחד לראש השנה. קבלו את המתכונים של רחל בן-אלול, לירז שדה, טלי פרידמן, קרן קדוש וגליה אביחיל

 

(צילום: פרטי)

(צילום: פרטי)

 

המתכון של השפית רחל בן אלול: מופלטה כבד עוף עם פסטו, כוסברה ודבש

מצרכים למילוי: כבד עוף, 2-3 בצלים פרוסים דק, חזה אווז, חרדל דיז'ון, דבש, כמון, פלפל שחור, מלחהכנת המילוי: מטגנים במחבת את הבצלים עד לשקיפות. צורבים כבד עוף על הגריל ומוסיפים אל הבצל עם תיבול כמון, פלפל שחור גרוס וחצי כפית מלח. מורחים חזה אווז בכף חרדל דיז'ון וכף דבש וצורבים משני הצדדים. מניחים בצד.

מרכיבים להכנת המופלטה: 1 ק"ג קמח, רבע כפית אבקת אפייה, רבע כפית שמרים, כף מלח דק, 4 כוסות מים קרים

הכנת המופלטות: מערבבים היטב כרבע שעה במיקסר וקורצים לעיגולים קטנים. מניחים למשך רבע שעה על השיש ומתחילים לפתוח לעלים דקים של מופלטה. מכינים את המופלטות על גבי מחבת מולטי שף אחת על השניה.

סלט זעלוק חריף: קוצצים עגבניות ללא גרעינים (רק החלק הקשה), מוסיפים 1 פלפל חריף קצוץ דק מאוד, חצי כפית שום כתוש, מלח ופלפל שחור גרוס

רוטב פסטו כוסברה: טוחנים יחד 2 חבילות כוסברה, 5 שיני שום, וממשיכים לטחון בפולסים בתוספת שמן זית, מלח ים, פלפל שחור גרוס ו-50 גרם פיסטוקים.

הרכבת המנה: בצלחת הגשה מניחים קרעי מופלטה אחת על השניה. מוסיפים את הכבד הקצוץ, הבצל והכבד אווז. מלמעלה מניחים את סלט הזעלוק החריף ומעל הכל מפזרים מרוטב פסטו-כוסברה וכף וחצי דבש. צורבים הכל במבער או בתנור עד שהמופלטה קריספית והדבש מקורמל ומגישים.

 

 


המתכון של לירז שדה, שפית ובעלים של מסעדת הבראסרי עין כרם:סלמון בדבש
סלמון בדבש וחרדל (צילום: אפיק גבאי)

סלמון בדבש וחרדל (צילום: אפיק גבאי)

מצרכים ל-8 מנות: נתח סלמון שלם, חצי כוס מיץ תפוזים,  5 כפות דבש,  2 כפות חרדל דיזון, מלח ופלפל, 2 גבעולי טימין, כף שמן זית

הכנת המרינדה: מערבבים יחד את כל המצרכים פרט לסלמון, מורחים על הדג ומשאירים לנוח לפחות שעה כדי שהדג יספוג את כל הטעמים.

אופים בתנור מחומם ל- 180 מעלות.

משך זמן האפיה: 20 דקות לנתח שלם או 8 דקות לנתחים אישיים.

 

 

 

המתכון של טלי פרידמן, האטלייה: קינוח טפיוקה

טפיוקה (צילום אנטולי מיכאלו)

טפיוקה (צילום אנטולי מיכאלו)

מצרכים לפודינג: 1/3 כוס פניני טפיוקה בקוטר 2 מ"מ, פחית (400 מ"ל) + 1 כוס חלב קוקוס (ניתן להמיר בחלב רגיל או בחלב סויה), 1/3 כוס סוכר, 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה: משרים את גרגרי הטפיוקה בחלב הקוקוס בסיר בינוני כ-30 דקות, עד שהגרגרים תפוחים מעט. מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה על הלהבה הקטנה ביותר. מנמיכים את הלהבה לעוצמה החלשה ביותר וממשיכים לבשל, תוך ערבוב מדי פעם כ-15 דקות, עד שהתערובה מסמיכה מאוד ופניני הטפיוקה תפוחים ושקופים. המרקם של הפודינג יישאר נוזלי ויתייצב מאוחר יותר בקירור.

לקישוט: גרגירי רימון מרימון אחד, אשכול ענבים, תותי יער, 2 תאנים. לחתוך הכל לקוביות ולפזר או לערבב עם הטפיוקה. להגיש מיד.

 

 

 

 

המתכון של קרן קדוש, קפה קדוש: בריוש דבש ופיסטוקים

בריוש (צילום: איתמר קל)

בריוש (צילום: איתמר קל)

מצרכים לבריוש עבור 2 עוגות אינגליש קייק: 25 גר' שמרים (½ חבילת שמרית), 5 ביצים, ½ 3 כוסות (½ ק"ג) קמח, ½ 5 כפות (80 גר') סוכר, 3 חבילות (300 גר') חמאה קרה, ½ 1 כפיות (10 גר') מלח

למלית:  125 גרם חמאה, 80 גרם אבקת סוכר, 125 גרם פיסטוקים טחונים, 25 גרם קורנפלור, 2 ביצים טרופות, 2 כפות דבש

להרכבת המנה: 1/2 כוס אוכמניות קפואות, חופן פיסטוקים שלמים, 1 ביצה

אופן ההכנה לבריוש: מפוררים את השמרים במיקסר וו לישה, מוסיפים את הביצים, הקמח והסוכר ולשים 5 דקות. מוסיפים את החמאה במנות קטנות ואת המלח ולשים 4 דקות, עד שהבצק נפרד מהדפנות. מקררים את הבצק 12 שעות.

להכנת מלית קרם פיסטוקים ודבש: מערבלים במערבל חשמלי עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את הפיסטוקים והקורנפלור. מערבלים בהדרגה את הביצים והדבש. מגבירים את המהירות ומערבלים כ־6 דקות.

הכנת המנה: מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים מעל את המלית, מפזרים את האוכמניות והפיסטוקים הקצוצים ומגלגלים לרולדה. מכניסים למקפיא כחצי שעה. פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 3 ס"מ ומניחים אותן בתבנית אינגליש קייק במרחק של 1 ס"מ זו מזו. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח. מורחים בביצה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות.

 

המתכון של גליה אביחיל, קפה אביחיל: סלט חסה רימונים ופקאן מסוכר

(צילום: פרטי)

(צילום: פרטי)

מצרכים: תערובת של 2-3 סוגי חסה ועלי בייבי, שטופים ויבשים, 1/2 כוס גרגרי רימון, 50 גרם אגוזי פקאן מסוכר שבורים

חומרים לרוטב: 6 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון טרי, 3 כפות חומץ בלסמי, 1 כף גדושה דבש, קורט מלח

אופן ההכנה: מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב בצנצנת קטנה. מערבבים בקערה את החסות, עלי הבייבי והרימונים.

בסמוך להגשה, מפזרים את אגוזי הפקאן, בוזקים את הרוטב ומערבבים בעדינות.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר