פרופ' אבי ריבקינד מקבל את אות 'אזרח יקיר הבטיחות בדרכים' בכנסת (צילום: שלומי אמסלם)
פרופ' אבי ריבקינד מקבל את אות 'אזרח יקיר הבטיחות בדרכים' בכנסת (צילום: שלומי אמסלם)

אות 'אזרח יקיר הבטיחות בדרכים' לפרופ' אבי ריבקינד

ראש מערך המיון והטראומה בהדסה זכה אתמול, שלישי, בכנסת לקבל את אות 'אזרח יקיר הבטיחות בדרכים' על תוכניתו הייחודית "צעירים נוהגים אחרת": "המאבק בתאונות הדרכים הוא נר לרגליי מזה שנים"

פורסם בתאריך: 15.11.17 11:52

אות 'אזרח יקיר הבטיחות בדרכים' הוענק בכנסת אתמול, שלישי, לפרופ' אבי ריבקינד, ראש מערך המיון והטראומה בבית חולים הדסה עין כרם על ידי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים. האות ניתן במסגרת שבוע הבטיחות בדרכים לפרופ' ריבקינד "על מסירותו לתחום הבטיחות בדרכים ועל פעילותו ההתנדבותית רבת השנים למניעת תאונות דרכים בכל שכבות האוכלוסייה, ובעיקר בקרב נהגים צעירים".

פרופ' ריבקינד מוביל זו השנה ה-13 ברציפות את התוכנית הייחודית 'צעירים נוהגים אחרת' המיועדת לתלמידי כיתות י"ב ומועברת במרכז הרפואי הדסה עין כרם. במסגרת התוכנית הוא מארח את בני הנוער ביחידת הטראומה, וחושף אותם לתוצאות הקשות של תאונות הדרכים. בנוסף, מרצה פרופ' ריבקינד בתכניות המיועדות לנהגים מקצועיים מטעם עיריית ירושלים, אגד, צה"ל, מג"ב, זק"א ואיחוד והצלה. כל אלו פעולות אשר נעשות בהתנדבות מלאה מצדו.

 



 

בין השאר אמר פרופ' ריבקינד בנאומו בכנסת: "המאבק בתאונות הדרכים הוא נר לרגליי מזה שנים. בעשרות שנות עבודתי ככירורג, ומאז שהקמתי את יחידת הטראומה בהדסה לפני כ- 25 שנים, ראיתי, איבחנתי, ניתחתי וטיפלתי באלפי נפגעי תאונות דרכים. ככל שהשנים נוקפות, נפגעי תאונות הדרכים ומשפחותיהם מדירים שינה מעיניי. לצד העבודה הנהדרת שעושים הגופים הלאומיים למניעת תאונות דרכים באמצעות הסברה וחינוך, והמשאבים הרבים שמשקיעים אנשים מופלאים בעמותת וארגונים שונים,  עם חלוף השנים אני חש שאנחנו מפסידים במאבק הזה להצלת חיי אדם. חוסר זהירות, זלזול, קלות-דעת, יהירות ומעל הכל – הזילות ההולכת וגוברת בחיי אדם בחברה הישראלית. שוב ושוב, תאונה אחרי תאונה, אחרי שמתבררות נסיבות התאונה, נחמץ הלב על הקלות הבלתי נסבלת בהתייחסות לכובד האחריות לחיי הזולת, המוטלת בידיו של האוחז בהגה.

 

 

 

פרופ' ריבקינד הוסיף ואמר: "כמה הם זולים, חיי האדם כאן בישראל. כמעט חסרי משמעות. אולי אלה המלחמות המרובות, שמביאות אותנו להתייחס לגדיעת החיים בסלחנות כזאת, כאל אסון טבע או גזירת שמיים. אולי השחיתות, הסיאוב, היעדר האמונה במערכות השונות, שנים של ציניות והיעדר סולידריות, כשכל אחד עושה לביתו ועוצם את עיניו אל הנעשה סביבו. כל ישראל לא ערבים זה לזה בכבישי הארץ! אנחנו מתרגלים לזה? תאונות הדרכים הופכות לרעש המזגן באוזנינו, בדיווח היומי על מספר נפגעי תאונות הדרכים באותו היום? אני מרגיש שאין אנו עושים די להצלת חיי אדם בכל הקשור לתאונות הדרכים. איך יתכן שאחרי כל אסון לאומי ישנה התעוררות גדולה ומוקצים משאבים חריגים למניעת האסון הבא, ואילו מימדי ההרס שתאונות הדרכים זורעות בחיי משפחות כה רבות בארץ, כל יום מחדש, אינו מדיר שינה מאיש? אין די בפעולות ההסברה קצרות המועד למניעת תאונות דרכים, ובמשאבים המוקצים להגברת המודעות לכך.

 


פרופ' אבי ריבקינד מקבל את אות 'אזרח יקיר הבטיחות בדרכים' בכנסת (צילום: שלומי אמסלם)

פרופ' אבי ריבקינד מקבל את אות 'אזרח יקיר הבטיחות בדרכים' בכנסת (צילום: שלומי אמסלם)


 

"כמו שאתם ודאי יודעים, לקחתי על עצמי להתחיל מלמטה", סיפר פרופ' ריבקינד, "לחנך את הצעירים שעוד רגע יחזיקו בידם רישיון נהיגה וירגישו בלתי מנוצחים, גדולים, אחראיים. כשהם שומעים את הסיפורים, כשהם רואים את הפצועים שנאבקים על חייהם או את השורדים שמדגימים עד כמה גם הפציעות הקלות יותר, הן כאלה שמשבשות והורסות חיים. כשהם חווים את זה על בשרם, הם אולי מבינים קצת יותר. כבר יותר מ-12 שנים שאנחנו בהדסה פועלים בהתנדבות בתחום זה בשיתוף "אור ירוק", מטה הבטיחות העירוני מנח"י, עיריית ירושלים, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ונציג של נפגעי תאונות דרכים, במפגשים בבית החולים עם תלמידי תיכון, חיילים ונהגי תחבורה ציבורית ולאחרונה אף תלמידי בתי ספר יסודיים. פעילות זו קיימת אך ורק בירושלים. אבל ניתן לעשות יותר להצלת חייהם של נפגעי תאונות הדרכים. במהלך השתלמותי ברפואת חירום וטראומה בארצות-הברית, זיהיתי את הצורך להקים מרכז לנפגעי תאונות דרכים בארץ, בשיתוף פעולה עם מד"א, איחוד הצלה וזק"א,  וזאת  כדי להגביר את מהירות תגובת הטיפול הראשוני לפצועים, ולדייק באבחון והטיפול בבית החולים, כך נחסך זמן יקר להצלת חיים. עשרות שנים של טיפול בנפגעי פיגועים ותאונות דרכים הוכיחו את יעילותו של מהלך זה".

פרופ' ריבקינד קרא במהלך נאומו להשמיש מסוקים אזרחיים ומשטרתיים לפינוי נפגעי תאונות דרכים: "אני קורא לכם רבותיי השר לביטחון הפנים ושר התחבורה, וכל הממונים בממשלה ובכנסת על מלאכת הקודש של הצלת חיי-אדם, אנא , השיתו את הרעיון הרווח במדינות הנאורות בעולם, של שימוש במסוקים אזרחיים ומשטרתיים לפינוי נפגעים מזירת תאונות דרכים, הישר לבתי החולים. מהלך שיביא להצלת חיי אדם! עלינו להבטיח שלא נותרה אבן שלא הפכנו, במאמצים הכבירים למניעת תאונות הדרכים ולהפחתת מספר הפצועים וההרוגים. עבורי זו שליחות, אבל זו טיפה קטנטנה בנהרות של דם. הכישלון זועק מן האדמה, מבתי העלמין, ממחלקות הטראומה והשיקום בבתי החולים. שנה אחר שנה מספר ההרוגים והנפגעים בתאונות רק עולה. רק בישראל. אל תעשו שקר בנפשכם. זה לא גורל. זו לא מכת ברק. זה זלזול מחריד בחיים ובחשיבותם. בואו נתחיל מכאן. יישר כח לכולם".

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

תגובה אחת
  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    פרופ ריבקינד אחד ויחיד בדורו שאומר את כל מה שכולם חושבים ללא כחל וסרק.אמיתי לכל אורך הדרך והצלת חיים נר לרגליו.יישר כח.המשך להלחם כי אתה הוא בראש המחנה של עם ישראל

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר