בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מאמצים הרגלים המקדמים אורח חיים בריא ומשלבים בתוכם צריכת מזון איכותי ובריא, הפחתת רכיבים מזיקים, הפחתת מתחים ועוד. מי שמקדמת את התחום ומסייעת לאנשים לשנות את אורחות חייהם בכיוון הרצוי להם, היא ד"ר נעמי פינס כהני, פסיכותרפיסטית, יועצת זוגית ומשפחתית, מנחת מדיטציה, מורה לוויג'נאנה יוגה, ובשנה האחרונה גם מדריכת טומו (יוגת קור) בקבוצות קטנות.
"לאורך השנים, למדתי להביט על החיים בראייה כוללת", אומרת ד"ר פינס כהני, ומדגישה: "אני לא 'מטפלת' באנשים, אני עובדת איתם ונותנת להם את הכלים לשינוי. הם גם מקבלים את הגוף שלהם לעצמם וגם מתפתחים לכיוונים שחשובים להם. מי שמצליח לעשות שינוי דרך הגוף, ירגיש מאוד מועצם ומסוגל לבצע שינויים נוספים בחייו. הקור הוא לא רק קר, הוא מלווה בדעות קדומות: אנחנו אומרים לילדים שלנו להתלבש או לא לצאת עם שיער רטוב כדי לא לחלות. הקור, בחשיפה נכונה, מחזק את מערכת החיסון, מעודד את יצירת השומן החום הבריא ומחייה מנגנונים בריאים בגופנו שדוכאו בחיים הנוחים שלנו. הקור מאפשר לשלב בעבודה את הגוף, התודעה והרגש, שהם שלושת הרבדים דרכם אנחנו יכולים לשנות הרגלים".
פינס כהני מוסיפה: "למדתי טומו אצל מוריס דובר בצרפת שלימד בהשראת המסורת הטיבטית. חשיפה לקור היא אימון בדיוק כמו יוגה או מדיטציה, שריר שמפתחים לאורך זמן. מדובר במפגש שבועי לאורך כל השנה, כשהתרגילים מותאמים לעונה. עיקר המפגש הוא המדיטציה שנעשית בחוץ בלבוש קל או בבגד ים, כשהמטרה היא ללמד את הגוף שלנו להתמודד עם הקור ולהבין שקור זה דבר טבעי ובריא עבורו. אנחנו עושים זאת באמצעות טכניקות נשימה שמחממות אותנו ובאמצעות דמיון מודרך של חימום הגוף. בעשור שאני מתאמנת, לא ראיתי מישהו חולה בעקבות החשיפה, בהנחה שעשה זאת בתודעה הנכונה. זו טכניקה שמשלבת נשימות וריכוז. לומדים לקבל את הקור ולא להתגונן מפניו. זה גורם להרבה שמחת חיים והתלהבות. אנשים יוצאים עם ניצוץ בעיניים".
מפגשי הטומו מתקיימים פעם בשבוע בשעות הבוקר המוקדמות (09:00-07:00) – בימי חמישי. "שעות הבוקר הן שעות מיוחדות בטבע ובגוף שלנו. אנחנו רוצים להעיר את החושים ואת התודעה יחד עם היום. טומו זו פעילות של בוקר", אומרת פינס כהני.
השעה הראשונה במפגש מוקדשת למדיטציה ונשימות בחוץ, והשעה השנייה ליוגה. בחורף, היוגה מתקיימת בחלל מחומם. פעם בחודש, טובלים המשתתפים במים קרים. "במדיטציה בחוץ, יש לנו יותר זמן להתבונן במה שקורה לנו בתודעה וברגש; במים הקרים, אנחנו פוגשים את הקור ב'בום', צריכים להתמודד עם הפאניקה ולהתגבר עליה. כאן לומדים להתמודד עם סטרס מתוך למידה עמוקה של הקור", מסבירה פינס כהני ומדגישה שאין טעם באמבט קור כחוויה חד פעמית, שכן מדובר בתהליך של למידה והפנמה; תהליך שהוא גם מקרב לטבע. המחזוריות שיש בטבע, היא כמו המחזוריות שבגוף רק רואים אותה וחווים אותה דרך החושים.
פינס כהני: "מאחר שאני מגיעה מתחום הפסיכותרפיה, אני שואפת ליצור שקט במרחב התודעתי. אני מלמדת את המשתתפים לעבוד עם עצמם, לעשות זאת בריכוז, בשקט במדיטציה ובתנועה בתרגול היוגה. גם במפגש עם מים קרים, יש ריכוז ושקט. הכלים שאני מעניקה והחשיפה לקור מלמדים את המשתתפים להתמודד עם הלחצים, שמלווים אותם במהלך החיים ושואבים מאיתנו אנרגיה חיונית. כשאנחנו לומדים להתמודד עם הסטרס של הקור, אנחנו לומדים להרפות מולו ולהתרכז בהיבט אחד. ברגע שנפגוש מצב של סטרס ביום-יום, נדע להפעיל את אותם המנגנונים של הרפיה וריכוז".
למי מיועד הטומו?
"לכל מי שרוצה לעשות שינוי עם עצמו, בין אם זה בגלל בעיות גופניות ובין אם בגלל בעיות רגשיות. הגוף שלנו חכם, וברגע שנותנים לו את המרחב, הוא יודע לטפל בעצמו. כמובן שעל מנת להיכנס למים קרים, צריך אישור רופא, בדגש על אנשים עם בעיות של לחץ דם, כליות ובעיות לב".
* * *
ד"ר נעמי פינס כהני היא בעלת תואר דוקטור מאוניברסיטת בר אילן; בוגרת מכון ת.ל.מ לייעוץ זוגי ומשפחתי ברעננה; בעלת תואר שני מאוניברסיטת לסלי בפסיכודרמה. היא מנחת מדיטציה, בוגרת בית הספר לתורת הנפש הבודהיסטית, "פסיכודהרמה", מורה לוויג'נאנה יוגה והתמחתה בטומו – יוגת הקור במכון מוריס דובר, צרפת.
ליצירת קשר, טל': 054-538-7001
דוא"ל: [email protected]
לאתר >>> לחצו כאן
לפייסבוק >>> לחצו כאן
תגובות