ספיר תורג'מן
ספיר תורג'מן

עוגות בירושלים: המתוקים של ספיר תורג'מן

אוהבים קינוחים? זו לא שאלה, ברור שכולם אוהבים קינוחים! קטנים וגדולים נהנים תמיד לאכול עוגה טובה, להתענג על סושי שוקולד ופירות, לתת ביס במקרון מושלם או בפחזנית אוורירית ממולאת בקצפת ומעל שוקולד ניגר, להפתיע את בני המשפחה או חברים בעוגה חגיגית ומעוצבת, קינוחים טעימים לשבת או להזמין לאירוע שולחן קינוחים ייחודי מלא בכל טוב של מתוקים מכל הסוגים. הרי הצבעוניות והיצירתיות כיום היא אין סופית, אסתטיקה שהיא חגיגה לעיניים וטעמים שהם חגיגה לחיך.

פורסם בתאריך: 28.6.18 13:34

אצל ספיר תורג'מן זו מעולם לא היתה שאלה. כבר מגיל קטן אהבה לשבת על השיש סמוך לאמה בזמן הבישולים והאפייה במטבח. בכיתה ד' השתתפה בחוג טבחים צעירים ובכל פעם שחזרה מהחוג ניסתה לבשל את המתכון שלמדה בחוג. אמה שידעה שספיר מתחברת לענף זה ראתה את רצונה ואת שאיפותיה להצלחה נרתמה ולימדה כל שלב ושלב אם זה באפית עוגה או אם זה באפית עוגיות או כל דבר אחר בנושא.

צילום: ספיר תורג'מן

צילום: ספיר תורג'מן

בגיל 19 לחצו עליה הוריה שראו את האהבה לנושא שתצא להתמחות בלימודים רציניים של קונדיטוריה. במהלך הצבא נרשמה ללימודים באחת המכללות אך לא היתה שבעת רצון מהקצב ומהר מאוד עזבה. כשהשתחררה מהצבא נרשמה ללימודי קונדיטוריה בתדמור ומשם הכל פשוט התגלגל לו. "אהבתי לבשל וידעתי שבבישול יש יד חופשית בקונדיטוריה וקינוחים הסיפור אחר לגמרי. אתה לומד להתמקצע להתמקד, למדוד כמויות, להתנסות בשילובים מעניינים, להתייחס לחומר גלם בצורה אחרת לעבוד נקי והכי חשוב לא לקצר תהליכים אחרת הקינוח לא ייצא טוב וכל העבודה תזרק לפח" מספרת ספיר "השנה בתדמור הביאה אותי למקום שחיפשתי נתנה לי דרייב להמשיך ולהצליח".

צילום: ספיר תורג'מן

צילום: ספיר תורג'מן

איך הכל התחיל, איפה התחלת לאפות?

"התחלתי בבית במטבח הפרטי שלי".

איך?

"כמובן כמו כל אחד. אפיתי והכנתי קינוחים למשפחתי. הם היו נותנים את חוות הדעת, הטועמים האישיים שלי, ההורים הקצו לי את המטבח בשעות מסויימות והתחלתי לאפות ולהכין קינוחים, עם הרצון והשאיפה להתפתח הגיעו גם ההזמנות ואז החלטתי לצאת בדרך עצמאית ומפה השמועה רצה מפה לאוזן וכל הזמן זרמו בקשות. לאחר מכן החלטתי למצוא לי מקום משלי שיוכל להכיל את כל הרצונות והתכניות. היו לי תכניות קצת יותר גדולות מרק להכין קינוחים וזה דרבן אותי. כיוון שהיה לי קשה למצוא מוצרי אפייה בירושלים פתחתי לפני כשבעה חודשים את

שמשלב גם חנות שבה נמכרים כל מוצרי האפייה, תבניות, אביזרים וגאדג'טים לאפייה ולמטבח, ממרחים, דפים אכילים לעוגות, מוצרים כמו צבעים לאכילה, בצקי סוכר, עוגיות מקרון מוכנים, רינגים ומבחר שוקולדים איכותיים. וגם חלל שבו אוכל להכין את הקינוחים וגם להעביר סדנאות מדי פעם כמו איך להכין סושי שוקולד, או עוגיות מרוקאיות, איך לזלף ואיך להכין מקרונים, בצק שמרים, עוגיות עוגות טרנדיות ומעוצבות, פיסול בבצק סוכר ועוד.

מידי יום שישי בין 10:00-14:00 אני מציעה לקהל הרחב שלי להגיע למכירה פתוחה בה ניתן לרכוש עוגות שמרים מלאות בכל טוב מכל הסוגים, קינוחים אישיים ומאפים מיוחדים".

צילום: ספיר תורג'מן

צילום: ספיר תורג'מן

מה לקוחות אוהבים להזמין במיוחד?

"הכל מכל. הקינוחים שלי מאוד מושחתים במובן החיובי. אני מכינה מגשי סושי שוקולד ופירות, קינוחים מיוחדים דמויי השוקולדים האהובים והמוכריים לכולנו פררו רושר, קינדר, רפאלו הרשיז וכדומה.

אוהבים מאוד את עוגת הדגל שלי, עוגת מוס קינדר, עשויה תחתית של שונטלה קראנץ' מעוטרת במוס קינדר עם שקולד שנשפך מהצדדים. הלקוחות אוהבים גם עוגות מעוצבות לאירועים כמו ימי הולדת, מסיבות רווקים/רווקות, ברים של מתוקים לבר/בת מצווה, הטרנד החזק היום באירועים פרטיים או כל חגיגה הוא להזמין שולחן קינוחים פרי-סטייל, מעמידים שולחן ברחבה וזורקים עליו קינוחים קצפות עוגות שוקולדים ועוד. מגשי קינוחים מיוחדים ומושחתים נוטפי שוקולד, מרנגים קצפות ועוד".

צילום: ספיר תורג'מן

צילום: ספיר תורג'מן

בעידן האינסטגרם והפייסבוק לקוחות רוצים קינוחים שהם רואים ברשתות החברתיות לדוגמה עוגת המספרים שזה שכבות סבלה שקדים וקרם פטיסייר ולקישוט שוקולדים ופירות. ישנם את אלה שרוצים קינוחים קלילים: מוסים, עוגות עם גבינה ופירות, מאוד צבעוניות וקלילות. אני משתדלת מאוד ללכת עם הראש של הלקוחות שלי, בד"כ הם באים עם רעיון מסויים ואני עוזרת להם להגשים אותו. כיוון שאת רוב הקינוחים שאוכלים קודם העיניים אוכלות ואח"כ טועמים חשוב לי שיהיו קינוחים שאתה רואה ישר אומר וואו כזה אני רוצה וכזה אני רוצה ובא לי הכל מכל".

הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

מה את מכינה לנו ליום האהבה?

"יהיו מארזים מפנקים, יפים וטעימים. ניתן לעקוב אחרי הדף העיסקי בפייסבוק ולקראת כל חג מתפרסמים מארזים מיוחדים".

צילום: ספיר תורג'מן

צילום: ספיר תורג'מן

היכן את רואה את עצמך בעוד כמה שנים?

"ממשיכה לשמור על הקיים לעבוד ולהנות. אין בי רצון מטורף לגדול או להתרחב. אני רוצה להתמקצע כל הזמן לשמור על מה שיש להגדיל את מספר הלקוחות, ללמוד כל הזמן דברים חדשים וליהנות מהעשייה והדרך".

 

צילום: ספיר תורג'מן

צילום: ספיר תורג'מן

המתוקים של ספיר – ספיר תורג'מן
עוגות קינוחים וכל מה שמתוק
גילה ירושלים
טלפון: 050-2119661
הזמנה כשבוע מראש בלבד
www.facebook.com
המתוקים של ספיר

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר