מי אני?
'מלה ביסטרו' הוא ממוסדות הבילוי הקולינריים הוותיקים בירושלים. המקום, שנפתח בשנת 1999 על ידי האחים מושיקו ומאיר כהן, שוכן בלב הכפר הציורי עין כרם. ה'מלה ביסטרו' משלב בין אוכל טוב לאווירה נעימה. והוא מציע תפריט מגוון, הכולל מנות ישראליות מסורתיות, מנות בעבודת יד וקוקטיילים מיוחדים. המיקום בעין כרם ועובדת היותו פתוח בשבת מושך אליו קהל רחב של תיירים וירושלמים.
האחים כהן יצרו תפריט עשיר ומודרני שנושא את הניחוחות והטעמים האותנטיים של ירושלים, תוך שילוב חומרי גלם מקומיים. ואם אתם בקטע של שתיה אז במלה ביסטרו יש מנות בר מיוחדות וטעימות ומגוון משקאות אלכוהוליים שתוכלו ליהנות מהם בקומת הבר האקסקלוסיבית, על רקע נוף פנורמי לאזור היפיפה שבו המסעדה נמצאת.
מה אומרים הבעלים?
"בהתחלה חשבנו על מקום בילוי שיהיה פתוח עד חמש בבוקר, אבל עם הזמן גדלנו והרחבנו את המקום והפכנו למסעדה הגדולה שהיא היום" אומרים האחים כהן, שמתייחסים גם לסוגיית השבת הבוערת בירושלים: "אנחנו אחד המקומות האחרונים בירושלים שעוד פתוחים בשבת, וזה לא דבר של מה בכך. העיר עוברת שינוי. למרות זאת, יש לנו הרבה עבודה, הרבה לקוחות שמגיעים מירושלים והסביבה וגם כאלה שבאים לבקר בעין כרם או באים במיוחד למסעדה".
לדברי בעלי הבית, "השינויים שירושלים עוברת, העזיבה של הקהל החילוני שהולך ונעלם, פוגע בעסקים החילוניים. יש לנו מחשבות בראש שאולי בעתיד נסגור את הפעילות בשבת. הקושי הוא גם תפעולי כי קשה מאוד לגייס עובדים בשבתות ואני יכול להבין את מי שלא רוצה. כרגע, כאמור, אנחנו כן פתוחים בשבתות, אבל אין לדעת מה יהיה בהמשך. כשפתחנו את ה'מלה ביסטרו' זה לא היה המצב. היו הרבה מקומות ואפשרויות. הקהל שלנו הוא מהמיעוט החילוני בעיר וכאלה שעזבו את העיר אבל מכירים את עין כרם ואת המסעדה. אבל בירושלים כולה הרוב הוא של דתיים ומסורתיים, וייתכן שנעשה התאמות בהמשך".
מה בתפריט?
לפתיחים – פולנטה פטריות, סלט ארטישוק, שקשוקה כבד קצוץ ועוד; לעיקריות – המבורגר אנטריקוט מושחת, כבד אווז שלא דמיינתם, דגים ופירות ים טריים וגם פסטות מקוריות בשלל רטבים עשירים.
מה מייחד את המקום?
* אחד ממקומות הבילוי האחרונים שפונה לקהל צעיר ופתוח בשבתות.
* שילוב בין מסעדה לבין בר-פאב לבילוי.
* העיצוב.

ה'מלה ביסטרו' (צילום: באדיבות הבעלים)
טווח מחירים?
199-18 שקלים.
הפרטים החשובים?
שעות פעילות: שישי, שבת, ראשון, שלישי, רביעי, חמישי – 2:00-9:30 | שני – 2:00-12:00.
כתובת: רחוב המעיין 1, עין כרם.
טל' להזמנות: 053-9424673.
בשורה התחתונה?
מסעדת שף עם מנות מוקפדות שהיא גם פינת בילוי שוקקת חיים לצעירים ולצעירות בכפר הציורי והפסטרולי בעין כרם. מה צריך יותר?

ה'מלה ביסטרו' (צילום: באדיבות הבעלים)

סטייק אנטריקוט ב'מלה ביסטרו' (צילום: באדיבות הבעלים)
משה
מושיקו לא לעבוד בשבת!! להפוך את המסעדה לכשרה מהדרין והםרנסה תהייה אלף מונים מהמצב הנוכחי.והכי חשוב מנוחה.
חננאל
לא כשר לא מענין
צבי לזנובסקי
אם זה לא כשר זה לא מענין
יורם מועלם
מקום עם אוכל על הפנים. לא משקיע כי עמוס בכל מקרה כי כמו שהוא בעצמו אמר אין מקומות פתוחים בירושלים בסופי שבוע.
בקיצר ממליץ להמשיך בכביש לכיוון תל אביב..
יעל
קצביה לא כשרה של כהנים. עצוב..
אחת שאכפת לה ואין קשר לדת...
תהיו כשרים ויהיו לכם הרבה יותר לקוחות ואז לא תצטרכו לפרסם את עצמכם כדי להחזיק מעמד. בעזרת ה' תבינו כמה חשובה שמירת השבת ושאין פרנסה בשבת!
אבי
תעברו לתל אביב,
ואז תבינו שגם שם משתלם לא להפלות את ציבור שומרי המסורת מתפריט שיכול להיות גם כשר וגם טעים
שי
מתחייב יותר לא לקנות שם אם זו הגאווה שלהם שם פתוחים בשבת!
עתבב עלובה!
כשר=מוחרם
מפוצץ אצלכם בשבתות כבר שנים. אי אפשר להכניס סיכה בשבתות. פדיון אדיר. באים אליכם גם ירושלמים חילונים וגם מחוץ לירושלים, אז בלי סיפורים. אם תסגור בשבת, תתמוטטו. אף דתי לא יגיע במיוחד לעין כרם בשביל לאכול אצלכם והחילונים יחרימו.
חרד מהתחרדות
עוד כניעה לכפייה דתית, בושה וחרפה! בעל המסעדה ישלם עכשיו כמה אלפי שקלים להכשר המסעדה שפתוחה בשבת! עין כרם שוקקת חיים בשבתות כי זה המקום היחיד שפתוח בשבתות, הרבה נופשים נוהרים לשם מכל הארץ. עכשיו המקום יתרוקן ממבקרים. מי שיבקר במסעדה מעתה הוא פרייאר, או נותן יד להתחרדות העיר כמו כדור שלג.
דן יזרעאלי.
אחלה מקום. שומר על איכותו ( שני צידי הכביש) כבר שנים
שלמה
יש שם אוכל פשוט מעולה. אחת המסעדות שאנחנו תמיד נהנים לחזור אליה.
גולדמונדֿ
הדבר היחיד שטוב בו הוא שהוא לא כשר ופתוח בשבת. יש לא מעט מקומות יותר טעימים, לא כשרים ופתוחים בשבת: הסדנא, המנזה, טלבייה, הבארוד, יש עוד. בואו לחלל איתי