זוהי אזעקת אמת – פורים כבר ממש כאן, וביום ראשון ירושלים כולו תרגיש אותו. הילדים כבר התחפשו במוסדות החינוך, אבל ירושלים – מתוקף היותה העיר הכי מיוחדת בעולם – מקבלת עוד הזדמנות לחגוג – שושן פורים בירושלים זהו יום שלא כדאי להפסיד.
אז מה קורה בירושלים בפורים? קודם כל האירוע המרכזי של החג בעיר – תהלוכת 'פורים מאוחדים'. התהלוכה שהופכת אט-אט למסורת עירונית היא לא רק אירוע פורימי, אלא גם אירוע אמנותי בו אומנים מהשורה הראשונה יוצרים את מיצגי התהלוכה יחד עם קהילות שונות בעיר.
בתהלוכה השנה יוצגו כ-30 פרויקטים מקוריים בבכורה עולמית, ביניהם: אריה שואג שקורא לשלום, צב ענק שנוצר על ידי קהילת מפוני קרית שמונה ומסמל את חוויית הפינוי ואת הבית שמצאו בירושלים, מיצג קרוסלת ילדים על חיות קסומות, תחת המסר "חוזרים הביתה", המסמל את חזרת החטופים לבתיהם ומיצג של ציפורי ענק המסמלות חופש שנוצר בשיתוף קהילת לוחמים בשיקום ומשפחותיהם.
בשביל שלא תפספסו כלום, שחר מרום, המנהל האמנותי של תהלוכת 'פורים מאוחדים' מצביע על חמישה מיצגים שפשוט אסור לכם לפספס.
המרגש
המיצג: הגלויות שנתלו ברחבי העולם כבר הפכו לסמל למאבק להחזרתם של החטופים הביתה, הופכות כעת למיצב חזותי. את המיצב "חוזרים הביתה", שנבנה לצורך התהלוכה, יצרו האמנים בהשראת גלויה המציגה ציפורים גדולות, צבעוניות ועוצמתיות הנושאות על גבן חטופים לעבר החופש, הקוראת לשובם הביתה של כל החטופים.
האמנים: זאב אנגלמאיר, אמן מאייר ואקטיביסט, מרצה בבצלאל, יוצר פרויקט הגלויה היומית למען החטופים מאז ה-7/10 שקיבל חשיפה ארצית ועולמית ונגע בלבבות רבים. יחד עם נועם בר, אמן ומעצב. שמרבה ליצור עבודות חוץ תלויות מקום וגדולות ממדים, עבודותיו מוצבות בארץ ובעולם.
קטנה לסיום: תלווה את המיצג, שיפתח את התהלוכה, קהילת תיכון רמה ישראל – שחבריה יישאו שלטים גדולים של הגלויות היומיות למען החטופים. והכי חשוב – שיחזרו כבר.

(צילום: תיאטרון הקרון)
המקורי
המיצג: האריה – סמל העיר ירושלים הוא בדרך כלל המיצג הפותח בתהלוכה. השנה האריה יצעד אחרי מיצג החטופים, וישאג כמו בכל שנה שאגה לשלום. האריה הענק מתכוונן, פורס את כנפיו, מותח את צווארו לאחור ושואג לשלום.
האמנים: היוצרת אליאן (לולה) קצ'קה, אמנית קרטון שעלתה מאורוגוואי, שיוצרת ומציגה בארץ ובעולם מפסלת ובונה פסלים, תפאורות ורהיטים מקרטון. הקימה את מוזיאון הקרטון הראשון בעולם – מקום של סדנאות, סיורים ואירועי תוכן. כי קרטון הוא לא רק חומר, הוא גם גישה לחיים.
עידן, בונה הארט קארז הידוע של מידברן. איש ברזל ומנועים שהפיח חיים במיצב הזה ובעשרות מיצבים אחרים שיצר.
קטנה לסיום: לולה מוכיחה שאצל אומנים הסנדלר לא הולך יחף. הבית שלה וכל הריהוט שבו עשויים מקרטון.

(צילום: תיאטרון הקרון)
הכי ארוך
המיצג: טובי החוקרים בעולם מנסים כבר שנים להוכיח שיש דרקונית מים באגם לוך נס שבסקוטלנד. השנה הם יגלו שנסי קיימת. לא, לא באגם, בי-ם. 'נסי הירושלמית' היא ענקית – המיצג הכי ארוך בתהלוכה – והיא תשחה להנאתה ברחוב יפו ותאפשר לכולם לראות שהיא באמת קיימת.
האמנים: לילי ופלוג'ה – סטודיו לאמנות ועיצוב. יוצרים פסלים עצומים המשלבים טבע, אדריכלות ומחזור.
קטנה לסיום: את נסי ילוו חברות איזיס, הלהקה הירושלמית לריקודי בטן מהמרכז לריקודי בטן בירושלים.

(צילום: תיאטרון הקרון)
מפרץ ההרפתקאות
המיצג: כוכבי 'מפרץ ההרפתקאות' הסדרה שילדים אוהבים יבואו לבקר אותנו ולצעוד בתהלוכה יחד עם ילדי העיר.
האמנים: צ'ייס ומרשל, גיבורי הסדרה מפרץ ההרפתקאות, שמגיעים אלינו היישר מערוץ ניקולודיאון.
קטנה לסיום: לפני צ'ייס ומרשל נוסעים איתנו בתהלוכה רכבי הכבאות של לוחמי האש, הגיבורים האמיתיים.

(צילום: תיאטרון הקרון)
ממתק לסיום
המיצג: רחובות ירושלים מעולם לא היו נקיים יותר. בעזרתם האדיבה של צפרדע אוטו-זבל וחילזון אוטו-מטאטא. במחווה לעובדים שדואגים לניקיון העיר לאורך כל השנה.
האמנים: אלכס חייצקי הירושלמי שעומד מאחורי מייצגי מתנפחים רבים בעיר.
קטנה לסיום: המיצג יכלול גם הפעלה שבה הילדים ואתם תרימו את האשפה הקרובה אליכם והצטרפו לחגיגת הניקיון.

(צילום: עיריית ירושלים)
תהלוכת 'פורים מאוחדים'. יום ראשון, 16.3, שושן פורים, 14:00-11:00. הכניסה חופשית.
תגובות