ה'רוטשילד' (מימין), עומרי בר (צילומים: רוטשילד בר, פרטי)
ה'רוטשילד' (מימין), עומרי בר (צילומים: רוטשילד בר, פרטי)

בעלי ה'רוטשילד בר' לא מוותר: "אני מאמין בירושלים – היא תחזור לימי הזוהר"

לאחר הסגירה של 'רוטשילד', מאחורני הדאנס-בר בירושלים, הבעלים עומרי בר מסרב להיכנע. בשיחה עם "כל העיר" הוא משתף בכוונותיו לפתוח בר-אוכל חדש עם מנות שף, קוקטיילים ואווירה מיוחדת – ומדבר על חזרה לימי הזוהר של שנות ה-90 וה-2000. "אין סיבה שירושלים לא תחזור להיות עיר בילויים מובילה"

פורסם בתאריך: 3.11.25 08:28

ביום חמישי האחרון נפרדו חובבי חיי הלילה בירושלים מעוד מקום בילוי – 'רוטשילד בר' ברחוב שמאי אמר להתראות, עם מסיבת סגירה שהייתה מתוקה-מרירה במיוחד. המקום, שנחשב לאחד המוסדות האחרונים בעיר בתחום הדאנס-בר והליינים האלקטרוניים, נכנע גם הוא למגמה המדאיגה של דעיכת תרבות הבילוי בבירה.

הבעלים, עומרי בר (32), מתאר את ההחלטה כסוף של תקופה: "עשיתי המון אירועים והפקות בירושלים והסביבה, וזה קשה לי, אבל המציאות השתנתה", הוא אומר בשיחה עם "כל העיר". לדבריו, ה'רוטשילד בר' ידע עליות וירידות, אך הפגיעה המצטברת בתקופה האחרונה – מהקורונה ועד המלחמה הארוכה – הכריעה.

ברף שפועל בסצנת חיי הלילה מאז גיל 15, מספר על השינויים שחלו בהרגלי הבילוי והפכו את מודל הדאנס-בר לפחות רלוונטי: "אנשים מחפשים חוויה קולינרית יותר רגועה, פחות צפופה. פעם המקום היה מתמלא בעשר, היום מגיעים רק ב־12 בלילה – אם בכלל. וזה פשוט לא משתלם להחזיק מקום שפועל שעה-שעתיים בלבד בלילה".


ליין מסיבות ברוטשילד (צילום: בר הרוטשילד)

ליין מסיבות ברוטשילד (צילום: בר הרוטשילד)


הסיבה הנוספת – ואולי המשמעותית ביותר מבחינתו – היא היעדר סצנה כוללת בעיר. "כל מי שהיה מתחרה שלנו סגר, ואנחנו נשארנו לבד. קהל לא יכול לבלות כל שבוע לאותו מקום, אז הוא עובר לתל אביב ולמרכז. אין פה תרבות בילוי, אין היצע, אין תחרות, זה משמעם את הבליינים – וזה פוגע בכולנו. אפילו מחירי האמנים עלו בטירוף, ואי אפשר היה לעמוד בזה".

אבל הסגירה של הרוטשילד היא לאו דווקא סוף פסוק עבור עומרי בר. מבחינתו מדובר בהתחלה חדשה, מרעננת ובשלה הרבה יותר. "הגעתי למסקנה שצריך לעצור רגע, לעשות חושבים ולבנות משהו שמתאים לרוח התקופה", הוא מספר. והתוצאה: מקום חדש שכבר נמצא בשלבי שיפוץ מתקדמים, שיציע חוויית בילוי שונה לגמרי – כזו שמשלבת קולינריה מוקפדת, קוקטיילים ברמה עולמית, יין איכותי ואווירה שמחברת בין אוכל לאמנות, מוזיקה וסטייל".

מסקרן, מה אפשר עוד לספר כרגע?
"המקום הבא יהיה בר-אוכל. תפריט ברמה של שף, עם מנות לחלוקה, מיקסולוג מקצועי שזכה בתחרויות בינלאומיות שינהל את תחום הקוקטיילים, וסומלייה שמרכיב תפריט יין מגוון. יהיו שם אלמנטים כמו מוזיקה מתקליטים, רקדניות, סקסופון, בוזוקי, אפילו ציירת שתתעד את האורחים ועוד הפתעות – זו הולכת להיות חוויה שלמה, לא עוד בר או מועדון רגיל".

הבר-אוכל החדש יתפרש על שתי קומות – קומת בר-אוכל מרכזית וקומת אירועים פרטית, שתתאים לימי הולדת, בר/בת מצווה, אירועי חברה ועוד. את השם ואת הלוקיישן בר עדיין לא משתף ("כדי להשאיר קצת סקרנות", לדבריו), אבל המקום ייפתח מדי ערב בשעה 18:00 עם הפי האוור, ולקראת חצות – יהפוך בהדרגה לדאנס בר עם די.ג'יי וריקודים. "אחרי כל השנים האלו, הבנתי מה הקהל באמת צריך – חוויה מלאה, מרגע הכניסה ועד השיר האחרון. זה לא רק בילוי – זה סיפור", הוא מתפייט.


עומרי בר (צילום: פרטי)

עומרי בר (צילום: פרטי)


 

 

בר, כמו שכבר ניתן להבין, אמנם סגר את ה'רוטשילד' אבל הוא לא מתכוון לסגור את סצנת הבילויים הירושלמית ולא מוכן להרים ידיים. אחרי שנים שהוא פעיל בתחום – הוא משוכנע שהעיר יכולה וצריכה לחזור לימיה הגדולים.

"אם יהיו פה מספיק יזמים שרעבים להצליח, שיציעו מוצר טוב ויאפשרו לבליין לגוון ולעבור ממקום למקום במהלך ערב – חד משמעית יחזרו לבלות פה", הוא קובע. "זו העיר הכי גדולה בארץ, אז מבחינה מספרית אין סיבה שזה לא יקרה. מדובר בכמות בליינים קטנה יחסית לגודל האוכלוסייה. ואם נוסיף את מועדון 'הבויילר' שייפתח במתחם התחנה, בכלל יש סיבה לאופטימיות".

ירושלים אולי עיר גדולה, אבל החלק הגדול של האוכלוסייה הוא לא בליין. בטח לא קלבר. 
"בירושלים יש סצנת תיירות פנים מעולה, יש שוק תוסס באמצע שבוע, עשרות אלפי סטודנטים שלומדים בעיר והם ללא מענה ראוי – וזה לא חייב להיראות ככה. אם יקומו פה מחדש מגווןמקומות, חיי הלילה יחזרו ליוקרה – יחצ"נים לא יתביישו, בליינים יישארו בעיר, וכולם ייהנו. כמו שהיה בשנות ה־90 ותחילת ה־2000 – אז היו פה עשרות מקומות, כל אחד בסגנון אחר, ויכולת באמת לבחור איך אתה רוצה לבלות. אין סיבה שזה לא יקרה שוב".


מסיבה ברוטשילד. עומרי בר משוכנע שאפשר להחזיר את ימי הזוהר של חיי הלילה בירושלים (צילום: רוטשילד בר)

מסיבה ברוטשילד. עומרי בר משוכנע שאפשר להחזיר את ימי הזוהר של חיי הלילה בירושלים (צילום: רוטשילד בר)


ומה לגבי המעבר למרכז, כמו רבים אחרים? עומרי לא מתפתה: "אני לא מחפש את הקל. אני באמת אוהב את ירושלים – גדלתי פה, זה חשוב לי. המשפחה שלי כאן, והשאיפה שלי היא שהם וכל מי שגר כאן יוכלו לצאת לבלות בכבוד. לא הכל צריך להיות בתל אביב. הגיע הזמן שגם בירושלים נרגיש שיש לעיר הזו מה להציע בלילה – כי יש לה, ובגדול".

 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר