יום הפסטה הבינלאומי (צילומים: רותם סוויסה, באדיבות דולפין ים, אסף קרלה)
יום הפסטה הבינלאומי (צילומים: רותם סוויסה, באדיבות דולפין ים, אסף קרלה)

לרגל יום הפסטה הבינלאומי: מסעדות איטלקיות בירושלים שאתם חייבים להכיר

לפחמימה האיטלקית הלאומית מקום של כבוד במטבחים הישראליים. קבלו את המסעדות האיטלקיות בירושלים ומנות הפסטה המנצחות, עם טוויסט מקומי והרבה יצירתיות

פורסם בתאריך: 24.10.18 17:52

לא חסרות מסעדות איטלקיות בירושלים והסביבה ובהן מככבות מנות פסטה ומאכלים שלא מביישים את השפים בארץ המגף. אספנו כאן ארבע הצעות מגרות במיוחד לחגוג את יום הפסטה הבינלאומי בעיר הבירה. אריוודרצ'י!

פטוצ'יני קרבונרה | בין המטעים, קפה בקיבוץ רמת רחל

סלמון חמאה, שמנת, שום, בצל מושחם, סלמון טרי, בצל ירוק, פרמזן, חלמון צרוב

בין המטעים (צילומים: אסף קרלה)

בין המטעים (צילומים: אסף קרלה)קאנטרי רמת רחל המחודש הפך מהר מאוד לשם דבר בעיר. תוסיפו לזה את מסעדת "בין המטעים" – והרי לכם שילוב מנצח, שנמצא כל כך קרוב ועם זאת מדובר בקיבוץ, תחושה של טבע ירוק, שדות ופרחים. בין צעירים שריריים הממהרים לעוד סבב בחדר הכושר ובדרך לבריכת השחייה המחודשת ניצבת מסעדת "בין המטעים". זהו פתרון מובהק לארוחת צהריים בריאה ותוספת חלבונים, מקום מושלם כמפגש חברות שחולקות כמה מנות יחד, או יום הולדת לסבא. המקום תפס מקום מכובד ברשימה שלנו עם תפריט ארוחות בוקר מפתיע כשבערב מחכה סרוויס אינטימי ומפנק, ובין לבין סלטים טריים מסוגננים וקינוחים שנראה כאילו נלקחו ממעדניית גורמה. בכל מקרה, מדובר בשף שעושה הרבה כבוד לאוכל ולכל מה שסובב אותו, כשגם לקוחות שמורגלים במנת הדגל המוכרת והידועה ניצבים בפני דילמה מול מנות התפרעות יצירתית מלאת תעוזה.

כשר. כתובת: קיבוץ רמת רחל. טלפון: 077-6702762.

לאתר בין המטעים

לפייסבוק בין המטעים


רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות בירושלים?

הורידו את אפליקציית "כל העיר ירושלים" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "כל העיר ירושלים" באייפון


ניוקי תפוחי אדמה | לה ז'ומל, בית קפה ופטיסרי בבית נקופה

פטריות שימאג'י, שמפניון ופורטבלו מוקפצות, כמהין, חמאה, שום, פרמזן, שקדים קלויים ונגיעת שמנת חמוצה

לה זומל (צילומים: רותם סוויסה, אסף קרלה)

לה זומל (צילומים רותם סוויסה אסף קרלה)

היום נדיר למצוא שפים שמבשלים במטבח ושניה אח"כ מגישים את המנה בידיהם ללקוחות שיושבים מרחק נגיעה מהם. אז כשיש כאן לא רק שפית, אלא גם קונדיטורית, ושתיהן מפנקות יחד את הלקוחות – זה עולם אחר לגמרי. השתיים, שהן גם תאומות – ומכאן שם המסעדה לה ז'ומל – רותם ומעיין – מסבירות על חומר הגלם, ממה היא מורכבת ואם היא תתאים לסוכרתיים או לטבעוניים, מה שנותן הרגשה של שף פרטי. כשנכנסים ללה ז'ומל התחושה היא של פטיסרי צרפתי בפרובאנס, כולל העיצוב הרומנטי, הקינוחים הקצפתיים והניחוחות המשגעים, וכל זה בנוף הפסטורלי של הרי יהודה ובשקט המאפיין את האזור. הטנגו של השתיים מוצלח במיוחד ומציע בריחה מהעיר, בין אם נתייחס לסדרת התמונות הרומנטיות על הקיר, פינות הישיבה המתוקות, ספלי התה העדינים ממשפחות האצולה והשירות הנעים בסינרים. אפשר בקלות לומר שמדובר בגיחה אירופאית מהנה.

כשר למהדרין. כתובת: המייסדים 1, בית נקופה. טלפון: 02-9309991.

לאתר לה ז'ומל

לפייסבוק לה ז'ומל

הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

 

50 גוונים של שחור | טיאמו, מוקד תיירותי wine & dine

לינגוויני שחור, מיקס פטריות, שמנת ופרמזן

טיאמו (צילומים: אסף קרלה, עידו ניתאי)

טיאמו (צילומים: אסף קרלה, עידו ניתאי)

טיאמו ממוקמת בלוקיישן אסטרטגי לחובבי האווירה האורבנית המשלבת מרחב ירוק, אבל לא רק. מדובר במסעדה איטלקית הממוקמת בגן העצמאות הפסטורלי במרכז העיר של ירושלים, בהובלת השף רפאל גוזל, שמצליח להפתיע במנות מקצועיות ויפות להפליא. מהר מאוד מרגע הפתיחה הפכה המסעדה למוקד תיירותי חזק סביב המוטו wine & dine, שמוכיח את עצמו בכמות התיירים המקומיים ותיירות חוץ. הדגש במקום הוא ללא ספק הפרטים הקטנים: מנות ים תיכוניות עם פרשנות מודרנית כחול-לבן, חלקן נראות כיצירות אומנות בפני עצמן, שלוקחות את הסועד למסע קולינרי מרתק. המסעדה פתוחה בשבת ומהווה מוקד משיכה לכל מי שמצפה לבילוי בסצנה המקומית גם בסופי השבוע. ברי המזל יצליחו לתפוס מקום במרפסת שצופה אל גן העצמאות, ושם בליווי כמה מנות משוגעות, כוס יין וחברים טובים – מרגישים את האושר.

לא כשר. כתובת: בן ישראל מנשה 1, גן העצמאות, ירושלים. טלפון: 053-9333766.

לאתר מסעדת טיאמו

לפייסבוק מסעדת טיאמו


פסטה פירות ים | דולפין ים, למעלה מ-50 שנה בירושלים

פסטה לנגוויני אל דנטה עם שרימפס, קלאמרי ומולים, מוקפצת בשמנת ופטריות

דולפין ים (צילומים: באדיבות דולפין ים)

דולפין ים (צילומים: באדיבות דולפין ים)

לאחרונה חגגה המסעדה 50 שנות ותק בירושלים וזה כשלעצמו כבוד גדול. אבל אם נבדוק איך זה קרה בדיוק, הרי שכנראה יש כאן מישהו שיודע מה הוא עושה, שמירה על נישה ייחודית של פירות ים ומעדני גורמה שהירושלמים טוענים שאין אפילו בחופי הים. המטבח של דולפין ים מתמחה בהכנה טרייה וייחודית של מנות דגים ופירות ים, ולצדן מגוון בשרים ופסטות. בין המנות המיוחדות תמצאו סרטנים כחולים עשויים בתנור ברוטב יין לבן וגבינת רוקפור, סקאלופ ברוטב סרטנים ושמנת ועוד. בין אם תבחרו ארוחה עסקית שווה, תפריט ערב יוקרתי, או סתם לגימת כוס יין מהמהדורה המיוחדת של יין דולפין ים, הרי שמובטחת לכם הנאה של ממש בלוקיישן המדליק ביותר בעיר – מדרחוב בן שטח היפהפה.  בכל מקרה, דולפין ים מתכוונת להישאר עוד הרבה זמן כמובילה את תחום הקולינריה המקומית.

לא כשר. כתובת: שמעון בן שטח 9, ירושלים. טל: 02-6232272.

לאתר דולפין ים

לפייסבוק דולפין ים

 


הכתבה השיווקית נכתבה בשיתוף עם מסעדות "בין המטעים", "לה ז'ומל", "טיאמו" ו"דולפין ים"


 

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר