"אוכל רחוב אמיתי יש רק במזרח העיר", אומר ל"כל העיר" שף אילן גרוסי, מבעלי מסעדת "סאטיה" ברחוב קרן היסוד בירושלים. "אוכל הרחוב עבורי זה האנשים שהולכים עם המגש על הראש, ועל המגש – במחיר של 3-5 שקלים, יש להם לחמעג'ון, וספיחה עם טחינה – והכל טרי. בעיר העתיקה יש סיר שמכינים אותו מהבוקר עם קציצות בקר – 5 שקלים למנה, איפה יש מחירים כאלה?

שף אילן גרוסי, בעלי מסעדת "סאטיה" (צילום: מאיר אליפור)
"בנוסף, יש בעיר העתיקה את האוכל רחוב הכי נפוץ – הבייגלה עם הזעתר, אך מעבר לזה יש את המאפים עם הביצה והגבינה המשולשת – זה אוכל רחוב", מדגיש גרוסי, וממשיך – "אוכל רחוב צריך להיות ברחוב, ובעיר העתיקה זה סטריט פוד הארד קור, טעים, נגיש וזול".

שיפודים בשער שכם (צילום: טס שפלן)
גרוסי מתייחס לפרויקט אוכל הרחוב הכי טוב בירושלים שפורסם ב"כל העיר", ומבהיר כי "פיצה פי בריבוע זה נחמד וכיפי, וגם כל שאר המקומות שהוזכרו בכתבה – הם ראויים ונחמדים, אבל זה לא קשור לאוכל רחוב. בעיר העתיקה זה האוכל הכי אותנטי שיש – זה לא ישיבה במסעדה. מגישים לך מנות מעולות ממגש של עץ על הראש, אחר מכין לך פיצה על המקום, מעבר לכל השווארמות והפלאפליות. וגם בשער שכם יש את כל דוכני הקבב, שיפודי הקבב וחלקי הפנים – אוכל אמיתי שעושים אותו על מנגל, קצת סלטים בצד".

פיתות ולחם בעיר העתיקה (צילום: טס שפלן)
לקראת חודש הרמדאן , בעות הערב והלילה, מציעה העיר העתיקה מטעמים מיוחדים. "זו תקופה מיוחדת", מתאר גרוסי, "בשעות הערב והלילה של חודש הרמדאן יש בעיר העתיקה את אוכל הרחוב הכי מדהים בעולם. מכינים אוכל מטורף – כל מיני סוגים של פלאפלים בשער שכם – עם פלפל חריף, עם בצל וסומק, עם גבינה ומה לא. אני גם מאוד אוהב את גרגרי החומוס החמים, השרופים, שמוכרים בתקופה הזאת, באירופה יש את הערמונים ופה יש גרגרי חומוס.

מאפה הגבינה, זלטימו (צילום: אייל טואג)
"מזרח העיר זה עולם אחר, אוכל מעולה, זמין וזול ברמות מטורפות. פלאפל בשלושה שקלים וחצי, או פיתה עם בשר בחמישה שקלים. והכל טרי והכל משובח, הכל סופר".

כנאפה בעיר העתיקה (צילום: טס שפלן)

שוק העיר העתיקה (צילום: Ester Inbar)

דוכן לחם בעיר העתיקה (צילום: דפנה יעקובוס)
***
אוכל רחוב ירושלמי גם אצל יהונתן ועמית: יש בבאגט, יש בפיתה
חומוס לינא וקבב שאהין – הקסם של העיר העתיקה לא נגמר
תגובות