טלי חביב, המנהלת האדמיניסטרטיבית של מחוז ירושלים בכללית (צילום: אור סמילנסקי)
טלי חביב, המנהלת האדמיניסטרטיבית של מחוז ירושלים בכללית (צילום: אור סמילנסקי)

עובדי המינהל: הפנים של כללית, הלב של כל מרפאה

לרגל שבוע ההוקרה לעובדי המינהל, שוחחנו עם טלי חביב, המנהלת האדמיניסטרטיבית של מחוז ירושלים בכללית, על האנשים שנמצאים בפרונט, על המהפכה הטכנולוגית שעוברת על המחוז - ועל כל הדרך שעשתה ממזכירה זמנית בחצי משרה ועד לתפקידה הנוכחי, במסגרתו היא אחראית על מאות עובדים ועל תחומי מטה עצומים

פורסם בתאריך: 22.5.25 11:23

"עובדי המינהל הם הפרונט, הם הפנים של כל מרפאה. אני תמיד אומרת לעובדים שהם הדבק שמלכד של כל הסקטורים במרפאה. תפקידם מצריך המון אמפתיה, רגישות, אנושיות ושיח בגובה העיניים, וזה בדיוק מה שהם עושים" – אומרת טלי חביב, המנהלת האדמיניסטרטיבית של מחוז ירושלים בכללית, בשיחה שקיימנו איתה לרגל שבוע ההוקרה לעובדי המינהל.

סיפורה המקצועי-אישי של חביב הוא סיפור בהחלט מעורר השראה. מי שהחלה את דרכה בכללית כמזכירה זמנית בחצי משרה, לפני 28 שנה, אחראית כיום, במסגרת תפקידה המחייב, על מאות עובדי מינהל ועל תחומי מטה עצומים, כמו מחשוב, בטיחות, לוגיסטיקה, נכסים, משק, רכש ועוד. בחייה הפרטיים היא אימא לשלוש בנות: נוי, בת 27, בוגרת בצלאל; עדן, בת 26, סטודנטית לרפואה שנה חמישית, ורוני, בת 18, שלומדת במכינה קדם צבאית לקראת שירות צבאי משמעותי.

מהמזכירות – לניהול מערך אדיר ממדים

"התחלתי בקטן, כמזכירה זמנית בחצי משרה", נזכרת חביב. "סיימתי בדיוק חופשת לידה עם בתי הבכורה, נוי. אמרו לי 'תבואי, ננסה ונראה', ומאז אני כאן. בכל הזדמנות אני מספרת את הסיפור שלי לעובדים חדשים, כדי שיבינו שאין דבר שעומד בפני הרצון ושרק השמיים הם הגבול. מי שרוצה – מגיע רחוק. זה אמנם לא קל, אבל זה בהחלט אפשרי".

לאורך השנים, עשתה חביב שורה של תפקידים בכללית. היא הייתה חשבת שכר, מנהלת אדמיניסטרטיבית של מינהלת הראל, מנהלת שיווק, מנהלת אדמיניסטרטיבית במחוז דרום ועוד. היא מספרת: "עשיתי מגוון של תפקידים, וכיום, כשאני מביטה אחורנית, אני באמת יכולה לראות שבכל תפקיד שביצעתי, תמיד, נוסף על התפקיד עצמו, היה עוד נושא שלקחתי על עצמי וריכזתי אותו באופן אישי".

בשבוע ההוקרה לסקטור המינהל: טלי חביב במרכז עם מנהלים אדמיניסטרטיביים במחוז (צילום: דוברות כללית)

בשבוע ההוקרה לסקטור המינהל: טלי חביב במרכז עם מנהלים אדמיניסטרטיביים במחוז (צילום: דוברות כללית)

גם בתפקידה הנוכחי לקחה על עצמה חביב תחום נוסף, והוא להוביל את מהפכת החדשנות. וכך, בשקט-בשקט ובדרכה הצנועה, הפכה את המחוז לאחד המובילים בארץ בתחום. היא אמנם לא מוגדרת רשמית כראש תחום, אבל "כולם יודעים שאם יש רובוט חדש, מיזם דיגיטלי או כל טכנולוגיה אחרת לצמצום הביורוקרטיה – טלי היא הכתובת", היא אומרת בחיוך.

כרטיס חכם בסמארטפון ובדיקת שתן דיגיטלית

כללית עוברת בשנים האחרונות מהפכה טכנולוגית אדירה. החידושים הרבים, שאותם מתארת חביב – חלקם כבר הוכנסו לשימוש, אחרים בשלבי פיילוט מתקדמים – היו נשמעים רק לפני שנים ספורות כמעט עתידניים: מערכת ניהול תורים חכמה (Qflow), כרטיס חכם בסמארטפון, בדיקות שתן דיגיטליות, וואטסאפ מרפאתי, תאים ייחודיים במרפאות (Tyto Box) לקבלת שירות מרחוק ועוד.

חביב מפרטת: "מערכת ניהול התורים החכמה היא כבר חידוש ישן. אני יכולה לספר לך שבימים אלה אנחנו נמצאים רגע לפני השקת כרטיס דיגיטלי חכם, שיוזן בסמארטפון של המטופלים ויאפשר קבלת שירותים בלי צורך להציג כרטיס פיזי. התהליך פשוט ודומה לתשלום בכרטיס אשראי באמצעות הסמארטפון. פשוט מעבירים את הטלפון מול המערכת, והמערכת יודעת בדיוק לאן להפנות את המטופל. בעתיד, גם תהליך ההזדהות אצל הרופא יעבוד כך. זה יחסוך זמן, יפתור בעיות נגישות וישדרג את השירות ללא היכר".

בשבוע ההוקרה לסקטור המינהל: טלי חביב (משמאל) בביקור במרפאת הצור במבשרת ציון (צילום: דוברות כללית)

בשבוע ההוקרה לסקטור המינהל: טלי חביב (משמאל) בביקור במרפאת הצור במבשרת ציון (צילום: דוברות כללית)

חידוש נוסף, שחוסך מהמטופלים את ההליכה המביכה-משהו במסדרונות המרפאה, בזמן שהיד אוחזת בבדיקת השתן, הוא בדיקת שתן דיגיטלית. "כבר לא צריך היום לצאת מהבית בשביל בדיקת שתן", אומרת חביב. "מדובר בתהליך פשוט ונגיש. נכנסים לאפליקציה של כללית, שם יש סרטון הדרכה שמלווה את המטופל שלב אחר שלב. לאחר ביצוע הבדיקה, יש לסרוק את סטיק הבדיקה באמצעות המצלמה בסמארטפון, ותוצאותיה, שמתקבלות בתוך כשלוש דקות, מוזנות אוטומטית לתיק הרפואי האישי, וניתן לצפות בהן ישירות דרך האפליקציה".

כמו כן, בשתי מרפאות של כללית במחוז מבוצע בימים אלה פיילוט של הצבת תאי Tyto Box. "מדובר בתאים ייחודיים וחדשניים", אומרת חביב. "הם מוצבים בסמוך למשרד המרפאה ומיועדים למתן שירותים מרחוק. המהלך הזה ייתן מענה מיידי, יקצר תורים ויקדם חדשנות".

טכנולוגיה עם נשמה: משקפי VR

במרכזים לבריאות הילד של כללית הוכנסו לאחרונה לשימוש משקפי VR, שתפקידם לעזור לילדים שעוברים בדיקות דם או טיפולים שהם מעט יותר מאתגרים, להתגבר על הפחדים. "במקום להתרכז במחט, הילדים נכנסים לעולם של מציאות מדומה עם תכנים מרגיעים שמפחיתים חרדה, וזה הופך את כל החוויה הטיפולית עבורם להרבה יותר נעימה", אומרת חביב.

בשבוע ההוקרה לסקטור המינהל: צוות מרפאת סוכרת במושבה (צילום: דוברות כללית)

בשבוע ההוקרה לסקטור המינהל: צוות מרפאת סוכרת במושבה (צילום: דוברות כללית)

את טכנולוגיית ה-VR לקחו במחוז ירושלים צעד אחד קדימה, ולראשונה בכללית, ייכנסו משקפי ה-VR גם לשימוש טיפולי בתחום בריאות הנפש. "אנחנו מקדמים תהליך ייחודי שמיועד לקבוצות מטופלים הסובלים מחרדה ודיכאון", מספרת חביב. "כרגע אנחנו בעיצומו של תהליך הבנייה והדיוק – יחד עם הפסיכיאטר המחוזי ויחידת המחשוב. כבר רכשנו את המשקפיים, ואנחנו ממש רגע לפני השקה. זה, כמובן, לא מיועד למקרי קיצון או לטיפול יחידני, אלא לפעילות קבוצתית מובנית. חשוב לנו שהטיפול יהיה מבוקר, מדויק ומותאם למטופלים".

מרכז חדשנות ומחקר

מעבר לשירות המטופלים, החדשנות, לדברי חביב, פועלת גם לטובת הצוותים, והיא מספרת בגאווה על מרכז חדשנות ומחקר שנחנך במרפאת כללית גונן ח'. "המקום שהיה בעבר מקלט ומחסן, הוא היום מרכז חדשני, הייטקיסטי, שמעוצב ברוח הטכנולוגיה המתקדמת. כל פרט במקום, מהמסכים ועד הריהוט, האמנות והעיצוב, מדבר חדשנות. כל מי שנכנס לשם פשוט מתפעל מהשינוי – מהפך אמיתי".

מרכז החדשנות מארח קבוצות חשיבה, סדנאות חדשנות וגם הכשרות AI לעובדים. חביב מרחיבה: "אנחנו מקיימים במרכז גם סדנאות חוסן לעובדים עם משקפי VR המדמים חוויית מדיטציה. כל הפעילות במרכז נועדה לא רק לדבר חדשנות, אלא גם לחיות אותה, להוביל תהליכים אמיתיים, לצמצם ביורוקרטיה ולאפשר לעובדים לקדם רעיונות ולגעת בשינוי. בשבוע שעבר פתחנו סדנת AI ראשונה, וכבר יש לנו רשימות המתנה לסדנאות נוספות. בסדנאות האלה אנו חושפים את כל עובדי המחוז, ולא רק את סקטור המינהל, לתחום הבינה המלאכותית. חשוב לנו שהם יכירו את התחום ויתנסו בו, כי שם העתיד".

בשבוע ההוקרה לסקטור המינהל: טלי חביב (במרכז) בביקור במרפאת כללית אא"ג בשטראוס (צילום: דוברות כללית)

בשבוע ההוקרה לסקטור המינהל: טלי חביב (במרכז) בביקור במרפאת כללית אא"ג בשטראוס (צילום: דוברות כללית)

חביב מדגישה כי דלתה פתוחה לכל רעיון – גם לכזה שכבר נשמע בעבר. "אני תמיד אומרת שגם אם מישהו מעלה נושא שכבר דובר בו בעבר ואף פעם לא התקדם, עדיין חשוב להעלות אותו שוב. לפעמים אין מענה מיידי, אבל הבדיקה והנכונות מייצרות תנועה, ויש המון תהליכים שכבר השתנו – מהדברים הקטנים, כמו ביטול הדפסות מיותרות ועד שינויים מערכתיים גדולים. השאיפה שלי היא לגרות את החשיבה החדשנית של כל עובד. לעודד אותם לדבר חדשנות, להעלות רעיונות, ליזום. היום – כשיש לעובד רעיון חדשני, הוא כבר יודע למי לפנות. זה כיף גדול, כי באמת – אנחנו שם, ואנחנו רק בהתחלה".

 

וואטסאפ מרפאתי והנגשת הטכנולוגיה לעובדים

בהיבט הדיגיטלי, כללית מרחיבה את שירות הוואטסאפ המרפאתי – דרך חדשה לתקשר עם המרפאה, לקבוע או לשנות תור, להגיש בקשות, לשלוח מסמכים ועוד. "התחלנו עם מספר מרפאות, וכעת אנחנו מרחיבים את השירות. תחילה עונה למטופל בוט, ואם יש צורך, שיחת הוואטסאפ עוברת למענה אנושי", אומרת חביב.

משימה נוספת שחביב לקחה על עצמה היא הנגשת הטכנולוגיה לכל עובד ועובד. "פתחנו בחדר החדשנות, בשיתוף עם המכללה למינהל, קורס דיגיטלי לעובדים המתקשים יותר להתחבר לעולם החדש וחוששים לגעת בו. ההיענות לקורס הייתה מרגשת. קיבלתי מיילים ושבחים שחיממו את ליבי".

מעבר לתחום הדיגיטלי, חביב מדגישה את החשיבות שבפיתוח אישי ומתן תחומי אחריות לעובדי המינהל, גם מעבר להגדרת תפקידם. "אני מאמינה שכל אדם מחפש משמעות, ואנחנו מנסים כל הזמן לייצר אותה. מינינו רפרנטים שאחראים על תחומים חוצי-מחוז, נתנו לאנשים להוביל תהליכים, והתגובות היו מדהימות. כשאומרים לעובד 'מאמינים בך', הוא פשוט פורח".

לומדים בינה מלאכותית בחדר החדשנות (צילום: אור סמילנסקי)

לומדים בינה מלאכותית בחדר החדשנות (צילום: אור סמילנסקי)

חביב מספרת על עובדת שיזמה תוכנית הכשרה במכללה למינהל. "היא בנתה מסלול להעמקת הידע בקרב העובדים, וכיום היא כבר משמשת כמנהלנית. זה כל היופי – לזהות את הפוטנציאל ולתת הזדמנות. גם אם אין תפקיד פנוי, אפשר לתת תחום קטן, נושא מסוים לקדם – ולראות מה קורה. במקרים רבים, זה פותח לאותו עובד את הדלת לצמיחה, לחשיפה להנהלה ולפיתוח אישי. כל התהליך הזה יוצר תרבות של התפתחות מתמשכת. אני רואה את העובדים שלנו עם המון רצון ומוטיבציה. הם רק רוצים להתקדם ולהתפתח, וזה סיפוק אדיר".

חזון של שירות ציבורי עם נשמה

חביב רואה בעבודתה שליחות של ממש. לדבריה, החזון שלה הוא להעניק לכל עובד תחושת ערך ומשמעות, ולאפשר לכל רעיון להפוך למציאות. "אני מאמינה שהחדשנות מגיעה מלמטה – מהעובדים, וזה מה שאנחנו מעודדים. זו השאיפה שלנו – שכל עובד ירגיש שמישהו שומע ורואה אותו, שמקשיבים לו. כשהעובדים מרגישים כך, זה משפיע לטובה גם על המטופלים, ואין לי ספק שמחוז ירושלים הצליח במשימה הזו, ובגדול”.


עוד כמה נתונים על מערך המינהל במחוז ירושלים

684 עובדי מינהל במחוז

86.48% נשים

13.6% גברים

41.52 גיל ממוצע לעובד

27.08% עובדי המינהל מכלל העובדים במחוז

מיכל השם הנפוץ בסקטור


 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר