העבודות בכביש בגין, הקיר שנהרס (צילומים: באדיבות המצלם, מוריה)
העבודות בכביש בגין, הקיר שנהרס (צילומים: באדיבות המצלם, מוריה)

שלב א' הסתיים, שלב ב' בפתח – עושים סדר בחסימות בכביש בגין

ביום רביעי נפתח לתנועה הנתיב הימני בבגין לדרום והפקק בצפון העיר השתחרר. אלא שביום ראשון ייסגר הנתיב השמאלי לתנועה - לתקופה ארוכה יותר. מדוע לא יבוצעו עבודות לילה בלבד? למה צריך לסגור נתיב שלם בשביל נת"צ? ומה הסיבוך המרכזי בעבודות? "כל העיר" עם כל הפרטים

פורסם בתאריך: 5.3.25 13:14

ביום רביעי, כפי שפורסם באתר "כל העיר", נפתח לתנועת כלי רכב הנתיב הימני בכביש בגין לדרום – במקטע שבין מחלף גולדה מאיר לבין מנהרת ליפתא, וכעת נערכים בעיריית ירושלים ובחברת מוריה לביצוע שלב ב' של העבודות – השלב הארוך והמורכב יותר.

נתחיל רגע מהסוף – כדי למנוע בלבול וחוסר בהירות כפי שהיה בשבוע החולף:

בסיום העבודות – בתצורה הסופית, ייפתח נתיב תחבורה ציבורית בנוסף לשלושת הנתיבים הקיימים כיום.

ובחזרה לשלב ב' של העבודות – שכולל הפעם את הרחבת הכביש – ולא רק שדרוג וריבוד מחדש של הנתיב הימני, כפי שהיה בשבוע החולף.
החל מיום ראשון כאמור, 9.3, יחל שלב ב' במסגרתו ייסגר הנתיב השמאלי ביותר למשך כשלושה שבועות – אבל לא לכל אורך הכביש – אלא במקטע קטן שאורכו 140 מטר – זאת לצורך ביצוע עבודות חציבה מורכבות. בעירייה מדגישים כי בשל אירועי השבוע החולף – הנחה ראש העיר לבצע את העבודות באופן מוגבר ומסביב לשעון, על מנת להשלים את הפרויקט בזמן הקצר ביותר האפשרי.

ובאשר לתהיות והשאלות שהעלו התושבים בשבוע האחרון:

מדוע היה נראה במהלך השבוע שאין עבודה בשעות הבוקר?
מדוע לא יבוצעו העבודות בשעות הלילה בלבד?

בנוגע לשאלת הפועלים בין 6:00 ל-9:00 – בחברת מוריה מציינים כי עבודות ריבוד מחדש של הכביש מחייבות מעבר של כלים כבדים – משאיות שמגיעות ופורקות את האספלט הרותח – כדי שלא לייצר עוד עומס על 2 הנתיבים – הוחלט שלא יעברו משאיות עבודה בשעות העומס.
באשר לסוגיית עבודות הלילה – מהעירייה נמסר כי "טרם תחילת העבודות נבדקה היתכנות לביצוע העבודות במתכונת של עבודות לילה בלבד, אך בשל שיקולים בטיחותיים, נפסלה אפשרות זו".

ל"כל העיר" נודע כי במסגרת העבודות יבוצעו עבודות חציבה במקטע מורכב, שאין אפשרות אחרת לבצען מלבד חסימת הנתיב. עבודות הלילה נועדו לפינוי הפסלולת ומניעת נפגעי בטיחות מבין משתמשי הדרך. העבודות כוללות את הריסה הקיר שאתם רואים בתמונה – אשר עד הריסתו לא יידעו בשטח מהן ההשלכות ומהן התמיכות שיידרשו כדי להימנע מפגיעה בבטיחות משתמשי הדרך.

"עיריית ירושלים וצוותי הביצוע ממשיכים בליווי צמוד של העבודות, ופועלים לצמצום הפגיעה בזרימת התנועה", מבהירים בעירייה. "במהלך תקופה זו, פקחי תנועה יוצבו בשטח ויסייעו בהכוונת הנהגים, במטרה להפחית שיבושי תנועה ככל הניתן. העירייה מבקשת מהציבור לנהוג בזהירות, להיערך מראש לשינויים בהסדרי התנועה, ולעקוב אחר העדכונים השוטפים. אנו מודים לתושבים ולנהגים על ההבנה ושיתוף הפעולה, ומדגישים כי כלל המאמצים מופנים להשלמת הפרויקט באופן הבטוח, היעיל והמהיר ביותר".

 

 

כזכור, במהלך השבוע האחרון התרעמו התושבים על העומסים הכבדים. על כך שלצאת משכונת רמות זה סיפור לא פשוט – למעלה מחצי שעה. הצמתים עמוסים וחסומים, ולטענת התושבים – בניגוד להבטחות, לא היו תמיד פקחים עירוניים שמכווינים את התנועה ומונעים חסימה של הצמתים.

עוד התלוננו התושבים כי כמעט ואין פועלים שעובדים על הנתיב הסגור בבגין. אחת התושבות צילמה את נתיב העבודות בכביש בגין, ולדבריה ראתה לכל אורכו בקושי 3 פועלים. "כשסוגרים ציר מרכזי בעיר, במיוחד אחרי הפקקים שהיו, ראוי לעבוד מסביב לשעון ולסיים את העבודות כמה שיותר מהר", היא אמרה. עוד התלוננו התושבים שהעבודות בוצעו לאט – כשהצפייה של התושבים היא עבודה אינטנסיבית סביב השעון.

ובחזרה להיעדר פקחים בצמתים: כך כתבה תושבת בקבוצת הוואטסאפ השכונתית, "הרכבים היוצאים מרמות א נכנסים לצומת יגאל אלון-הארי טרומן באור צהוב/ אדום וחוסמים את המעבר מרמות ב' לרמות א'. גם להולכי רגל, שזה הכי מפחיד כי יש ילדים שמנסים לחצות את הכביש והרבה פעמים האוטובוסים חוסמים גם את הרמזור. צומת אסירי ציון – סיפור דומה".


הקיר שייהרס במסגרת עבודות שלב ב' בכביש בגין (צילום: מוריה)

הקיר שייהרס במסגרת עבודות שלב ב' בכביש בגין (צילום: מוריה)


 

תגובות

4 תגובות
4 תגובות
  1. שרון כהן המחסל

    תגידו אתם שופר של עיריית ירושלים שמפיצים את כל השקרים שלהם עבד שמה טרקטור אחד במשך שלושה חודשים חסם את הכביש סיכן את הנהגים עשה פקקי ענק ואפילו את האבנים לא פינו משמה בשלושה שבועות האחרונים הטרקטור עומד על האבנים ולא עובד בכלל אתמול לקח לי שעתיים וחצי להגיע מנווה יעקב לבית הלוחם אל תאמינו למילה של עיריית ירושלים אומרת לכם כנראה אנשים שלמדו שמה כלכלה הראש שלהם התקלקל כמה שעובדים יותר מהר עולה פחות כסף. פה עושים הפוך מושכים מושכים מושכים מושכים

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    למה לא עושים את העבודות בקיץ כשאין לימודים וחצי מירושלים בחו"ל?

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר