בדיקת הינשוף והחריגה ובקבוק האלכוהול שנתפס ברכבו של הנהג (צילומים: דוברות המשטרה)
בדיקת הינשוף והחריגה ובקבוק האלכוהול שנתפס ברכבו של הנהג (צילומים: דוברות המשטרה)

אלפי מטרים של נהיגה פרועה – המרדף הדרמטי ברחובות ירושלים

נהג הרכב, בן 23 מירושלים, סירב להישמע לקריאות השוטרים לעצור, ונמלט. בתום אלפי מטרים של מרדף, הנהג נעצר, ובגופו נדגמה רמת אלכוהול של 1,050 מק"ג לליטר אוויר נשוף, הגבוהה פי כמה וכמה מהמותר בחוק. וגם - הנתונים המפחידים של נהיגה בשכרות בירושלים

פורסם בתאריך: 16.3.25 15:15

במסגרת פעילות שוטרי מחוז ירושלים הלילה (בין שבת לראשון), כחלק מההיערכות לפורים בכלל ואכיפה בנושא נהיגה בהשפעת אלכוהול בפרט, התבקש נהג רכב לעצור לבדיקת שוטרי התנועה בסמוך לגשר המיתרים בירושלים, אולם הנהג ברכב בחר שלא להיענות לכך והחל להימלט.

נהג הרכב, שהמשיך לכיוון כביש בגין דרום תוך כדי נסיעה פרועה שכללה, בין היתר, אי ציות לרמזור אדום וסטייה בין נתיבים, נסיעה בניגוד לכיוון התנועה, באופן שגרם לכלי רכב אחרים לסטות על מנת להימנע מתאונה, פגע קלות ברכב אחר בדרכו, ולא נשמע לקריאות השוטרים שנסעו במקביל לחלון הרכב הפתוח בסמוך למושבו, בו בזמן שהוא בוהה בניידת ומעשן.



כוחות משטרה נוספים מתחנות לב הבירה מוריה מרחב ציון ביצעו פעולות שנועדו להביא את נהג הרכב לעצור, עד שהרכב נחסם ונעצר במחלף דב יוסף, ואז בוצע גם מעצרו של הנהג. נוסעת שישבה לצידו עוכבה לחקירה. בתוך הרכב איתרו השוטרים בקבוק משקה אלכוהולי וכלי תקיפה – אגרופן ואלה.

בדיקה שנערכה לנהג, בן 23, באמצעות נשיפון, חשפה כי בגופו רמת אלכוהול גבוהה פי כמה וכמה מהמותר על פי חוק בעת נהיגה, ועמדה על 1,050 מיקרוגרם לליטר אוויר נשוף. הנהג החשוד הועבר לחקירה ביחידת התנועה המרכזית של מחוז ירושלים, שם סירב לבצע בדיקת ינשוף, ובסיומה נכלא. במהלך היום הוא יובא בפני בית המשפט לצורך הארכת מעצרו.

 

 

אחד מכל שני נהגים בירושלים מודה שנהג תחת השפעת אלכוהול

סקר חדש של עמותת אור ירוק חושף כי 46 אחוז מהנהגים הודו כי נהגו אחרי ששתו אלכוהול בשנה האחרונה. בסקר דומה שנערך בשנת 2022, הודו 40 אחוז, כי נהגו אחרי ששתו אלכוהול – עלייה של 6 אחוז.

כאשר נשאלו הנהגים מהם ההסברים לנהיגה לאחר שתית אלכוהול: 11 אחוז טענו כי הם נוסעים בזהירות רבה, ומספר דומה של נשאלים טענו כי הם מאמינים שהאלכוהול לא משפיע עליהם. 5 אחוז טענו כי אין מישהו אחר שיכול לנהוג במקומם, והשאר דיווחו כי הם נוקטים בזהירות רבה, שותים קפה, מים ורק אז יוצאים לדרך או שהם שותים מעט.

בירושלים והסביבה, הנתון גבוה מעט מהנתון הארצי. כך על פי הסקר, 48 אחוז מתושבי ירושלים והסביבה הודו ששתו אלכוהול לפחות פעם אחת בשנה האחרונה ולאחר מכן נהגו, 24 אחוז עשו זאת יותר מפעם אחת.

בין התירוצים שסיפקו תושבי ירושלים: האלכוהול לא משפיע עליי, אני נוסע בזהירות רבה לאחר ששתיתי, אני נוקט באמצעי זהירות – שותה קפה, מים ורק אז יוצא לדרך, אין מישהו אחר שיכול לנהוג, ועוד.

כאשר בוחנים כמה תושבי ירושלים והסביבה נסעו בשנה האחרונה עם נהג ששתה אלכוהול, המספר כבר גבוה יותר: 59 אחוז מהנשאלים הודו כי נסעו לפחות פעם אחת בשנה האחרונה עם נהג ששתה אלכוהול.

האלכוהול משפיע כבר מהטיפה הראשונה, כאשר נשאלו הנהגים הירושלמים כמה זמן לאחר שתיית האלכוהול, הם מרגישים כשירים לנהיגה, 8 אחוז השיבו, כי הם חוזרים לנהוג באופן מיידי ועד שעה. 10 אחוז טענו כי הם חוזרים לנהוג לאחר שעה, ו-51 אחוז טענו כי הם חוזרים לנהוג אחרי שעתיים.

מנכ"ל עמותת אור ירוק, עו"ד יניב יעקב: "תוצאות הסקר מדאיגות. נהגים שותים אלכוהול ולא מפחדים לעלות על ההגה מיד לאחר מכן, כי הם מבינים שהסיכוי שייתפסו קטן מאוד. חג פורים עם שלל המסיבות הנלוות אליו הוא זמן טוב לקיים מבצע אכיפה גדול כדי ליצור הרתעה והבנה בקרב הציבור, כי מי שישתה אלכוהול וינהג, ייתפס וייענש בחומרה. ההרתעה תמנע מנהגים לשתות אלכוהול, לעלות על ההגה ולסכן את החיים של כולנו. לצד זאת, יש לבצע אכיפה קפדנית חסרת פשרות לכל אורך השנה ולא רק באירועים מיוחדים. מדינת ישראל הפקירה בשנים האחרונות את משטרת התנועה כאשר חסרים מאות שוטרים וחסרות מאות ניידות. הדרך לצמצם את מספר הנהגים השיכורים בכביש היא באמצעות חיזוק והעצמת אגף התנועה והנוכחות בכבישים, העלאת המודעות לסכנות שבנהיגה בשכרות והחמרת הענישה על ידי בתי המשפט, לכל אורך השנה".

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר