רום ברסלבסקי (צילום: אלבום משפחתי)
רום ברסלבסקי (צילום: אלבום משפחתי)

"נתניהו, תחזיר את כולם, זה קורע את העם" – דוד של רום ברסלבסקי מתחנן בפני ראש הממשלה

זאב חושן, דוד של רום ברסלבסקי מפסגת זאב מבקש רק דבר אחד – להחזיר את האחיין האהוב שלו שנמק בשבי החמאס למעלה משנה וחצי: "הפקירו אותו ב-7 באוקטובר ומפקירים אותו גם היום"

פורסם בתאריך: 9.4.25 07:37

למעלה משנה וחצי, מספר בלתי נתפס של 550 ימים, שרום ברסלבסקי, תושב פסגת זאב, נמצא בשבי החמאס בעזה. זמן לא הגיוני שגורם צער וכאב רב להוריו ולבני משפחתו, כשמלבדו יש עוד 58 חטופים וחטופות, חיים ומתים – שמשפחותיהם לא רואות אופק ותקווה לחזרת יקיריהם בזמן הקרוב לאחר החזרה ללחימה בעזה. שלב א' מאחורינו, שלב ב', שהיה אמור לשים סוף לכאב המשפחות עם חזרתם של כלל החטופים והחטופות, לא מומש, יש שיגידו סוכל. התסכול רק הולך וגובר כשברקע – הקרע בעם על רקע המאבקים הפוליטיים עם חידוש הרפורמה המשפטית או המהפכה המשטרית, תלוי על איזה צד אתם מסתכלים. בנוסף, המחלוקות המשפטיות בעקבות פיטורי ראש השב"כ וצעדים שהחלו כנגד פיטורי היועמ"שית, כמעט ומוריד מסדר היום את נושא החטופים והחטופות, ומלבד החשש הגדול – המשפחות מרגישות שהן נדחקות הצידה.

"התסכול רק הולך וגדל. אנחנו רוצים את רום בבית עם יתר החטופים והמסר שלי ברור – רוצים עסקה בפעימה אחת", אומר בתסכול גדול ובכאב עוד יותר גדול זאב חושן, דודו של רום ברסלבסקי (האח של האם תמי ברסלבסקי), בראיון ל"כל העיר" ומוסיף לדבר על המצב והחשש שהנושא ימוסמס: "זה נראה שאנחנו לא הולכים לשום, השיח הציבורי חזר ל-6 באוקטובר ומתעסקים בדברים לא רלוונטיים, במקום להתעסק בדבר החשוב באמת – החזרת החטופים. אנחנו רק רוצים לזעוק את הזעקה שלנו. רוב העם מוכן להפסקת המלחמה ולהחזרת החטופים, זה יהיה הנצחון שלנו כי בלעדיהם אין נצחון. המדינה בדיכאון ציבורי".

רום נחטף כשהיה בן 19, ובינתיים כבר הספיק לחגוג יום הולדת 20 בשבי, מתגורר בפסגת זאב ועבד כמאבטח במסיבת הטבע "נובה" בקיבוץ רעים. לפי העדויות – רום נחף לאחר שסייע לרבים להינצל כשהוא נאבק במחבלים ונפצע בשתי ידיו. לדודו זאב, חשוב להזכיר את גבורתו של רום, "הוא נחטף בשעה 13:30, אחרי שבמשך שעות ארוכות, בחום גדול, לאחר שעבד כל הלילה, הוא הציל מבלים בזמן שיכל להציל את עצמו, אבל היה לו חשוב להציל אחרים. זה מעיד הרבה על הערכים הטובים שלו. הוא התרוצץ כל הבוקר וחיכה לישועה שלא הגיעה במשך שבע שעות כשבכל אותו הזמן הוא מציל אחרים. הפקירו אותו בשבעה באוקטובר ומפקירים אותו גם היום".

קולה של משפחת ברסלבסקי לא נשמע הרבה ב-550 הימים שעברו מאז מחדל ה-7/10. בתור משפחה עם זיהוי ימני מובהק, לא תמיד הם אהבו את ההפגנות ואת האמירות נגד הממשלה. אבל אחרי שנה וחצי גם לזאב חושן, איש ימין כאמור, ביקורת ואכזבה רבה מהתנהלותו של ראש הממשלה, שלא מוצא זמן להיפגש עם בני המשפחה. "בנימין נתניהו צריך להתבייש שהוא לא מוצא 10 דקות לדבר איתנו. הוא עסוק בענייני ראש השב"כ או היועצת המשפטית או באיזה סרטון טיק טוק, אבל איתנו הוא לא יכול לדבר?", הוא אומר בתסכול גדול. "גם פגישה שהייתה אמורה להיות עם שר הבטחון ישראל כ"ץ בוטלה ממש עכשיו אחרי שחיכינו לו חודשיים. פשוט לא מדברים איתנו. כל מה שנשאר לנו זה לתלות תקווה בדונלד טראמפ. פעם ראשנה שאני מתבייש שאני ישראלי ומרגיש סוג ב'".

חושן, מבקש באמצעותנו להעביר מסר שהעבירו דרכו הוריו של רום, תמי ואופיר ברסלבסקי לראש הממשלה בנימין נתניהו: "ראש הממשלה מסרב להיפגש איתנו, אפילו לפגישת עידוד קצרה. כנראה שיש לו דברים יותר חשובים מהורים שחטפו להם את הילד. אנו רואים את ראש הממשלה ואת הממשלה כולה כאחראית לחייו של רום ושאר החטופים. אנו מודים לעם ישראל על התמיכה והעמידה האיתנה איתנו במצב הבלתי נתפס שנקלענו אליו, ומודים בפרט לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ ולמרים אדלסון על הסיוע והדאגה הכנה והאמיתית לחטופים. זה יותר ממה שהממשלה עושה".


רום ברסלבסקי (צילום: אלבום משפחתי)

רום ברסלבסקי (צילום: אלבום משפחתי)


קורעים את המשפחות, ואת העם

לזאב חושן, כמו לכלל בני משפחת ברסלבסקי, טענות קשות גם על אופן ביצוע העסקה האחרונה – מתווה הפעימות במקום שחרור של כולם, מה שגורם למתיחות רבה גם בתוך משפחות החטופים וגם בעם. "חזרנו לימי הסלקציה", הוא מטיח בכעס גדול, "זה מייצר פילוג גם בתוך משפחות החטופים שכל אחד רוצה את האינטרס שלו בגלל שזה בפעימות. בכל פעם עולה ידיעה בתקשורת שרוצים לעשות עסקה חלקית בגלל שההוא אמריקאי או אני לא יודע מה. פשוט תחזירו את כולם בפעימה אחת – העם תומך בזה".

"אם החמאס לא מעוניין בעסקה כזאת, אז שיגיד בקולו שהוא מוכן להחזיר את כולם בתמורה להפסקת הלחימה ואם החמאס לא יהיה מעוניין אז שיעשה את מה שצריך כדי להילחם בהם, כולל מצור, כי יש לו גיבוי מלא מארה"ב, אבל לא נראה שנתניהו מעוניין בכך", ממשיך חושן ואומר. "מצד אחד הוא מסרב לעסקה שתפסיק את המלחמה ותחזיר את כולם ומצד שני הוא נותן להם סיוע הומניטרי, שרק מחזק אותם ומשאיר את הכוח אצלהם".

 

 

אינטרסים פוליטיים

לחושן יש גם אצבע מאשימה כלפי המפגינים ברחובות ונגד כל מי שבעד או נגד עסקה שתחזיר את החטופים, ומרגיש בעיקר שמשתמשים במשפחות לצרכים הפוליטיים השונים. "אין לי קשר לאנשי המחאה ולהפגנות", הוא מבקש לציין ולהסביר, "הם לא מבקשים להחזיר את החטופים, יש להם אינטרסים פוליטיים ועובדים להפלת הממשלה שמשחק לידיים של החמאס. נקלענו למחלוקות פוליטיות, אולי תרבותיות וכל אחד מהצדדים משתמש בנו לצרכים שלו – אבל בסוף האחריות היא של ראש הממשלה כי הוא זה שאוחז בהגה".

מלבד ראש הממשלה, אל מי אתה מפנה אצבע מאשימה?
"השבעה באוקטובר קרה בגלל הממשלה ואנשי הצבא וגופי הבטחון. באופן אישי אני שואל לתבוע את הרצי הלוי, רונן בר ואהרון חליווה. מה שקרה זה משהו שלא קרה לעולם, זה נזק עצום שלא היה מאז קום המדינה. אני בודק את את זה מבחינה משפטית לאחריות שלהם להרג של חללים וחטופים רבים. בשיחת טלפון אחת, רונן בר היה יכול לפנות את המסיבה ולהזהיר את המבלים ובכך להציל מאות חוגגים שנרצחו. הם היו יכולים להיות בחיים ויש עוד עשרות שנחטפו משם. היו צריכים לפטר אותו כבר לפני שנה וחצי".

איזה מסר היית רוצה להעביר לראש הממשלה?
"ראש הממשלה, אני מתחנן בפניך, תקבל החלטה שבה אתה מחזיר את כולם. המדינה בדכאון וזקוקה לחזרתם כי זה הניצחון האמיתי. אי אפשר להתעלם מזה, הנושא לא יעלם ואי אפשר למסמס את זה. זה קורע ומפלג את העם. את כולם הביתה ולא בפעימות. הסיטואציה הזאת פשוט לא אמיתית. ראיתי את הסרטון של אלקנה בוחבוט ויוסף חיים אוחנה ופשוט כואב הלב שהם במצב כזה. אנחנו מעודדים מסימן החיים שהגיע אלינו בנוגע לרום, אבל רוצים לראות אותו ואת כולם בבית – בפעם אחת. אני לא מבין למה היינו צריכים לחזור לעזה בלי מטרה ברורה. מה יצא מזה? עוד חיילים הרוגים ועוד 'הותר לפרסום' מכאיב".

אות חיים ראשון

לפני כחודש, לאחר אחת הפעימות של שחרור החטופים, קיבלה משפחת ברסלבסקי אות חיים ראשון מרום. זה קרה לאחר שחרורו של שורד השבי סשה טרופנוב, שלאחר שחרורו סיפר על מפגש שהיה לו עם רום, ואף ביקש להעביר אל רום מסר מצולם עם פניה בקולו, שיהיה חזק.

המסר שהתקבל מסשה, כמעט מיותר לציין, שימח מאוד את המשפחה. רום הוא בנם האמצעי של תמי ואופיר ברסלבסקי מפסגת זאב. יש לו שני אחים – אחד גדול ממנו ואחד קטן יותר. כאמור, המשפחה לא הרבתה להופיע בתקשורת, אבל כן זכתה לתמיכה לא מעטה בקהילה בפסגת זאב.

"סיפור הגבורה של רום מאפיין את מי שהוא", סיפרה ל"כל העיר" יובל דיגה, חברה קרובה של המשפחה. "הוא לא חשב על עצמו, אלא על איך להציל אחרים, ואמרו לנו את זה לא מעט אנשים. לאחר שהתחילו היריות, הוא פשוט הציל צעירים וצעירות שנשארו בשטח ולא חשב לרגע לעזוב או לברוח".

"בשעה 10:00 בבוקר רום עוד הספיק לדבר עם תמי, אמא שלו, ולעדכן שהוא נמצא ביחד עם בחור בשם ראיף, ושהם תחת ירי כבד", הוסיפה דיגה. "הוא הצליח להציל שתי צעירות, אחת מהן היתה ירויה בבטן. הוא דאג ושמר עליה, ומשם עבר לעזור לעוד שני בחורים צעירים, כיוון עוד צעירות שיודעות לזהות ולספר שרום לא הפסיק לדאוג ולהרגיע. הוא רץ ממקום למקום, הביא מים, משהו מתוק לאכול וגם אבנים כדי שהצעירים יוכלו להגן על עצמם. הוא פשוט הסתובב שם כמו אריה ושמר על גופות כדי שלא יתעללו בהן או יחטפו אותן. בשלב מסוים, כך סיפרו לנו, נורה טיל אר.פי.ג'י לעבר קבוצת צעירים, חלקם רצו לכביש, רום נשאר בשטח, הוא עזר והציל אנשים, עד שאבד איתו הקשר וככל הידוע הוא נחטף ומוחזק בעזה".

 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר