בלב ליבו של שוק מחנה יהודה, מול אחד המקומות הכי מושכי קהל – מסעדת עזורה הפופלרית – נפתח באחרונה, ממש מתחת לאף של עיריית ירושלים, תלמוד תורה או כולל, בניגוד לחוק וללא היתרים תוך ביצוע חריגות בנייה.
מדובר על השטח שבו פעלה עד למלחמת 'חרבות ברזל' מסעדת עזורה. עם המלחמה, החליטו בני משפחת שרפלר למקד את הפעילות במקום אחד והפסיקו את השכירות על שטח המסעדה (בצד של הרמפה של הולכי הרגל ומתמודדים עם מוגבלויות ברחוב אשכול 4).
באחרונה, כאמור, בשקט, מתחת לאף, בוצעה למרפסת סגירה בניגוד לחוק ועם עבירות בנייה, כך לדברי גורמים בכירים בשוק. המקום נסגר, נתלו עליו שלטים המרמזים על נוכחות של מסגרת דתית כזו או אחרת כל זאת ללא קבלת היתר אישור חורג. כאמור, מדובר על שטח מסחרי וכדי להפעיל עליו משהו אחר יש צורך לקבל היתר אישור חורג או להפוך את המקום לשטח חום בוועדות התכנון השונות.
המקרה הזה בשוק הוא ממש לא היחידי. באחרונה הולכת ומתרחבת התופעה של השתלטות של גורמים חרדים על שטחי מסחר בכל רחבי העיר. במקום החנויות והמסחר נפתחים תלמודי תורה, בתי כנסת או בתי חב"ד. בניגוד, כאמור, לחוק. ללא היתרים. זה קרה ממש באחרונה גם ברחוב עזה 24 הפך שטח מסחרי (מספרה ועוד קודם לכן מכון העתקות) לבית כנסת. ללא היתרים, כמובן. וללא אישור להפוך שטח מסחרי לשטח חום. התושבים פנו לעירייה, התריעו – אך בית הכנסת עדיין פועל.
פרופ' איתי פישהנדלר, תושב רחביה, אומר בשיחה עם "כל העיר": "יותר ויותר פעמים אנחנו רואים דירות ובתי מסחר הופכים, ללא היתרים, לבתי כנסת וישיבות. זה לא מקרי. יש פה יד מכוונת של עיריית ירושלים שבוחרת לא לאכוף עבריינות בניה לרבות של בתי כנסת. המדיניות הזו מבריחה מהעיר את מעט החילונים שעוד נשארו בה. ההתנהלות הזו של העירייה מרחיקה עסקים שיכלו להתקיים שם ופוגעת במרקם העירוני הבריא. היא מעבירה מסר לחילונים שהעירייה ויתרה עלהם".
ועד כמה חמורה התופעה והעלמת העין מכעיסה? בינואר 2022 פורסם ב"כל העיר" על השתלטות של בית חב"ד על שטח מסחרי במרכז סמדר בבית הכרם. המקום הפך לאט-לאט לבית כנסת. ויתרה מכך – באחרונה החל בית חב"ד להוציא מחוץ לשטח בית הכנסת או המרכז שהוא מפעיל דוכן הנחת תפילין, שממוקם ממש ממול לשער הכניסה לתיכון זיו בבית הכרם. גם במקרה הזה – התושבים פנו לעירייה, התלוננו – ושום דבר לא קרה.
בינואר 2022, במענה לפניית "כל העיר" השיבו מעיריית ירושלים כי "תיק הפיקוח על הבניה בנושא השימוש חורג של בית הכנסת נבחן בימים אלה על ידי התביעה העירונית, התייחסות לפונים תצא בסיומה, בכלל זה אפשרות להגשת ערר על ההחלטה".
מאז, כאמור, לא קרה הרבה. המבנה הוכשר בדרך כזו או אחרת. ובאחרונה, כאמור, אנשי בית חב"ד מוציאים דוכן הנחת תפילין ומעמידים אותו מול תיכון בירושלים. אצבע בעין.
והעירייה? במענה לפניית "כל העיר" נמסר מהעירייה: "ההפרות ברחוב עזה ובבית הכרם מוכרות לעירייה. ממצאי הביקור של מפקחי הבניה הועברו לתביעה העירונית והעירייה תפעל עפ"י חוות הדעת המשפטית שתתקבל. ההפרות בשוק מחנה יהודה לא מוכרות לעירייה. הנושא ייבדק ובמידת הצורך תבוצע אכיפה בהתאם. עיריית ירושלים מבצעת אכיפה רחבה כנגד עבריינים ומפרי חוק, לרבות בסוגיות הקשורות לתוספות בניה או לסגירת מרחבים ללא היתר".
חרדי
אני כחרדי מתעצבן.
אם לא תתעקשו שהחיים שלכם הם ראויים יהיה חרדים מסוימים שימשיכו לעשות את זה לכם תעצרו אותם ומהר כל אחד ראוי לחיות את חייו ומרחבו ללא אנשים מתנשאים שבאים לתקן אותם ולשנות אותם זה אותם אנשים שגם בתוך הקהילה הם חושבים שהם יותר ראויים מכולם תתארגנו על בית משפט זה המקום האחרון שעוד יכול לעזור לכם ( גם זה לא לאורך זמן..)
שמעון
אני כחרדי מתעצבן.
אם לא תתעקשו שהחיים שלכם הם ראויים יהיה חרדים מסוימים שימשיכו לעשות את זה לכם תעצרו אותם ומהר כל אחד ראוי לחיות את חייו ומרחבו ללא אנשים מתנשאים שבאים לתקן אותם ולשנות אותם זה אותם אנשים שגם בתוך הקהילה הם חושבים שהם יותר ראויים מכולם תתארגנו על בית משפט זה המקום האחרון שעוד יכול לעזור לכם ( גם זה לא לאורך זמן..)
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
ומה קורה בקניון גילה ???הקימו בית ספר בתוך הקניון !!! היכן העירייה ?
הכול מכור !!!!!!!!
מוריאל
מה חדש…
שחילוני סוגר מרפסת לחדר לילד ישר הוא צו הריסה.
רק בירושלים אין עתיד לחילונים?
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
פשוט שערוריה,
אסור לחרדים להקים שום בית כנסת או תלמוד תורה בשטח שמיועד למסחר, העירייה צריכה לאכוף את החוק ולהרוס את המבנים, מאידך העירייה חייבת מיידי, לספק לכל צורכי דת שטח חום ןמשאבים לבניית בתי כנסת, ובית ספר לילדים חרדים, האמור הוא בכל שכונה ובכל מקום שהחרדים מתגוררים, בכפוף לזה שהקניה נעשתה כחוק… עיריית ירושלים די לזלזל בבעיות ובאנשים מכלל המגזרים.ש
אין להם ערכים בסיסיים
חוצפה שהם נטפלים לילדים ובני נוער. זה מעשה מאד לא יהודי. ילדים ובני נוער הם ברשות הוריהם ולא חותרים תחת הורים.
אליהו
בפסגת זאב מרכז בשדרות משה דיין מול הקו אופ אותו הדבר.סוכת תפילה מימי הקורונה הפכה למבנה פיראטי קבוע.ש"ס בשטח ,אין חוקים אין כללים שמים ז על כולם.יו"ר המנהל אבישי מזרחי הוא איש של אריה דרעי ויחד הם הופכים את פסגת זאב לשכונה חרדית נחשלת.
אמיתזוס
אני לא מבין מה הבעיה?
אנשים יוצרים קהילה. אף אחד לא מנסה לעשות "אצבע בעין" לאף אחד. אוהבים כל יהודי ורוצים להיות עם אחד.
הטרדה דתית
מאיפה החוצפה לעמוד ליד בתי ספר ולדבר אל קטינים? זה ממש מנוגד לערכי התורה להיכנס בין קטין להוריו.
מושחתי
האלילות המטומטמת של החרדים מחסלת את המדינה בעזרת עובדי ציבור מושחתים