הולכי הרגל, המתניידים בכיסאות גלגלים ותושבי שכונות מלחה, רמת שרת, רמת דניה, קטמונים, פת, בית צפאפא והסביבה שוב נפלו אמש, שלישי, קורבן למדיניות אי האכיפה של עיריית ירושלים סביב קריית הספורט במלחה. ואתמול בכלל התקיים משחק כדורגל בין שתי קבוצות לא ירושלמיות – חצי גמר גביע המדינה בין הפועל באר שבע להפועל תל אביב – כך שניתן לומר שעיריית ירושלים העדיפה את נוחיותם של תושבי תל אביב ובאר שבע על פני בטיחותם של תושבי ירושלים – תושבי השכונות, הולכי רגל, בעלי מוגבליות ואחרים.
כמו בכל אירוע גדול בירושלים – בעיקר בקריית הספורט במלחה – העירייה לא ביצעה את תפקידה ולא אכפה עבירות חניה מסכנות חיים כמו חניה על מדרכות, איי תנועה, שבילי אופניים וכו'. היא השאירה את הזירה למשטרת ירושלים – שמבצעת סביב האצטדיון אכיפה – אבל לרוב היא מוכוונת רק כנגד עבירות של חסימת נתיב תנועה או חניה בצורה המסכנת את משתמשי הכביש (קרי – רגב הגולש אל נתיב התנועה ומהווה סכנה לרכבים חולפים).
9 כלי רכב גררה אמש משטרת ירושלים, ובנוסף ניתנו על ידי המשטרה 59 דוחות תנועה. לדברי שוטרים במקום – "גוררים מכוניות שחונות לא כחוק רק אם הן חוסמות נתיב נסיעה". והולכי הרגל? הזירה הזו, בגדול, היא באחריות העירייה. אך שם, כפי שנמסר מהעירייה, "ישנה מדיניות מקלה לאור כמות הצופים הרבה".
כזכור, גם ביום שני התקיים בטדי משחק מושך קהל – בין בית"ר ירושלים למכבי תל אביב – וגם בו לא בוצעה אכיפה. זאת אומרת, העירייה לא ביצעה אכיפה. המשטרה דווקא כן – אבל כאלו החוסמות נתיב תנועה ולא את נתיב הולכי הרגל – המדרכה.
כפי שפורסם ב"כל העיר", בישיבת הנהלת העיר האחרונה – ישיבה של חברי הקואליציה העירונית שבשונה מישיבת מועצה אינה פתוחה לציבור ולא נרשם בה פרוטוקול – העלה סגן ראש העיר אריה קינג את סוגיית האכיפה סביב אירועים גדולים בכל רחבי העיר (מהפגנות ועד אירועי ספורט). הוא ביקש להציב באופן קבוע פקחים ולתת דוחות לעבריינים ובנוסף להעמיד בכוננות 5 רכבי גרר, אשר יגררו רכבים שמהווים סכנה ממשית.
אולם הצעתו של קינג לא התקבלה ועוררה דיון סוער בין חברי הקואליציה העירונית ולבסוף ירדה מהפרק אחרי הרבה צעקות וללא הצבעה עם מיעוט של כ-5 חברים (קינג, אדיר שורץ, אריאל בזיז, מרים סלע, יוחנן ויצמן) שהביעו תמיכה באכיפה המחמירה, בעוד השאר הביעו הסתייגות ומחלוקת לגבי האכיפה – בין אם במלואה ובין אם באירועים מסוימים.
במשטרה, כאמור, מסרו כי מבוצעת אכיפה. ביום שני נגררו 3 כלי רכב וניתנו 56 דוחות. אמש, שלישי, נגררו, כאמור, 9 כלי רכב וניתנו 59 דוחות.
מעיריית ירושלים נמסר אתמול: "עיריית ירושלים פועלת בתיאום עם משטרת ישראל ונערכת לקראת כל אירוע המוני באצטדיון טדי ובארנה, לרבות הקצאת חניונים לאוהדי הקבוצות ומערך שאטלים הלוך וחזור. אגף האכיפה בעירייה והמשטרה פועלים יחד לסגירת השכונות הסמוכות לאצטדיונים בעת אירועים המוניים ככל שניתן, ומאידך ישנה מדיניות מקלה של אכיפה לאור כמות הצופים הרבה. כמובן שמתבצעת אכיפה במקרים של חניה מסכנת חיים.
"עיריית ירושלים מבצעת אכיפה נרחבת של חניה לא חוקית על המדרכות בכל שעות היום, הכוללת עשרות אלפי דוחות מדי שנה, למעט במקרים בהם יש היתר משפטי, דוגמת רכב עם תו נכה. אכיפת החניה מבוצעת לרווחת כלל התושבים בעיר, ובמסגרת המדיניות ישנה התייחסות לכל שכונה והיבטי החניה הנכונים לה, תוך ביצוע התאמות אכיפה בשכונות, גם בהתייחס לשכונות בהן פתרונות החנייה מורכבים ומאתגרים. בשעות הלילה ישנה מדיניות אכיפה ארוכת שנים בחלק משכונות העיר הוותיקות, שם מתבצעת אכיפה תוך שימת דגש על חניות מסכנות חיים בלבד והפרעה לתנועה ולהולכי הרגל, וזאת בשל מצוקת החניה בשעות הלילה. עם זאת, מבוצעת אכיפה כלפי רכבים שחונים על המדרכה וחוסמים באופן מלא את המעבר להולכי הרגל. בכל מקרה של הפרעה למעבר הולכי רגל ו/או התנועה, ניתן להודיע למוקד העירוני 106.
"לצד פעולות אלו, מקדמת העירייה תוכניות להכשרת מגרשים פנויים והשמשתם כחניונים, על מנת לתת מענה למצוקת החנייה הקיימת בעיר. לאחר פתיחת הקו הירוק שיגיע לארנה/טדי, תשקול העירייה בשנית את מדיניות אכיפת החניה באזור בזמן אירועים המוניים, תוך שימת לב לפתרון שיינתן ע"י תחבורה ציבורית, אשר נתמכת בחניוני 'חנה וסע' הפזורים ברחבי העיר".
שיש ארוע גדול במוזיאון ישראל
שיש ארוע גדול במוזיאון ישראל כן נותנים דוחות. שאלתי לפני שנה בעיריה למה לא נותנים דוחות בארוע לטדי, הסבירו לי שכאשר יש משחק אז המשטרה אחראית על האזור.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
ברור
זה לא רחביה…עירייה פח.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
ברור ! בהפגנות במוצאי שבת, גם העיריה מחלקת דוחות בסיטנאות. זו עיריה גזענית שלא אוהבת את מי שהוא לא דוס או אוהב ישראל ותרבות. למרות שאם כל אוהבי ישראל ותרבות יעזבו את העיר… וזה מה שאנחנו עושים בקרוב, העיר תדרדר מטה.
גודי
כותרת מלבה שנאה
שבינה ובין הכתבה אין מאום
קטמונים זה שם השכונה לא גוננים
לראות את התגובות פשוט עלוב אין שום סיבה לחלק דוחות.
לא מספיק מה שלוקחים לנו והכי עצוב שאנשים חושבים שיש אבדל ביןמירושלמימלתל אביבי הוא באר שבעי די לגזל מצויין שעיריית ירושלים לא אוכפת
קטמונים
לראות את התגובות פשוט עלוב אין שום סיבה לחלק דוחות.
לא מספיק מה שלוקחים לנו והכי עצוב שאנשים חושבים שיש אבדל ביןמירושלמימלתל אביבי הוא באר שבעי די לגזל מצויין שעיריית ירושלים לא אוכפת