תקועה ברכבת - אפרת שנקר ספקטור
תקועה ברכבת - אפרת שנקר ספקטור

"נתקעתי לבד ברכבת. בלי אפשרות לצאת" – צפו בסרטון הקשה מהרכבת הקלה

אפרת שנקר ספקטור - תושבת קרית מנחם, נכה 100 אחוז, שמתניידת בכיסא גלגלים - שיתפה סרטון מזעזע, שמתאר כיצד, בין שלל התקלות וההתקלות של הרכבת הקלה, היא נתקעה באמצע הדרך בלי אפשרות לרדת מהרכבת באופן עצמאי. כפיר בתגובה: "בודקים בימים אלה דרכים להקל על ההתניידות"

פורסם בתאריך: 13.5.25 18:21

"נתקעתי לבד ברכבת הקלה בירושלים. בלי אפשרות לצאת, בלי רמפת חירום" – כך נפתח הסרטון המזעזע ששיתפה לפני כשבועיים אפרת שנקר ספקטור – תושבת ירושלים, נכה בכיסא גלגלים – שבין שלל התקלות וההתקלות של הרכבת הקלה, נתקעה באמצע הדרך, לא ליד תחנה, ובלי אפשרות אמיתית לרדת מהרכבת באופן עצמאי.

שנקר ספקטור, בת 38, מתגוררת בקרית מנחם. נכה 100 אחוז, המרותקת לכיסא גלגלים. היא מתארת את הקשיים הרבים איתם מתמודדים א.נשים עם מוגבליות ברכבת הקלה – במיוחד מאז הוכנסו לשירות הרכבות החדשות והמערכת כולה עברה סנכרון ושינוי.



בסרטון ששיתפה ברשתות היא מצולמת אומרת: "הרכבת נתקעה באמצע הדרך ואני תקועה פה. לא יכולה לרדת. אני לבד ברכבת. זה המצב ברכבת הקלה לבעלי מוגבליות. אין פתרון, אין רמפה למצבי חירום, ואני תקועה בפנים".

בסיום הסרטון עוד מסר באותיות לבנות בוהקות על רקע שחור:
דלתות לא נפתחות,
מכונות לא נגישות,
ועכשיו אין רמפה לפינוי חירום?
זו לא תקלה – זו סכנת חיים.
אסור לשתוק על זה.

בשיחה עם "כל העיר" מסבירה שנקר ספקטור עוד על הבעיות איתם מתמודדים א.נשים עם מוגבליות: "בעבר הדלתות היו נפתחות אוטומטית בכל תחנה – עכשיו לא, מה שמונע מאיתנו להיכנס ולצאת בעצמאות ואנחנו תלויים באנשים אחרים. במידה ואין בקרבתי אנשים בקרון או בתחנה, אין אפשרות לצאת או להכנס. בנוסף, כל מערכות התיקוף גבוהות ולא נגישות".

כידוע, כפי שפורסם בעבר ב"כל העיר", עם כניסת הקרונות החדשים לשירות – התלוננו א.נשים עם מוגבליות על בעיות שונות, שעם חלוף הימים חלקן טופלו – כמו למשל בעיות בכריזה – בתוך ומחוץ לרכבת. בנוסף, היו בעיות של סנכרון בתחנות העצירה – כך שלעיתים הרכבת עצרה בתחנה שלא במקום המסומן לעיוורים.

תקלות אלו טופלו – אך כפי שעולה מהדברים של שנקר ספקטור, יש עוד הרבה שיפורים ותיקונים לעשות, כדי לאפשר לכלל הנוסעים והנוסעות – בדגש על הא.נשים עם מוגבליות – לנסוע ברכבת הקלה בחופשיות ובנינוחות.

 

 

מחברת כפיר נמסר בתגובה: "הפתיחה והסגירה של הדלתות בקרונות, הן החדשים והן הישנים, מבוססת על מערכת אוטומטית שמתוכנתת לפעול בהתאם לעומס בתחנה – מתוך מטרה לאזן בין נגישות לבין בקרת אקלים ושמירה על תנאי הנסיעה. בתחנות בהן אין תנועה גבוהה, הדלתות נפתחות באמצעות לחצן. כך היה גם בעבר, ואין מדובר בשינוי תפעולי חדש. יחד עם זאת, אנו מבינים את הקושי שעשוי להיווצר עבור נוסעים עם מוגבלות, ובודקים בימים אלה דרכים להקל על ההתניידות – כולל פתרונות שמבוססים על נוכחות צוותי סיוע בתחנות.

בעניין מכשירי התיקוף נמסר מכפיר: "עמדות התיקוף עומדות בדרישות הנגישות המוגדרות על ידי משרד התחבורה והרגולטורים. עם זאת, אנו נבחן שוב את הנושא ונשמח לקבל משוב ממוקד כדי לוודא שהן אכן מאפשרות שימוש נוח לכולם.

"חברת כפיר מחויבת להעניק שירות שוויוני לכלל הנוסעים ותמשיך לפעול, בשיתוף פעולה עם ארגוני הנגישות ומשרד התחבורה, כדי לשפר ולהנגיש את חוויית הנסיעה לכל אחד ואחת. נושאי נגישות עומדים בראש סדר העדיפויות שלנו, ואנו קשובים להערות מהשטח במטרה לשפר את השירות".

 

תגובות

4 תגובות
4 תגובות
  1. מעוז צור

    "עומד בתקנות" – לא נגיש!!! הרכבת הקלה עם כל רגע תקלה!!!

  2. דוד ביר

    הקרונות הישנים נפתחו אוטומטית בכל התחנות!!!
    הקרונות החדשים מזעזעים!!!!

  3. עמי גניגר

    יש תקלות עם הכרוז ברכבת שאומר תחנות לא נכונות!!!

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר