ניצב אמיר ארזני ומשטרת ירושלים עומדים במוקד קרב ענק שמתחולל מתחת לפני השטח, שסובב כולו סביב העבודות על פרויקט רשת הרכבות הקלות בירושלים. מההשבתה החלקית של הקו האדום בכל חודשי הקיץ ועד לעבודות התשתית להקמת הקו הכחול של הרכבת הקלה. בשני המקרים מדובר על עבודות שצפויות לגרום לכאוס תחבורתי בעיר, כך על פי המשטרה, שמבקשת ודורשת תוספות תקציביות של מיליוני שקלים, ובינתיים – כך מתברר – מונעת את יציאת העבודות לדרך.
העמידה הזו על הרגליים האחוריות של משטרת ירושלים הגיעה לשיא אתמול, שלישי, עם עיכוב לחקירה של מהנדס פרויקט הרכבת הקלה. בעקבות החקירה, משרד התחבורה ומשרד האוצר שילבו ידיים ופנו בחריפות לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ולמפכ"ל המשטרה רב ניצב דני לוי, ובו הם מאשימים את מפקד המחוז ניצב אמיר ארזני.
במכתב, עליו חתומים מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן והחשב הכללי באוצר יהלי רוטנברג, הם כותבים בין השאר כי ארזני "החליט בכל דרך לעכב את עבודות הרכבת הקלה". באשר למעצר המהנדס – כתבו בן זקן ורוטנברג כי הוא בוצע "ללא הצדקה, ללא סמכות ובניצוח כוחה של המשטרה לרעה".

ניצב אמיר ארזני (צילום: דוברות המשטרה)
כזכור, כפי שפורסם בחודשים האחרונים בתקשורת לא אחת, משטרת ירושלים דרשה ממשרד האוצר תוספות תקציביות לאיוש תקנים נוספים כדי לעמוד בעומסים שייצרו עבודות התשתית (אינפרא 1) להקמת הקו הכחול של הרכבת הקלה. מדובר, כידוע, על מקטעים מרכזיים בעיר שייחסמו לתנועה מלאה או חלקית – רחובות פייר קניג, עמק ראפים, קרן היסוד והמלך ג'ורג' – ועל כן דרשה המשטרה כסף לכוח אדם. באחרונה, סביב ההשבתה המתוכננת של הקו האדום של הרכבת החל מה-21.5 למשך כל חודשי הקיץ, משטרת ירושלים העבירה מסרים ואף ציינה בהודעה לתקשורת כי מסוכן יהיה לעצור את פעילות הרכבת במקטע המרכזי – בין התחנה המרכזית לגבעה הצרפתית – לכל חודשי הקיץ, והזהירה בעיקר מפני כאוס תחבורתי בכל רחבי העיר, תוך ציון העובדה שאין הכרח לייצר את הכאוס הזה ולפגוע בציבור הירושלמי, וכי ישנן חלופות טובות יותר ומזיקות פחות לעבודות.
אולם הגורמים המקצועיים במשרד התחבורה, צוות אב לתחבורה ועיריית ירושלים בטוחים כי אין ברירה אלא להשבית את הרכבת לכ-14 שבועות, אך המשטרה טרם נתנה את ברכת הדרך.
על הרקע הזה, ובעקבות מעצר המהנדס כאמור, יצא המכתב החריף. "אין באפשרותנו לעמוד מנגד מול צעדים שנוקט מפקד המחוז, שמייצרים פגיעה אישית בעובדים, שכל חטאם היה קידום פרויקט לאומי, תוך עבודה לפי דין ובתמיכה מלאה של גורמי המדינה", כתבו בן זקן ורוטנברג לשר בן גביר, והוסיפו כי המשטרה מתנהלת "באופן בלתי־ענייני ולפגוע באופן אישי גם במהנדס הפרויקט – שסיים באחרונה מאות ימי מילואים בשירות קרבי".

הדמיית הרכבת הקלה במלחה (צילום הדמיה: צוות תכנית אב לתחבורה)
רוטנברג ובן זקן ציינו במכתבם גם את התנגדות משטרת ירושלים להשבתת הרכבת הקלה בקיץ במסגרת עבודות חיבור רשת הרכבות הקלות בעיר. השניים ציינו בפנייה לשר בן גביר ולמפכ"ל לוי כי "לפי תקנות התעבורה חלה חובת היוועצות עם המשטרה, וזו נעשתה בהתאם לכל דין. ואולם ללא קבלת מענה ענייני, ולאחר שכל גורמי המקצוע בדקו והסכימו כי עבודות אלו הינן הכרחיות ונעשות באופן שמצמצם את הפגיעה בציבור ואת הסיכון למינימום, הוחלט לאפשר את העבודות בהתאם לסמכותה של העירייה כרשות תמרור".
יצוין כי רוטנברג ובן זקן כתבו כי הם מודעים למחסור בכוח אדם ממנו סובלת משטרת ירושלים, אולם לדבריהם, "בחודשים האחרונים ולמרות ניסיונות לשיתוף פעולה ולקידום פתרונות למצוקות של מחוז ירושלים במשטרה, מתנהל המחוז באופן שאינו ענייני ומייצר נזק עצום לתושבי ירושלים ולמדינת ישראל".
עוד נכתב: "עיריית ירושלים והחשב הכללי פעלו בכל אמצעיהם כדי לסייע על מנת לקדם הסכם שיענה על צרכי המחוז, וזאת למרות וכאשר ברור שרוב רובם של החוסרים כלל אינם קשורים לעבודות הרכבת הקלה".
את מכתבם מסיימים רוטנברג ובן זקן בבקשה מהשר והמפכ"ל ל"התערבות מידית לעצירת ההתנהלות הפסולה והמתמשכת סביב עבודות הרכבת הקלה, שמסבה למדינה נזקים עצומים ולסבל מתמשך לציבור".

(באדיבות צוות תכנית אב לתחבורה ירושלים)
מכתב נוסף שיצא בעניין זה לעבר המפכ"ל רב ניצב לוי (ולבכירים אחרים במשטרה) נשלח על ידי בכירים בעיריית ירושלים – מהנדס העיר יואל אבן, ראש התביעה העירונית חיים נרגסי ומנהל אגף תושי"ה צבי דקל, נכתב כי המעצר אתמול היה "ללא כל עילה ומתוך רצון להטיל מורא ופחד".
עוד כתבו בכירי העירייה: "אנו המומים מהתנהגות זו, שאינה עולה בקנה אחד עם התנהלות ציבורית תקינה וכן אינה עולה בקנה אחד עם שיתוף פעולה ארוך שנים של עיריית ירושלים עם משטרת ישראל בכלל ומחוז ירושלים בפרט, שיתוף פעולה שלצערנו הרב, נקטע בהתנהגות חד־צדדית, בלתי־עניינית, בלתי־ראויה ובלתי־תקינה לרשות מנהלית; וללא כל נימוק או שיקול ענייני".
תמי
בושה שלקראת החופש הגדול לקראת עונת תיירות גואה מצאו זמן להשבית רכבת שנוסעת לאתרים מבוקשים בירושלים לזמן כל כך ממושך. מספיק שהתיירים ודאי יזדעזעו מכל הכבישים המשובשים והחפורים הפקקים ורמזורים מושתקים לפחות תנו לעבור את כל המכשולים בקצרה עם הרכבת
שושנה
רכבת קללה ואף אחד מכותבי המכתבים לא חושב על הנוסע הסובל.בחום ובשמש הולכים ברגל כי יש תקלות. כל העיר פקוקה בדרכים החלופיות. שעתיים וחצי להגיע בתחבורה ציבורית ממרכז העיר לבית הכרם. תתבישו
מנשה
מגיע לו מעצר כי אישר רכישה ונסיעה של קרונות הזבל הרועשים והחורקים ברעש צורם של ברזל .מהיום זו "רכבת הקללה"
אלון4
ככה זה במדינות מפגרות עםצרטש עיר גרוע
כגג
ספק אם כותבי המכתבים משתמשים ברכבת הקלה בעצמם…
מה הבעיה לעבוד מחצות עד הבוקר? ולמה 14 שבועות – תביאו עוד עובדים (שמנו לב שיש המון הודים בעיר – נגמרו הסינים…)