שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, קיבל החלטה דרמטית להעביר את האחריות על פריסת רשת חלוקת הגז הטבעי בירושלים מחברת רתם גז לחברת נתג"ז (נתיבי גז טבעי לישראל). מטרת המהלך – האצת פיתוח תשתיות הגז בעיר, שבמשך שנים כמעט שלא התקדם.
ההחלטה התקבלה על רקע כישלונה של חברת רתם לפרוש את הרשת כנדרש: מאז שקיבלה את הרישיון בשנת 2016, חוברו באמצעותה רק שלושה צרכנים בלבד. לאור זאת, ולאחר החלטת רשות הגז הטבעי במשרד האנרגיה והתשתיות ובתיאום עם משרד האוצר, יוענק בקרוב רישיון חלוקה חדש לנתג"ז, שתיקח על עצמה את המשימה.
מהלך זה מביא עמו בשורה משמעותית עבור מגזרי התעשייה, הבריאות והמסחר בעיר, שייהנו מאספקת גז טבעי יעילה וזולה יותר, מה שצפוי לתרום להפחתת עלויות האנרגיה ולעידוד הפיתוח הכלכלי בירושלים.

משה ליאון ואלי כהן (צילום: משרד האנרגיה)
השר כהן: "זוהי בשורה חשובה לירושלים. פרישת תשתיות הגז הטבעי תאיץ את הפיתוח הכלכלי בבירה, ותחסוך בעלויות האנרגיה עבור מפעלים ועסקים".
ראש העיר משה ליאון: "המהלך המבורך להאצת פרישת תשתיות הגז בירושלים הוא צעד קריטי לקידום הכלכלה המקומית ולשיפור איכות החיים של תושבינו. העברת האחריות לחברת נתג"ז תאפשר חיבור מהיר ויעיל של מוסדות חיוניים כמו בתי חולים, מפעלים ועסקים, ותסייע בהפחתת עלויות האנרגיה. אני מברך על שיתוף הפעולה הפורה עם משרד האנרגיה והתשתיות והשר אלי כהן, שממשיך לתרום רבות למען פיתוחה ושגשוגה של ירושלים".
המהלך הנוכחי מתאפשר הודות לתיקון חקיקה שמאפשר את כניסת חברת נתג"ז לרשת החלוקה באזור ירושלים והסביבה – ללא צורך בהקמת חברה בת. במשרד האנרגיה מדגישים, כי מדובר רק בחלק ממכלול צעדים שקידמה רשות הגז הטבעי במשרד להאצת החיבור של הצרכנים בעיר: בין השאר קודמו תיקוני חקיקה שיאפשרו לנתג"ז לפעול באופן ישיר בתחום החלוקה, גובש רישיון חדש, ואושר תקציב משמעותי של כ־150 מיליון שקל לטובת פרישת הרשת באזור ירושלים. מטרת כל הפעולות – לצמצם את העיכובים ולספק מענה מהיר ומתקדם לצרכים האנרגטיים של בירת ישראל.
תגובות