זה כנראה עניין מוגמר, תוכנית הבנייה "מתחם כרמית" שתוקם בשיפולי עין כרם – בין הכפר הציורי עין כרם לבין מתחם אולסוונגר בקרית היובל – הומלצה אמש (רביעי) על ידי הוועדה המקומית לתכנון ובניה בעירייה בראשות מ"מ ראש העיר, אליעזר ראוכברגר לוועדה המחוזית. כזכור, תוכנית זו עוררה אמוציות רבות בקרב התושבים, הירוקים ובקרב היזמים והוגשו למעלה מ-600 התנגדויות שבוועדה הובאו הטיעונים המרכזיים של המתנגדים לתוכנית, כשבעיריית ירושלים ובוועדות התכנון טוענים כי בסופו של דבר יבינו כולם כי התוכנית הזו מצוינת לציבור, שהיא מיטבית באופן כללי ולבטח בהתחשב בנסיבות – קרקע מופרת שמאושרת בחלקה הגדול לבנייה למוסדות, שנמצאת בבעלות פרטית.
אז אחרי שהומלצה התוכנית תכלול שלושה בתי ספר חדשים, כיתות גן, מתנ"ס, מועדון נוער ופארק נרחב של כ- 45 דונם הצופים על נופי שכונת עין כרם, לצד מלון בוטיק וכ- 1,000 יח"ד חדשות, שיוקמו בגבול שכונת קריית היובל וישרתו את השכונה המתפתחת. במסגרת פרויקט כרמית פורץ הדרך, שהומלצה למתן תוקף בוועדה המקומית לתכנון ובנייה בירושלים. 76 אחוזים משטח התוכנית מיועד לצרכי ציבור ולשטחים ציבוריים פתוחים
"ירושלים זכתה", אמר ראש העיר בפתח דבריו, כשהוא מפרגן למתכנני התוכנית ומרגיע את המודאגים, "אני מודה לעורכי התוכנית ולוועדות התכנון על יצירת תוכנית המשתלבת בחזון העיר ובמדיניות התכנון החדשה, מצופפת את שטחי הבינוי, דואגת לשמירה על שטחים פתוחים ירוקים ומשלבת טבע עירוני, תוך הקצאת שטחי ציבור רחבים לטובת תושבי העיר, עם שמירה על הזהות של העיר והקפדה על מדיניות השימור. תושבי קריית היובל המתחדשת, יזכו לשטחי ציבור רבים ולפארק רחב ידיים שישרת את דיירי המתחם, אותם ואת תושבי שכונת עין כרם הסמוכה".
התוכנית משתרעת על כ- 100 דונם בשולי שכונת קריית היובל, בשטח פנימיית כרמית. מתוך התוכנית המאושרת, כ- 45 דונם יוקצו עבור הקמת פארק נרחב ועוד כ-21 דונם יוקצו לבניית מבנים ומוסדות ציבור, שטחי מסחר, בית מלון בוטיק, וכאלף יחידות דיור על פני שטח של כ- 14 דונם בלבד. התכנית ממוקמת בין רחוב אולסוונגר בשכונת קריית היובל, לבין דרך כרמית ושכונת עין כרם.
התכנית מציעה:
- 8 מבני מגורים הכוללים הפרשות ציבוריות. מבנים אלה ייבנו בגובה של בין 6-25 קומות וממוקמים בחלקו המזרחי של התכנית בצמוד לרחוב אולסוונגר.
- שטח ציבורי פתוח בגודל של כ- 44 דונם. שטח זה ממוקם בחלק המערבי של התכנית, בצמוד לעין כרם ומהווה כ- 45% משטח התכנית.
- הקמת 4 מבני ציבור בני 4-5 קומות עבור: בית ספר תיכון, שני בתי ספר יסודי, 8 כיתות גני ילדים, שני אשכולות מעונות, שלושה בתי כנסת ו- 300 מ"ר עבור צורכי ציבור ושלוחת מתנ"ס.
- הקמת שני מלונות בוטיק, האחד בן 200 חדרים בחלק הדרומי של התכנית, והשני בן 60 חדרים בחלקו הצפוני של התכנית. בית המלון הצפוני יכלול 60 חדרים בלבד, ומנצל את הפרשי הטופוגרפיה וגובהו כגובה הרחוב.
- מבנה מסחר בן 2 קומות ושטחי מסחר בתחום התכנית המשתרעים על פני 4,795 מ"ר עיקרי.
- כביש חדש וכיכר שיחברו את כביש כרמית לשכונה.
בתוכנית יותקנו מעליות נוסעים רחבות היקף שיגשרו על פערי הטופוגרפיה וינגישו את המתחם אל תחנות הרכבת הקלה וממנה בחזרה.
באשר להתנגדויות, הוועדה דחתה את מרביתן לנוכח העובדה שהתוכנית תואמת את המדיניות העירונית לפיתוח ועיבוי השטח העירוני והגדלת היצע יחידות הדיור, תוך הגנה מרבית על השטחים הפתוחים והירוקים, עם דגש על אלו בעלי הערכיות הגבוהה. התכנית מייעלת ומנגישה את השטח הקיים המיועד לאזור מגורים עירוני, וכיום מופר ומבונה בחלקו, על ידי ציפוף ועירוב שימושים בשטחים הצמודים לשכונת קריית יובל ולציר הרק"ל. תוכנית זו משתלבת עם הבניה העתידית בסביבת המתחם וקו הרקיע שלה. בנוסף, התכנית מעבירה לשימוש הציבור כ- 45 דונם של שטח פתוח פרטי, שיהפוך לפארק ציבורי פתוח, אשר הוועדה החליטה לקבוע בשלביות הביצוע את הבטחת פיתוחו. הפארק יונגש לדיירי המתחם ולתושבי שכונת קריית יובל המתפתחת וזקוקה לשטחים פתוחים ונגישים.
ייחודה של התוכנית הוא, בין היתר, בכך שהיא מצליחה ליצור תמהיל ייחודי שבו בקרקע שהיא קניין פרטי, יופרשו לצרכי הציבור כ- 76 אחוזים ממנו, אשר היו בעבר סגורים בפניו, והיא מצמצמת את השטחים לבינוי ולפיתוח שאינם ציבוריים, לשטחים שעיקרם הינו שטח מופר.
הוועדה קיבלה ואימצה את ההתנגדויות לעניין:
- שמירה על שבילי הליכה ומעברים רגלים למתחם כרמית גם בזמני הבניה.
- הוספת הוראות לתכנית שאין לבצע עבודה דרך שכונת עין כרם, בכדי לשמור על אורח חיים תקין לתושבי השכונה.
- מניעת מעבר רכב חירום ורכב שירות עירוני, מעבר תשתיות ו"דרך זמנית" בשצ"פ אקסטנסיבי.
מהנדס העיר ירושלים, אינג' יואל אבן: "תוכנית כרמית היא דוגמה נפלאה ליצירת מארג מתקדם וחדשני, שמצליח לקדם פיתוח ובנייה תוך שמירה ואף הרחבה של שטחים פתוחים לתועלת ולשימוש הציבור. בתוכנית הזאת הצלחנו לקבל לטובת שימושים ציבוריים 76 אחוזים משטח התוכנית, שהייתה קניין פרטי הסגור בפני הציבור, בזכות חשיבה חדשנית, ציפוף ועירוב שימושים, הקפדה על ערכים סביבתיים ואקולוגיים ושימור הזהות והנוף הירושלמיים".
מגיש התוכנית הינו החברה לפיתוח כרמית – קרית יובל בע"מ ושותפות מבוא כרמית. עורך התוכנית הוא אדר' רנדי אפשטיין ממשרד קולקר קולקר אפשטיין אדריכלים.
שלטון הערב רב
ראש הערייה צודק שהם שומרים על זהות העיר,עיר המגדלים
פספסנו הזדמנות היסטורית להפוך את העיר לעיר עם איכות החיים מהטובות בארץ,עם תעסוקה,עם תיירות מכל העולם והארץ שתעזור לעיר.במקום זאת נקבל עיר מגדלים,מכלאות בטון לאנשים,רובעי 15 דקות.עיר ללא אופי ללא יופי,גטאות של מגדלים ומרכזי מסחר קטנים שצמודים להם.
כבר לא יעזור העיר הזאת גמורה.את מלא התוצאות של החורבן יראו בעוד שנים אז כבר כל אלו שאחראים לחורבן יושלכו לפח הזבל של ההסטוריה,ובמילא הם לא ישאו בותצאות של החורבן שהם מביאים.בכל מקרה לא כאן בעולם הזה.
יותם
התוכנית של אח של דרעי נבנית על קרקע המיועדת לבנית מוסד חינוכי ללא כוונת רווח. קרקע שבשל יעוד זה נמכרה בפרוטות. היזמים השכילו לחבור לדרעי האח. לא רק שאסור שהשכונה תיבנה באגן עין כרם אלא שיש הצדקה לשלוח לכלא את כל מי שאישר אותה