מתחם "מידטאון" ברובע הכניסה לעיר (הדמיות: 3DVISION)
מתחם "מידטאון" ברובע הכניסה לעיר (הדמיה: 3DVISION)

המגה פרויקט בכניסה לעיר יוצא לדרך: התקבל היתר לשני בניינים ב"מידטאון"

הפרויקט של חברת ישראל קנדה משתרע על כ-17 דונם בסמוך לקו האדום של הרכבת הקלה, ויכלול, בין היתר, ארבעה בניינים של 40 קומות – שניים למגורים ושניים עבור משרדים, מלונאות ומסחר, וכן מבנים של עד שלוש קומות לטובת מבני ציבור ושימושים נוספים

פורסם בתאריך: 27.2.25 07:57

רובע העסקים החדש של בירת ישראל מוסיף לקרום עור וגידים: השבוע התקבל היתר בנייה לשני בנייני מגורים בפרויקט "מידטאון" (Midtown), המוקם על ידי חברת ישראל קנדה בסמוך לתחנת הטורים של הרכבת הקלה, בין הרחובות יפו, שערי צדק והרב שמואל ברוך.

פרויקט הענק, בתכנון משרד DBLD אדריכלים, בהובלת האדריכל הבינלאומי רפאל דה לה פונטיין ובשיתוף עם סטודיו יגאל לוי, יתפרש על פני כ-17 דונם, ויכלול, בין היתר, ארבעה בניינים של 40 קומות – שניים למגורים ושניים עבור משרדים, מלונאות ומסחר, וכן מבנים מרקמיים של עד שלוש קומות לטובת מבני ציבור, מסחר ומשרדים. היתר הבנייה לשאר הבניינים בפרויקט צפוי להינתן בשבועות הקרובים.

התוכנית כוללת כ-180 אלף מ"ר של בנייה, מהם כ-80 אלף מ"ר למגורים, כ-60 אלף מ"ר למשרדים, כ-24 אלף מ"ר למלונאות, כ-11 אלף מ"ר לטובת מבני ציבור וכ-5,000 מ"ר עבור שטחי מסחר. במסגרת התוכנית צפויות להיבנות עד 1,000 יחידות דיור, כאשר 20 אחוז מהן יוקצו להשכרה לתקופה של עשר שנים לפחות. כמו כן, לפחות 20 אחוז מיחידות הדיור יהיו בשטח של עד 80 מ"ר. נוסף על כך, הפרויקט כולל הקמת שש קומות תת-קרקעיות, ובהן חניון ענק עם כ-1,400 מקומות חניה לכלי רכב ויותר מ-1,700 מקומות חניה לאופניים ולאופנועים. הבינוי בתוכנית ישולב עם גינות כיס והקמת רשת רחובות חדשה להולכי רגל, שלאורכם תהיה פעילות מסחרית.

מתחם "מידטאון" ברובע הכניסה לעיר (הדמיה: 3DVISION)

מתחם "מידטאון" ברובע הכניסה לעיר (הדמיה: 3DVISION)

השטחים המיועדים לציבור בפרויקט יכללו, בין היתר, בית ספר תיכון בזיקה תרבותית-אמנותית, אולם ספורט מאובזר ברמה בינלאומית, אודיטוריום, גלריה, ספרייה, בית כנסת, כיתות וסטודיו לאמנות, גני ילדים ומעונות יום. בשימושים הסחירים של הפרויקט ישולבו אטרקציות לרווחת הציבור הרחב, כמו אולם הופעות ומתחם של קירות טיפוס. הרעיון התכנוני המרכזי העומד מאחורי הפרויקט הוא כי לא תהיה הפרדה ברורה, באמצעות הקצאת קרקעות שונות, בין המרחבים הציבוריים לפרטיים – אלא ייווצר מתחם חי ותוסס על ידי עירוב שימושים באותם המבנים.

הפרויקט משלב בתוכו מבנה היסטורי מונומנטלי לשימור – בניין שערי צדק הישן. בית החולים, המוכר לירושלמים גם בשם "וולך" על שם מייסדו, מנהלו והרופא הראשי בו, משה (מוריץ) וולך, נחנך בשנת 1902. מאז פינוי בית החולים בשנת 1980, הספיק המבנה לשמש גם משכנה של רשות השידור, ועתיד להפוך לבית מלון יוקרתי. במהלך התכנון התגלה כי מתחת לחצרות האחוריות של המבנה קיימים שני בורות מים ענקיים, כ-800 קוב כל אחד מהם, עם תקרת קמרונות צולבים שנשמרה בשלמותה. בורות אלה, שהכניסה אליהם כיום היא רק מהפתח הקטן המשמש להחדרת מי הגשמים, ייחשפו לציבור במסגרת פתיחת רחוב מסחרי חדש שמפלסו נמוך ממפלס רחוב יפו.

 

רובע העסקים הבינלאומי בירושלים, מיזם משותף של עיריית ירושלים, עדן – החברה לפיתוח כלכלי בירושלים, רשות מקרקעי ישראל ומשרדי האוצר והתחבורה, תוכנן על ידי משרדי האדריכלים TOPOTEK1, דן בן עמרם הנדסה וניהול, פרחי צפריר אדריכלים ומשרד מילר בלום תכנון סביבתי. הרובע עתיד לכלול כ-20 בניינים של 40-18 קומות, שיהפכו אותו למרכז עסקים מוביל בלב המרכז התחבורתי הגדול והמשולב בישראל, הכולל את תחנת הרכבת המהירה לגוש דן, תחנת האוטובוסים המרכזית, שלושה קווי רכבת קלה (אדום, ירוק וצהוב), שבילי אופניים וחניון תת קרקעי עם 1,300 מקומות חניה.

מתחם "מידטאון" ברובע הכניסה לעיר (הדמיה: 3DVISION)

מתחם "מידטאון" ברובע הכניסה לעיר (הדמיה: 3DVISION)

הרובע העסקי יציע מגוון שימושים ופיתוח משמעותי של המרחב הציבורי, ובהם 1.2 מיליון מ"ר של בנייה חדשה: 650 אלף מ"ר לתעסוקה, 200 אלף מ"ר למלונאות, 100 אלף מ"ר לשימושי ציבור ותרבות, 100 אלף מ"ר למגורים, 72 אלף מ"ר למסחר, 70 אלף מ"ר למגורים להשכרה ו-25 אלף מ"ר לדיור מוגן. כמו כן, ישודרג המרחב הציבורי ומתחם בנייני האומה יהפוך למרכז הכנסים הגדול במזרח התיכון. בלב הרובע תוקם שדרת דבורה עומר, שדרה מסחרית אשר תוביל לכיכר מרים ילן שטקליס, כיכר עירונית חדשה שתוקם בצומת הרחובות נחמיה לב ציון ורחוב אברהם שפירא. מימוש תוכנית רובע הכניסה לירושלים צפוי לייצר לעיר כ-60 אלף מקומות עבודה חדשים.

ראש העיר משה ליאון: "אלו הם פני העתיד של עיר הבירה ירושלים. רובע הכניסה לעיר הולך ומתגבש כרובע העסקים החדש של ישראל. הוא מהווה דוגמה מצוינת למהפכה העוברת על העיר, עם בנייה מתקדמת וחדשנית, לצד שימור ושמירה על העיר ההיסטורית והזהות הירושלמית, שאותם משרתת רשת תחבורה ציבורית ורכבת קלה, לשירות קהילת העיר והקהילה העסקית בישראל".

 

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת
  1. ירושלמי

    בדיחה הפרוירט התחיל ב 2017 ורק עכשיו הם הוציאו אישורים לבנייה. כמו הרכבת הקלה וכול פרויקט אחר במדינה הזו הם נמרחים כאורך הגלות חבל שהם לא חזקיים בעשייה כמו בדיבורים

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר