מתחם אלקחי, דרזנר ורזיאל (הדמיה: דלה פרגולה אדריכלים)
מתחם אלקחי, דרזנר ורזיאל (הדמיה: דלה פרגולה אדריכלים)

עוד מוקד של מגדלים בירושלים: השכונה הבאה שתצמח לגובה

ועדת התכנון בעיריית ירושלים ממליצה לאשר שורה של תוכניות התחדשות עירונית ברחבי העיר, בראשן פרויקט ענק עם שישה מגדלים בני עד 35 קומות ו-970 יחידות דיור חדשות בסך הכל. עוד אושרה - תוכנית עם בינוי נמוך ברמת אשכול. האם ועדת התכנון מחלקות את העיר הלכה למעשה בין חרדים לחילונים?

פורסם בתאריך: 9.3.25 07:56

הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בירושלים ממליצה לוועדה המחוזית לאשר ארבע תוכניות משמעותיות לבניית מתחמי מגורים מתקדמים במסגרת מיזמי התחדשות עירונית. פרויקטים אלה עתידים לכלול, מלבד יחידות הדיור החדשות, גם מבני ציבור רחבי ידיים, חזיתות מסחריות פעילות, שטחים ציבוריים פתוחים ועוד. כל זאת, תוך שמירה על אופייה ההיסטורי והייחודי של העיר וצמצום הפגיעה בשטחים הירוקים שירושלים התברכה בהם.

ארמון הנציב: 1,282 דירות חדשות

הוועדה המקומית ממליצה להפקיד תוכנית להתחדשות עירונית במתחם הממוקם בין הרחובות אלקחי, דרזנר ורזיאל בשכונת ארמון הנציב, הכוללת פינוי 10 מבני מגורים ישנים של עד שמונה קומות, והקמת שישה מבני מגורים איכותיים בעירוב שימושים של 35-26 קומות מעל חניון תת-קרקעי. התוכנית תגדיל באופן משמעותי את היצע הדיור בשטחה, מ-179 יחידות דיור קיימות ל-970 יחידות דיור חדשות. הפרויקט, שיתפרש על שטח של כ-16 דונם, יכלול גם כ-1,400 מ"ר למבני ציבור, כ-1,700 מ"ר שטחי מסחר וכן שטח ציבורי פתוח של כ-2.8 דונמים.

נוסף על כך, תוקם רשת שבילים פנימית שתחבר את המתחם לרשת השבילים הקיימת, כדי לגשר על הפרשי הגובה. פיתוח השטח יכלול גם יצירת חיבורים למרכז המסחרי ברחוב אלקחי ולאמת המים ההיסטורית ממערב לתוכנית.

מגישת התוכנית: מידר. עורכת התוכנית: אדריכלית מיכל דלה פרגולה ממשרד דלה פרגולה אדריכלים.


מתחם אבשלום חביב ועולי הגרדום (הדמיה: 3Dvision)

מתחם אבשלום חביב ועולי הגרדום (הדמיה: 3Dvision)


תוכנית נוספת בשכונת ארמון הנציב, שאותה ממליצה הוועדה המקומית לאשר למתן תוקף, מציעה לפנות שני מבני מגורים ישנים במתחם שבין הרחובות אבשלום חביב ועולי הגרדום, ולהקים במקומם שלושה מבני מגורים מתקדמים בעירוב שימושים – שניים מהם בני 24 קומות ומבנה נוסף בן 12 קומות מעל חניון תת-קרקעי. התוכנית, שמשתרעת על פני כ-6 דונמים, מציעה להגדיל את היצע הדיור מ-65 ל-312 יחידות דיור. הפרויקט עתיד לכלול גם מבני ציבור בשטח בנוי של כ-2,000 מ"ר הכוללים גן ילדים, מעון יום ובית כנסת.

נוסף על כך, יוקצו כ-2,500 מ"ר להקמת חזית מסחרית פעילה לכיוון רחוב עולי הגרדום. התוכנית כוללת גם הקמת כיכר עירונית שתשתרע על שטח של 840 מ"ר אשר תתחבר למעברים ולשטחים הציבוריים הפתוחים הקיימים בשכונה.

מגישת התוכנית: אזורים. עורך התוכנית: אדריכל רנדי אפשטיין ממשרד קולקר קולקר אפשטיין אדריכלים.

 

קריית מנחם: 205 דירות חדשות

הוועדה המקומית ממליצה להפקיד תוכנית להתחדשות עירונית בשכונת קריית מנחם, במסגרתה מוצע לפנות מבנה מגורים ישן בן ארבע קומות ברחוב דהומיי 6, ולהקים במקומו מבנה מגורים מתקדם בעירוב שימושים בן 42 קומות, הכולל 7 קומות מסד, חזית מסחרית פעילה בקומת הקרקע וחניון תת-קרקעי. התוכנית מציעה להגדיל את היצע הדיור מ-56 ל-205 יחידות דיור, כאשר 10 מהן מותנות בהקמת קרן תחזוקה לבניין. התוכנית, המשתרעת על כ-2.3 דונמים בקרבת הקו האדום של הרכבת הקלה, תכלול גם שני גני ילדים בשטח של כ-600 מ"ר וכן הקצאה של כ-300 מ"ר לצורכי חברה. הוועדה קבעה כי יש לשפר את תכנון המרחב הציבורי, בהתאם לתוכנית קריית החינוך הסמוכה, וכן ליצור תכנון כולל ומיטבי יותר בשילוב עם תוכנית סמוכה ברחוב דהומיי 4.

מגישות התוכנית: קבוצת בית ירושלמי וקבוצת יובלים. עורך התוכנית: אדריכל קרלוס פרוס ממשרד פרוס אדריכלים.


מתחם דהומיי (הדמיה: פרוס אדריכלים)

מתחם דהומיי (הדמיה: פרוס אדריכלים)


רמת אשכול: 104 דירות חדשות

תוכנית נוספת להתחדשות עירונית, שהוועדה המקומית ממליצה להפקיד בוועדה המחוזית, מציעה לפנות מבנה מגורים ישן בן ארבע קומות, הממוקם במתחם שבין הרחובות ששת הימים ושדרות לוי אשכול בכניסה לשכונת רמת אשכול, ולהקים במקומו שניים-שלושה מבני מגורים איכותיים בעירוב שימושים, בגובה של עד 12 קומות מעל חניון תת-קרקעי. התוכנית, המתפרשת על כ-3 דונמים בסמיכות לקו האדום ולקו הירוק העתידי של הרכבת הקלה, מציעה להגדיל את היצע הדיור מ-24 יחידות דיור קיימות ל-104 יחידות דיור חדשות.

נוסף על כך, התוכנית כוללת הקצאת כ-2,400 מ"ר עבור שטחי מסחר, ובהם חזית מסחרית פעילה בקומת המסד במפלס רחוב ששת הימים, וכן הקצאה של כ-500 מ"ר לטובת הקמת מבנה ציבור.

מגישת התוכנית: קפיטל גולד התחדשות. עורך התוכנית: מתי רוזנשיין אדריכלים.

ראש העיר משה ליאון: "ההתחדשות העירונית היא ההזדמנות של הדור שלנו. אנחנו גאים להיות המובילים בישראל גם בתחום הזה. התחדשות עירונית מאפשרת לנו לחדש ולשנות פני רחוב ופני שכונה, ומביאה איתה צדק חברתי, צדק כלכלי וצדק סביבתי".

 

תגובות

14 תגובות
14 תגובות
  1. חיים

    עד שהעירייה לא תקבע כללים לסוג המגורים במגדלים הן יהפכו לדירות רפאים של משקיעים מחול… דירות להשכרה לפי יום שלא נזכיר לשם מה.. בקיצור כל מגדל יהיה משול לתחנה מרכזית שלא לדבר על עבריינים ש ינצלו המגדלים לצורכיהם המשונים מעבר לסיוט הרגיל שהדיירים יעברו עם הפקקים במעלית בחניונים מריבות השכנים… הנזילות צנרת ו ההזנחה הפושעת בחניונים שלא לדבר על חוסר בתרבות התחזוקה השוטפת יהפוך כבר בשנה הראשונה לסלמס חסר תקנה…

  2. נפגעת אזורים

    תיזהרו מאזורים התחדשות עירונית.כל מה שהבטיחו לא קיימו.

  3. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    עירית ירושלים אתם הורסים את יופייה ויחודה של ירושלים עם המגדלים הנוראים האלה, , איזה דיירים יכולים לשלם מאות שקלים בחודש תחזוקה, פשוט נורא

  4. מרי

    אני גרתי עים ההורים ועדיין בקטמונים
    שנים אנשים חיו בלי חניה בלי מרפסת בלי מחסן והיום עירית ירושלים אמנם משפצת אך מצופפת את האנשים דוחפת אותם למיגדל ובונה 40 קומות על הגג שלנו
    אנחנו מתעבים מיגדלים
    מי שואל אותנו יש להם סוללה של עורכי דין

    אפה השכונה אפה השכנות הכל הלך..

  5. עוז

    תתביישו לכם עיריית ירושלים, הרסתם את היופי של עיר הבירה, פה זה לא תל אביב.

  6. תמר

    הורסים את ייחודיות העיר.
    מי צריך את כל המפלצות האלה.?

  7. מנחם כהנא

    למה לא? תבנו עוד ועוד. כשכל בוקר תעמדו מעל חצי שעה ביציאה מהחניון, במגדל ה-40 קומות שלכם, תזכרו למסור תודה למשה ליאון, מהנדס העיר – האדון אבן, הגברת הנחמדה בועדה המחוזית ושאר שותפיהם בעירייה והיזמים, שהביאו אתכם עד הלום. אבל הישראלים טיפשים. מכרו לכם את רעיון המגדל, בלי הבנה מה עומד מאחוריו. העיקר לחיות "כמו העשירים". שיהיה לכל העיר הזאת בהצלחה. ולא, הרכבת הקללה לא תתקן שום דבר. עד שהקווים האלה יהיו מוכנים ייקח לפחות 20 שנה, ועם רמת השירות שיש היום, על קו קיים שכולה האריכו אותו קצת, אין סיבה להאמין שהם יפחיתו את השימוש בכלי הרכב האישיים. אנחנו רק נעמוד יותר בפקקים

  8. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    עם כל הכבוד לדירות החדשות, צריכים לדאוג גם לשטחים ירוקים, כבישים שכבר עכשיו עמוסים, בנווה יעקב למשל הרסו את גן השבלול המיתולוגי ששימש גן שעשועים ובמקומו בונים ישיבה ענקית. זה גורם לזה שיש עומסים בגני שעשועים, וילד צריך לחכות חצי שעה כדי להתנדנד 5 פעמים כי יש תור

  9. ירושלמי בדם

    מוסיפים מגדלים, אבל הצירים נשארים אותו דבר, מה שאומר פקקים גדולים יותר. גני שעשועים עמוסים עד כדי כך שהילד שלי מחכה חצי שעה בתור כדי להתנדנד 5 פעמים. עומסים נוספים במרכזי קניות, אם תמצאו חניה. אם לא תמצאו, אס תקבלו דו"ח.
    שורה תחתונה, המרוויחה היחידה מהמגדלים זו העירייה, מי שמפסיד אלה התושבים

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר