לפני כ-24 שנה התרחש בתלפיות אחד האסונות האזרחיים הכבדים ביותר במדינת ישראל. ביום חמישי, ה-24.5.01, באולם השמחות "ורסאי", סמוך לשעה 22:23, בעיצומה של החתונה של בני הזוג קרן ואסף דרור, בעת שהתנגן השיר "לב זהב" של הזמרת שרית חדד – רצפת רחבת הריקודים נפערה ועשרות אורחים קרסו מטה. הרצפה היתה בקומה השלישית של המבנה, וכתוצאה מכך 23 אורחים נפלו אל מותם וכ-380 נפצעו.
מאז האסון הכבד, השטח שבו פעל אולם ורסאי בדרך בית לחם 150 עמד שומם ומגודר. מעין גל-עד ענק, למען יראו ויזכורו.
אלא שכעת, בחלוף קצת פחות מ-24 שנה, בעיריית ירושלים אישרו פרויקט להקמת מבנה בן 24 קומות, אשר יכלול שימושים מעורבים, בהם גם, תופתעו או שלא, אולם אירועים. התוכנית עוד תגיע לוועדה המחוזית לתכנון ובנייה, שהיא הגורם הקובע, אך נדמה שאחרי 24 שנה הבור הפתוח בתלפיות, שהיווה סמל לפצע הפתוח של נפגעי האסון, הולך להתמלא בבטון ובמלט לקראת עוד אחד מפרויקטי הבנייה הרבים שמתוכננים במרחב תלפיות.
התוכנית, המשתרעת על שטח של כ-1.9 דונמים בקרבת צומת הרחובות דרך בית לחם והקצין סילבר (בסמיכות לדרך חברון ולציר הרכבת הקלה), כוללת שטחי בנייה בהיקף של כ-38 אלף מ"ר, לרבות חניון תת-קרקעי, כאשר עד 15 אחוז משטחי הבנייה יוקצו לטובת מגורים.
הפרויקט מקודם כחלק ממהלך התחדשות עירונית רחב היקף באזור התעשייה תלפיות, שעתיד לשנות את פניו לאזור עירוני הכולל עירוב שימושים של מסחר, תעסוקה, מגורים ומלונאות.
מגישות התוכנית: גל קוט, מינוף וקניין יזום והשקעות, ניימן אלכסנדרוני. עורך התוכנית: קרלוס פרוס אדריכלים.
ובחזרה לאסון הנוראי, שהכה בתדהמה את ישראל, חשף את ליקויי הבנייה מהקשים שהיו במדינה ואת מחדל בניית ה"פל-קל", שעלו בחיי אדם. שלושת בעלי אולמי ורסאי אברהם עדי, אורי נסים ואפרים אדיב הורשעו בגרימת מוות ברשלנות וחבלה ברשלנות ונגזר על כל אחד מהם שנתיים וחצי מאסר בפועל. ערעורם של השלושה נדחה בכל הערכאות. ממציא שיטת הפל-קל, המהנדס אלי רון, הורשע חמש שנים לאחר האסון בגרימת מוות ברשלנות, ונגזר עליו עונש של ארבע שנות מאסר בפועל.
תגובות