ארבעה משחקים לסיום העונה הסדירה לעונת המשחקים של עונת 2024/25, ואפשר להתחיל לסכם ולהגיד שלמעשה העונה של הפועל ירושלים נגמרה. צריך להודות ולהיות כנים, השנה הזו היא כישלון, בטח אחרי שמענו שוב ושוב שמדובר בסגל הכי טוב שהיה בהפועל מאז חזרתה לליגת העל.
אבל בתכל'ס – דיבורים לחוד ומציאות לחוד. מתחילת השנה נעשו החלטות לא טובות מצד ראשי המועדון, כאשר המהלך הראשון היה החתמת השוער המקדוני מרקו אלצ'בסקי, שתרומתו התבטאה בחימום כסא על הספסל ותפיסת משבצת של זר.
דבר נוסף, לא היתה שום תוכנית עבודה מסודרת ומאורגנת עם מטרות ושאיפות אמיתיות, נכון לכתיבת שורות אלה, אחרי המשחק מול מכבי נתניה, הדבר מקבל משנה תוקף חזק וברור יותר.
הפועל ירושלים לא באמת הגיעה לליגה. חוץ משני ניצחונות מרשימים עם כיבוש של 4 שערים על קבוצות חלשות יותר ומשחק דרבי משובח – לא באמת ראינו התקדמות משמעותית כקבוצה.
אלא אם יקרה נס או סתם צירוף של דברים בלתי צפויים ומפתיעים, הפועל תשחק, שוב, בפלייאוף התחתון. גם זה לא בדיוק מראה על התקדמות של המועדון.
בשנים האחרונות מדברים במועדון על הצורך והרצון להגדיל את כמות הקהל שמגיעה למשחקי הבית של הקבוצה, אך נראה שגם בתחום זה לא יהיה שיפור אם הקבוצה לא תציב בשנה הבאה מטרות ויבנה סגל ראוי שיתמודד על מקום בפלייאוף העליון וינסה להתקדם במשחקי גביע המדינה.
מבחינת הסגל, השחקן שהתעלה והיה הכי דומיננטי העונה הוא דון סדריק, אך למעשה גם הוא נעלם לאחר התצוגה המרשימה בדרבי, ונראה שהדיבורים ורעשי הרקע על מעבר לאחת משתי הקבוצות הגדולות בליגה או לחו"ל בעונה הבאה רק הפריעו לו.
עזיבתו של אופק ביטון היתה באוויר מתחילת העונה, והשחקן קיבל את ברכת הדרך. חזרתו של גיא בדש וצירופו של איילון אלמוג מפיחים תקוה לקראת העונה הבאה, נקווה שגם אוהד אלמגור ישוב ויבלוט יחד עם מתן חוזז, אך כדי שהקבוצה תהווה פקטור משמעותי בליגה חייב להיבנות סגל איכותי עם חוליית הגנה חזקה ויציבה ושוער בעל שיעור קומה.
נראה כי אין מנוס מלבצע שינויים וחישוב מסלול מחדש גם בגזרת הצוות המקצועי. לא מן הנמנע שעזיבתו המסתמנת וההגיונית של שי אהרון לתפקיד בהתאחדות לכדורגל תביא עימה שינויים נוספים, אך זאת ועוד נדע לקראת העונה הבאה. תחושת בטן: צפויות לנו הפתעות.
לקבוצה נשארו שלושה משחקי חוץ ועוד משחק בית לפני הפלייאוף, נראה שרק נצחון בדרבי ישאיר טעם מתוק לאוהדים בעונה זו. בתקווה לבשורות טובות יאללה הפועל!
תגובות