בשנת 1903, לאחר פרעות קישיניב, חיים נחמן ביאליק כתב את השיר "על השחיטה": "נקמת דם ילד קטן, עוד לא ברא השטן", אוהדי בית"ר ירושלים אימצו את המשפט, הכינו שלט גדול והוסיפו לתפאורה של הדרבי הירושלמי רימון עשן כתום במחווה למשפחת ביבס. עברו מעל 100 שנה, אך השיר, לצערנו הרב, עדיין רלוונטי, ובשבוע שעבר הוא קיבל משמעות מצמררת – עם החזרת גופותיהם של שירי, כפיר ואריאל ביבס השם יקום דמם, שנרצחו בשבי החמאס. יהי זכרם ברוך.
עוד קודם לכן, הנהלת בית"ר קיימה טקס לזכרם של אוהדי שתי הקבוצות – הרש גולדברג פולין ז"ל ואורי דנינו ז"ל – שהרטיט את הלבבות של כולנו. שאפו לבית"ר.
הדרבי הירושלמי נפתח בשירת התקווה ובדקת דומיה בצהרי יום שישי שזה זמן מושלם לשכוח מהצרות ואין כמו אסקפיזם של כדורגל. התפאורה היתה מושלמת ואצטדיון טדי נצבע בצהוב ובאדום, היה ערוך ומוכן לדרבי הכי משובח חם ומסקרן בליגת העל.
הפועל ירושלים הגיעה בלי לחץ ומשוחררת בידיעה שאין לה מה להפסיד היות וסיימה את העונה, מצד שני בית"ר רצתה להמשיך את העונה הנהדרת ולהיצמד לצמרת הגבוהה. המשחק נפתח בלחץ של בית"ר, שכבר בדקות הפתיחה היתה יכולה לעלות ליתרון אך הצלה נהדרת של נדב זמיר מנעה זאת. מנגד, בית"ר ניצלה מספיגה לאחר החמצה אדירה של דון סדריק והתוצאה נשארה מאופסת עד לסיום המחצית הראשונה.
המחצית השנייה נפתחה בצורה מושלמת מצד הפועל, כשהשחקן המצטיין שלה העונה, סדריק דון, בישל את שער היתרון של הפועל מרגלי מתן חוזז. ברק יצחקי עשה זאת שוב עם זיהוי מוקדם חילופים נהדרים, כניסתם של טוואמסי, קאני ומיכה שהניבו את הפירות ובישול נהדר של מיכה לקאני הראה שיוויון על לוח התוצאות. דרמת פסילת השער של טוומאסי היא חלק מהמשחק, שהסתיים בתיקו ולמעשה קבע שבית"ר סופרת עוד עונה ללא ניצחון בדרבי, כשמבחינת לא מעט אדומים זה הישג תודעתי משמעותי. הפועל כאן כדי להישאר.
רק חבל מאוד שבסיום המשחק היו מספר אירועי אלימות מצד אוהדי בית"ר שהעיבו. יש להוקיעם וצריך לזכור שמדובר בספורט ושכוחנו באחדותנו.
ברמה המקצועית, הפועל של זיו אריה לא הצליחה לנצח משחק שני ברציפות ואיבדה נקודות יקרות. עם יותר ריכוז וניהול משחק נכון וטוב יותר, העונה היתה נראית אחרת – הפועל היתה עם עוד כמה נקודות שעושות את ההבדל בין פלייאוף תחתון לעליון.
לו אני הייתי מקבל את ההחלטות – היה שינוי בגזרת המאמן. השיטה כבר לא עובדת, אריה מיצה את עצמו, וכדי שהקבוצה תצליח היא חייבת להפוך ולהיות יותר "רעה". אבל אני לא מקבל את ההחלטות, ואם לא יהיה שינוי של הרגע האחרון כנראה שאריה ימשיך לקבל את האשראי ויפתח את עונתו השביעית בקבוצה.
אסיים באיחולי מזל טוב לבני היקר אוהד דוד שחוגג יום הולדת. שבחי ירושלים.
בו בו בו
כל מילה בסלע!חבל שאין כתבות כאלו בתקשורת הארצית!