השבוע צפינו בקנאה, מותר להודות, ביריבתנו העירונית ממלאת את אצטדיון טדי ומנצחת את מכבי תל אביב המועמדת לאליפות, במשחק מלהיב ומעניין.
רק לפני שתיים-שלוש עונות היינו יריבים שווים לבית"ר, לפחות מבחינה מקצועית, ונראה היה שאנחנו בכיוון עליה ואילו הם בכיוון ירידה. הדבר היה נכון למחלקות הנוער והבוגרים כאחד.
המגמה החלה להתהפך מאז שברק אברמוב לקח את המושכות ובכמה מהלכים נכונים ייצב את המערכת הבית"רית ומשם הקפיץ את הקבוצה הבוגרת (והמועדון כולו) למעלה.
הקנאה שלנו כאוהדי הפועל היא לא בעצם ההצלחה של בית"ר, כי אנחנו בוודאי לא אוהדי הצלחות. הקנאה שלנו היא על עצם האפשרות שלהם להגיע להצלחות שקשה מאוד להאמין שאנחנו במבנה העכשווי שלנו נוכל להגיע אליהם. רק קבוצה עם בעל בית חזק יכולה לקחת את הסיכונים הכלכליים של השקעה בשחקנים יקרים כמו ירדן שועה ועומר אצילי, ולקוות שיממשו את היכולות שלהם ויצדיקו את הסיכון הכלכלי.
במצבנו הנוכחי, אין איש במועדון שאפילו יחלום לקחת סיכונים כלכליים שכאלו. ובצדק. באין בעל בית או שותף חזק כלכלית, אין לנו את הפריווילגיה לקבל החלטות שהן על גבול ההימור, ושלא מהמרים – אומנם לא מפסידים – אבל גם לא זוכים.
אין לי אשליות – גם אם נצליח ונבנה בעתיד קבוצה מלהיבה כמו של בית"ר העונה, לא נתקרב לכמות האוהדים שלהם, אבל גם אין לי ספק שנכפיל ונשלש את מספר האוהדים שלנו ודיינו בכך.
עונה הבאה מסתמנת כעונה לא פשוטה מבחינה כלכלית, וגם בפן המקצועי – עם העלייה לליגת העל של שתי קבוצות חזקות במקום שתי קבוצות חלשות שירדו. כרגע לא נראה שכאוהדים יש לנו לצפות להרבה יותר מקרבות הישרדות, במיוחד כשמדברים על קיצוץ כואב בתקציב.
לכן אני קורא שוב לוועד המנהל ולהנהלת הקבוצה לנסות למצות את המשא ומתן הבלתי נגמר עם אורי אלון, ולדעת שיקבלו גב מרוב מוחלט מהאוהדים, גם אם נאלץ לוותר על שליטה בתמורה לקבוצה חזקה שתוכל לרוץ בצמרת ולהלהיב אותנו כאוהדים. באין ברירות אחרות, נתייצב כולם מאחורי הקבוצה שלנו ונמשיך לעודד ולאהוב אותה בכל מקום ובכל תנאי, אנחנו אוהדי הפועל ואנחנו גאים בכך ולא נשתנה לעולם.
יחד עם זאת אנחנו רוצים להאמין ולדעת שנעשים כל המאמצים האפשריים להמשיך לגדול, להתחזק ולהתפתח – גם אם הדבר יעשה על חשבון אידאלים שהיו נכונים לזמנם, אך יתכן מאוד והגיע הזמן לבחון אותם שוב בראי המציאות וההבנה שלפעמים צריך לוותר במקום אחד על מנת להרוויח הרבה יותר במקומות אחרים.
עודד
לגמרי מתחבר לדברים ותומך.
אכן חשוב לנו כאוהדי הפועל ערכים ועקרונות אך לאחר שבגרנו והתבססנו בליגת העל אנחנו שואפים ליותר ממאבקי הישרדות וראשות הפליאו התחתון…
אילן
מסכים עם כל מילה.
אדום אדום
ראה קבוצת האוהדים של הפועל תל־אביב כדורסל, כבר לא קבוצת אוהדים, אבל אלופי אירופה וכנראה גם בליגה.
אז מה רוצים האוהדים?
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
ראשית תודה לצוות המקצועי על ההתקדמות של הקבוצה וההיתבססות במרכז הטבלה.
נכון התקציב לא דומה לתקציבה של היריבה
אך לדעתי בתקציב הנוכחי התוצאות טובות מאוד. המטרה כמובן לשאוף לרמות גבוהות יותר של כדורגל אני מאמין שאפשר להתקדם לאט לעבר המטרה .
מעורבות האוהדים בקבוצה חיונית לרוח.
לא רוצה להידמות לשום קבוצה עם הנהלה
שמנוהלת משאיפות כלכליות של אדם זה או אחר היינו בסרט הזה וזה היה סרט רע.
נתקדם אט אט ונגיע למטרה יותר ויותר טובים.
שוב תודה לשחקנים ,לצוות המקצועי ולהנהלה