לפני כשבועיים הסתיימה העונה והבניה לעונה הבאה החלה. אלה הימים בהם מנסה הצוות המקצועי לגבש את הסגל בהתאם ליכולת הכלכלית. קשה מאוד בשלב הזה לדעת מה יוליד יום, כיוון שקבוצתנו חייבת לחכות ולראות מה יהיו ההצעות על שחקני הקבוצה שמסיימים חוזה ואנחנו צריכים להגיב ולפעול בהתאם.
אחד השמות שלבטח משמעותיים עבור הקבוצה הוא מתן חוזז, שסיים עונה אישית טובה עם 10 כיבושים בכל המסגרות. הוא אחד משלושת השחקנים הישראלים הבכירים שלנו (יחד עם גיא בדש ואילון אלמוג), ומכיוון שאיננו מושאל הרי שביכולתנו ״להתאבד״ עליו ולהשאירו בשורותינו.
באופן אישי, אשמח מאוד להשאירו, למרות שהוכח עד עכשיו שבעידן זיו אריה, הקבוצה בנויה מתלכיד ופחות תלויה בשחקן אחד טוב ככל שיהיה. יחד עם זאת, כל קבוצה חייבת יציבות והמשכיות ומתן חוזז הציג את יכולתו הטובה ביותר בשליש האחרון בעונה שהסתיימה, ואני מאמין שבעונה הקרובה יוכל לשמור על יציבות ולהנהיג את השחקנים הצעירים שיוחתמו בקרוב וכאלה שכבר בקבוצה. יהיה מצער להיפרד ממנו ולראות אותו פורח ומממש את מלוא הפוטנציאל שלו בקבוצה אחרת, ולכן אני מקווה שלמרות הקיצוץ בתקציב נדע להשאירו גם על חשבון עמדות אחרות.
***
בעניין אחר. לצערנו נחלנו השבוע עוגמת נפש כפולה – קבוצת הנוער הפסידה להפועל עכו במשחק הפלייאוף במאבק על הכרטיס לליגת העל וכשלה פעם נוספת לעלות ליגה. בנוסף, קבוצת הנשים הפסידה בגמר גביע המדינה ליריבתה הקבועה מקרית גת, שהוכיחה שוב שהיא רמה אחת מעל הליגה.
אתחיל בנשים, לצערנו הוכח שוב שתקציב זה לא הכל, ולפעמים ניסיון ו"פגיעה" נכונה בשחקניות זרות חשובים הרבה יותר. קרית גת זכתה בדאבל בצדק ונשארה הקבוצה הדומיננטית עם אליפות חמישית ברציפות. אנחנו יכולים להתנחם בסגנות והופעה בגמר הגביע, שהם נחמה קטנה ביחס לציפיות והכסף שהושקע. למרות שקבוצת הנשים מעניינת מעט מהקהל שלנו, הרי שהשקענו בהן סכומים גבוהים יחסית והכשלון צורב למדי. לא נראה שבעתיד הקרוב נשקיע שוב סכומים שכאלו, אלא אם ימצא תורם וספונסר ייעודי רק להן. בעונה של קיצוצים נרחבים, לא יהיה מנוס מלהניף את חרב הקיצוץ ונראה כי עונה הבאה תהיה קבוצה צנועה יותר שתתבסס על שחקניות בית.
אנקדוטה שולית שהסעירה את הקהל היתה פרסום של כוכבת הקבוצה שצולמה מחויכת מיד בסיום המשחק. לטעמי יש בכך טעם לפגם, וכשם שהייתי מצפה משחקן בקבוצת הגברים שלא להצטלם מיד לאחר הפסד, כך מצופה גם משחקניות הנשים אשר דורשות ובצדק התייחסות רצינית אליהן ואל הכדורגל הנשי בכללותו.
לגבי הכישלון בנוער, אין לנו אלא להתאכזב ששוב הגענו רק למקום שני ושוב נכשלנו במשימה החשובה של עליית ליגה. אין שום ספק שעל מנת שבעתיד נוכל להנות מכישרונות צעירים בסגל הקבוצה הבוגרת, הם חייבים לעבור דרך הליגות הבכירות לאורך כל המסלול. יחידי סגולה מעטים יוכלו לדלג על שנות הנוער ולהתאמן עם הבוגרים. רוב השחקנים חייבים להתחרות ברמה הגבוהה ביותר לגילם על מנת שיוכלו לעשות את קפיצת המדרגה לבוגרים.
אין לי פתרונות קסם, ואני בדעה שליאור זדה המאמן הוא מאמן בוגרים לגיטימי ואין ספק שלא הוא הבעיה. הפתרון היחיד שיעזור לטעמי הוא להחליט מראש שמשימת העלייה היא בראש מעייננו ולתת לאחד הזרים לשחק בקבוצה לאורך כל העונה, יתכן ואם היינו עושים כך עם אידוקו היינו מתחרים בבית"ר על העליה ממקום ראשון. מסתמן שבעונה הקרובה תבוטל הגבלת השחקן הזר השישי, ושחקן זר בנוער לא יגיע על חשבון זר לבוגרים. יתכן שבמידה והכללים לא ישתנו עדיין עדיף להסתפק בחמישה זרים בבוגרים ואחד לנוער.
בניגוד להצלחת הקבוצה הבוגרת, הרי שבנוער אנחנו נכשלים במשימה כבר מספר שנים רצופות, ולמרות שאנחנו קרובים מאוד זה לא מספיק ומאכזב, במיוחד בהתחשב בעובדה שגם בעתיד נאלץ להסתמך על שחקנים צעירים ואין כמו שחקני בית למלא את המשימה
רוי
הלוואי וחוזר ימשיך בירושלים.