נינדא - מאפייה גרוזינית בירושלים (צילום עצמי)
נינדא - מאפייה גרוזינית בירושלים (צילום עצמי)

נינדא – מאפייה גרוזינית בירושלים

יש טענה שאי אפשר להכיר את גיאורגיה בלי להתנסות במאכלים ובמסורת האירוח שלה, אז לכבוד פתיחתה של מאפייה גיאורגית חדשה ומפתיעה בפסגת זאב בירושלים, החלטנו לעשות לכם היכרות עם אחד המטבחים המסקרנים. מאפיית נינדא תספק לכם את המאפים האותנטיים שתוכלו לקחת הביתה ולחגוג את מסורת האירוח והשמחה האופיינית להרי הקווקז

פורסם בתאריך: 6.5.21 07:13

המטבח הגאורגי מבוסס על הרבה מאוד מאפים מסורתיים, ואלה בדיוק השחקנים הראשיים במאפיית נינדא הכשרה למהדרין. גוצ'ה חננשוילי פתח את המאפייה לפני ארבעה חודשים בלבד ומקווה לטוב, בינתיים נראה שהוא בדרך הנכונה עם ההתעניינות הגדולה מצד הקהל וכמות ההזמנות שגדלה מיום ליום.
הלקוחות מגיעים לקחת מכאן הביתה, חלקם מזמינים מראש את התענוגות, וזה סימן נפלא שגוצ'ה בדרך הנכונה, כי אנשים סומכים על המקום ככזה שמספק משהו טוב לקחת ולא רק נשנוש בדרך. כמובן שבדרך הביתה הלקוחות לא מתאפקים ומחסלים חצי מגש של חצ'פורי.

מאפיית נינדא (צילום עצמי)

מאפיית נינדא (צילום עצמי)

איך החלטת לפתוח מאפייה?

"מאז ומתמיד אהבתי לחם בכל הצורות. לפני הקורונה עבדתי במפעל מתכת אבל פוטרתי ובמהלך הקורונה בבית התחלתי להתעניין ולהעמיק בחקר הלחמים.,הרצון להתעסק בלחם הלך וגבר, קראתי ספרים וגוגל והחלטתי לפתוח עסק שאוכל לממש בו את האהבה ללחם ולייצר אותו בידיים שלי. לסבתא שלי הייתה קונדיטוריה בגרוזיה בעיר קוטאיסי, אז כנראה שבשורשים שלי יש את האהבה לבצקים, והיום גם אני סוגר מעגל וצומח בתחום".

מה ייחודי במאפיית נינדא?

"אנחנו מתמחים במאפים גרוזינים אותנטיים – לחם גרוזיני, חצ'פורי מסוגים שונים, לוביאני, אימרולי, לצד לחמי מחמצת ועוגות ביתיות. זו הזדמנות להכיר על קצה המזלג את המטבח הגאורגי והשלב הראשון הוא להתחיל עם המאפים האפויים. לצורך כך בנינו במאפייה טאבון ענק מיוחד לאפיית מאפים גאורגים, מכינים בו בעיקר לחם גרוזיני שטוח שנקרא לוואשי וכשהוא יוצא מהטאבון אי אפשר לעמוד בפניו. אפשר להגיע לקנות במקום או להזמין ולקבל במשלוח לכל שכונות ירושלים".

מאפים גרוזינים אותנטיים (צילום עצמי)

מאפים גרוזינים אותנטיים (צילום עצמי)

אז מה בתפריט?

התפריט של מאפיית נינדא כשר למהדרין ומציע מבחר ממטעמי העדה הגאורגית, אותם ניתן לקנות במידות שונות: אישי, בינוני ומשפחתי.

הכוכב של מאפיית נינדא הוא כמובן החצ'פורי הקלאסי (כיסון סגור המזכיר בורקס) עשוי מבצק עלים על בסיס חמאה וממולא גבינה גרוזינית ומוצרלה שמקבלות חריכה בתנור, בקלות אפשר לשבור דיאטה אתו.

עוד בתפריט:

  • חצ'פורי אצ'רולי – כיסון מבצק שמרים בצורת סירה במילוי גבינות, ומעליו ביצת עין, בוצעים מהבצק לתוך הביצה וזה מעדן.
  • חצ'פורי גבינות ותרד על בסיס בצק שמרים
  • אימרולי חצ'פורי – מאפב מאורך וממולא בגבינה גרוזינית, מוצרלה וביצה קשה.
  • חבזגיני-  חצ'פורי גבינות ותפוח אדמה, מאפה שטוח מזכיר פיצה.
  • חצפורי גבינות ועלי סלק – במילוי סגלגל.
  • חצ'פורי פנובאני – מאפה יפהפה ממולא גבינות.
  • לוביאני פנובאני טבעוני – במילוי שעועית לוביה למי שמעדיף בלי גבינות.
  • לוביאני עם גבינות – מאפה בצק עלים יפהפה.
  • חצ'פורי ענק מחולק ל-9 מנות.
  • מהטאבון מומלץ לטעום את הלחם הגרוזיני – לוואשי, שטוח וקריספי שאי אפשר להפסיק לאכול.
  • בצקים מיוחדים בעבודת יד (צילום עצמי)

    בצקים מיוחדים בעבודת יד (צילום עצמי)

מי מכין את הבצקים המיוחדים?

"יש כאן צוות עובדים שאני מוביל ומנחה, כל הבצקים עשויים בעבודת יד עצמאית פה במקום, מחומרי גלם שאנחנו קונים, מקמח לבן ומקמח חיטה מלא. כל לחם שיוצא מבית הייצור של נינדא עובר כאן תהליך שלם של פיתוח, כי לחם צריך להיות מושלם. פתחנו את המאפייה רק לפני ארבעה חודשים וזה לא מספיק כדי לפתח לחם חדש, אז יש לחמים ובצקים בעבודה אבל עדיין לא למכירה. איך עושים את זה? מנסים כל יום, בודקים, מפקחים, טועמים לחמים וגם מרגישים, יש כאן הרבה חושים עד למתכון המושלם שלאחריו יוצא הלחם לקונים.

חשוב לציין שכל המאפים שלנו מיוצרים ללא תוספת של חומרים משמרים, עשויים נטו באופן טבעי".

עוגות ומאפים במאפיית נינדא (צילום עצמי)

עוגות ומאפים במאפיית נינדא (צילום עצמי)

מה מקור השם נינדא?

"נינדא זה לחם בשומרית. חיפשנו מילה ללחם בשם המקורי האותנטי ומצאנו שהכתב השומרי והגרוזיני קשורים זה בזה – כך בחרנו את השם נינדא שמשמעותו לחם".

אתה שמח עם ההחלטה לפתוח מאפייה?

"הקהל מאוד מרוצה, אנשים מגיבים טוב ואוהבים את מה שאנחנו מייצרים וזה משמח אותי. הדרך החדשה עם המאפייה היא אתגר שגורם לי סיפוק גדול. אמנם מדובר בעבודה קשה ובלמידה של תחום חדש, כך שזה לא פשוט אבל בסופו של דבר אני אוהב לקום לכאן כל בוקר, שמח בחלקי".

יש הפתעות שמחכות לנו בקרוב?

"כרגע אנחנו מפתחים לחמים שונים, וזה בתהליך. אבל בקרוב נתחיל לייצר פיתות כי יש לזה ביקוש, ונציע מוצר יותר ישראלי".

מה החלום שלך לעוד כמה שנים?

"בעיקר להתפתח. לייפות את המאפייה שלי, לאפשר לאנשים לשבת כאן וליהנות מהמאפים במקום, ולפתוח עוד סניפים. החלום שהמקום יהיה אותנטי ויספק אווירה וטעמים ממש כמו בגיאורגיה".

 

מאפיית נינדא

להזמנות ומשלוחים לכל חלקי העיר: 054-8921782

כתובת: שד' משה דיין 154, פסגת זאב, ירושלים

כשרות: בד"ץ מהדרין ירושלים

 

 


כתבה שיווקית


 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר