פסטיבל יינות במתחם התחנה בירושלים
פסטיבל יינות במתחם התחנה בירושלים (צילומים: דודי סעד, אביתר כהן)

האם אתם מכירים את יינות הבוטיק של ירושלים?

בימים רביעי וחמישי יתקיים במתחם התחנה בירושלים יריד ‘בוטיק יין ארצישראלי’, שיכלול סדנאות, טעימות ומכירת יינות במחירים מיוחדים

פורסם בתאריך: 28.2.17 12:07

מתחם התחנה יארח השבוע, לראשונה, את יריד ‘בוטיק יין ארצישראלי’. היריד יתקיים בימים רביעי וחמישי (בין השעות 24:00-17:00), ויאפשר לציבור היכרות עם יקבי בוטיק שמרביתם פועלים באזור ירושלים והסביבה.

האירוע, שמתקיים בהפקת ובהדרכת “קורקי” ו”כוס של ברכה”, יכלול סדנאות, טעימות ומכירת יינות במחירים מיוחדים, כל זאת בליווי הופעות ומוזיקת ג’אז. בין היקבים שישתתפו בפסטיבל: יקב הרואה, יקבי ירושלים, יקב מורלי, יקב כישור, יקב תניא, יקב נטופה, יקב יפו, יקב רמת נגב ויקב מצודה.

מארגני היריד מציינים כי “כל אחד מהיקבים יציג מספר חביות שונות של יינות בוטיק, אשר יפוזרו ברחבי המתחם ויציעו למבקרים טעימות של יין בליווי סדנה אינטראקטיבית בנושא תהליך יצור היין ומאפייני הזנים השונים. היינות שיוצגו בפסטיבל זכו בפרסים ובביקורות טובות בתחרויות יין בארץ ובחו”ל”.

יצוין כי מחיר הכניסה ליריד עומד על 60 שקל לאדם והוא כולל שש טעימות, סדנת יין וכוס זכוכית של יין במתנה. “אנו צופים שיגיעו בין 1,000 ל־1,500 איש בכל אחד מימי היריד”, אומר יוסף קנדיאטי, מנהל התחנה הראשונה. “זה אירוע מיוחד, ולא עוד יריד יין כפי שאנו רגילים לראות. זוהי חוויה כללית הרבה יותר אינפורמטיבית. כל משתתף יקבל ספר הדרכה ויש סדנאות שיעבירו אינפורמציה ליצירת חוויה שלמה. זה אירוע שמציע הרבה תוכן איכותי נוסף, מעבר לשתיה עצמה”.

קנדיאטי מוסיף כי “משיחות עם יקבים הבנו שהם מחפשים משהו אחר מפסטיבל היין הרגילים, לכן החלטנו לבנות קונספט שונה. החוויה שאנו מציעים אמורה לתת חשיפה ליינות בוטיק בארץ ברמה אחרת. להכיר את מי שמתעסק ביין, לכל יינן יש את הסיפור שלו, והוא יכול לדבר שעות על היין שלו. זה חיים שלמים. לכן הסלוגן שמלווה את האירוע הוא ‘חווית יין ירושלמית’. אנחנו רוצים שאנשים יבואו ויחוו את החוויה הכללית של היין, ולכן כל משתתף שמגיע מקבל כמות מוגבלת של יין, כי הרעיון הוא לא לדפוק את הראש אלא להכיר לעומק. חלק מהחוויה יהיה גם המוזיקה, ובמקום תהיה להקת ג’אז. כל מי שיגיע יוכל לבוא, לשמוע, לחוות ולהכיר יקבים חדשים”.

בכל יום יתקיימו חמש סדנאות שונות, בנות חצי שעה כל אחת. “כל אחד מהיקבים ייגע בנושא אחר כדי לתת את החוויה השלמה”, מסביר קנדיאטי, “אנחנו מקיימים את האירוע ספציפית בתאריכים האלה, לקראת פורים ולקרא פסח. אלה זמנים שאנשים שותים הרבה יין. אנחנו רוצים שלא רק ישתו, אלא גם יבינו. בסוף הערב ניתן יהיה גם לקנות את היינות. אלה יינות בוטיק שלחלקם אין לוגו בכלל. חלקם עובדים מהבית. ניסינו להגיע לאנשים מיוחדים מאוד, וכל אחד מהם נבחר בפינצטה. בחרנו עשרה יקבים, כשכל אחד יביא לאירוע שלושה סוגי יינות שונים”.

קנדיאטי נכנס לתפקידו לפני שלושה חודשים, ועם כניסתו ערך רשימה של ירידים שברצונו ליזום בתחנה הראשונה, כאשר חווית היין הוא אחד מהם. בין הפסטיבלים הבאים יהיה פסטיבל ויסקי, שטרם נקבע לו תאריך; יריד אופנה, שיתקיים בסוף מרץ; ויריד בירות בוטיק, שנועד במטרה להכיר את המבשלות הפחות ממותגות לקהל הרחב, שיתקיים במאי.

“הדגש שלנו הוא ליצור אירועים חברתיים-קהילתיים-ירושלמים ולנסות לחבר את הקהילה לנושאים שונים”, אומר קנדיאטי, “הפעם, לקראת החגים הקרבים, שבהם ליין מקום נכבד, אנחנו מנסים לחבר את הקהילה ליקבי בוטיק מיוחדים, שאין להם אפשרות לשווק כמו היקבים הגדולים והמוכרים. חשוב לנו לעודד יזמות ישראלית ויקבים מקומיים וליצור את החיבור ביניהם לבין הקהילה”.

הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר