(צילום: סיגל קליין)
(צילום: סיגל קליין)

פנינה קולינרית חדשה בעין רפא: מסעדת "רשטא"

מסעדת שף ערבית כפרית בעין רפא הציורית, מתוצרת מקומית היישר מהשדות החקלאיים אשר מקיפים את המסעדה

פורסם בתאריך: 11.9.17 13:24

דמיינו שאתם מתרפקים על ספות שאנטי נוחות,  כשמוגש לכם תבשיל בקר אפוי בכלי חרס עטוף בבצק קריספי, לצדו ירקות שנקטפו טריים מהגינה הסמוכה ממולאים באורז וטלה טחון, וברקע צליל מזיגה של משקה תמרהינדי או משקה שקדים צונן? אז לא צריך לדמיין – כי כל זה נמצא עכשיו ממש קרוב. בימים אלה נפתחה מסעדת "רשטא" – מסעדת שף ערבית כפרית בעין רפא הציורית, בסמוך לאבו גוש.

השף והבעלים, רנם ברהום, מגדיר את המסעדה כ"פלאחית" – ומדגיש את החיבור העמוק לאדמה המקומית, הן במקום והן באוכל. ברהום, תושב המקום, מקפיד להשתמש בתוצרת מקומית היישר מהשדות החקלאיים אשר מקיפים את המסעדה. בשדה הוא מגדל קישואי ענק, דלעת, פלפלים, עגבניות, בצל וסלק, הכל נקטף טרי היישר אלי המטבח הכפרי שבמסעדה.

רנם, טבח, איש נדל"ן וחקלאי במקצועו, אמנם אחראי על התפריט, אבל במו ידיו בנה את המסעדה על שטח שהיה ריק לגמרי, שתל בעצמו את עצי התאנה והגפן שמקיפים אותה ואף סלל את השביל המגיע אליה. "החלום שלי הוא להגיש את האוכל שאני מגדל בעצמי, מהאדמה לצלחת", אומר רנם. לדבריו, פירוש השם "רשטא" הוא מאכל עדשים ואטריות מסורתי.

רנם מרבה להשתמש בחומרי גלם מקומיים עונתיים, כמו שמן זית המיוצר בקרבת מקום, חמאה מעושנת עבודת יד, עשבי בר ופטריות שהוא קוטף בשדות וביערות הסמוכים למסעדה. התוצאה מרעננת ומהנה במיוחד, כשאוכלים מוצרים טריים החוויה אחרת, מה גם שהשף מתבל בעדינות יחסית לתבשילים מהמטבח הערבי, כך שהמנות אמנם מתובלות אבל מלטפות את הלשון.

האטרקציה העיקרית במקום היא הטאבון בתוכו מתבשלים תבשילי קדרה במקום בתנור, חלקם אף זוכה למעטפת בצק פריכה הנצמדת אל דפנות הכלי והופכת את המנה לחווייתית, כך גם תבשילי הכיסונים, מרקים ואפילו הקינוחים נאפים בתוך הטאבון ביד מיומנת.

(צילום: סיגל קליין)

(צילום: סיגל קליין)

בתפריט ניתן למצוא מנות כגון:

סלט ירוק עם ג‘בנה ודבלים – חסה, שרי, בצל ופלפלים עם דבלים וגבינה בלאדית בתחמיץ חרדל בר, דבש ושמן זית.

ירקות גינה ממולאים – ירקות עונתיים ממולאים באורז בסמתי, טלה טחון ועשבי גינה מבושלים ברכז רימונים.

סמבוסק חלקי פנים – כיסים של בצק ממולאים בחלקי פנים, ריבת בצל ופלפל ירוק ליד סלט עגבניות שדה.

מסח‘אן – חצי עופיון על לחם ”מפרוד“ בציר עוף בטאבון עם רצועות בצל וסומאק.

שיש ברק – כיסונים ממלאים בטלה טחון ופטרוזיליה קצוצה מבושלים ביוגורט חם.

פוכארה – תבשיל נתחי בקר בירקות שורש ושדה, אפויים בכלי חרס עטוף בבצק על לבנים חמות לצד תבשיל חיטה ירוקה מעושנת.

קבב דגים – קציצות מוסר ים על תבשיל חומוס ובמיה לצד סלט בורגול גס בעשבי גינה ודגנים

צזיקי יוגורט עזים – יוגורט עזים בשמיר, שום ומלפפונים ליד גליליות זעתר וגבינה.

קינוחים – כנאפה 25 ש“ח, דואט קטאיף 30 ש“ח, בראוניז עם קרם פרש 25 ש“ח, אצבעות בקלאוה 20 ש“ח

התפריט כולל אופציות לצמחונים וטבעונים. במקום ניתן לקיים אירועים עד 200 איש.

(צילום: יחצ)

(צילום: יחצ)

קצת על הלוקיישן: עין רפא הוא כפר ערבי הממוקם כ-10 ק"מ מערבית לירושלים, בוואדי שבין כביש 1 מצפון וצובא מדרום. בזמן מלחמת העצמאות ברחו תושבי עין רפא מבתיהם ושבו עם תום המלחמה. ב-1949 קיבלו תעודות זהות ואזרחות ישראלית ומאז ועד היום שוררים יחסים הרמוניים בין תושבי עין רפא ליהודים.

שעות פתיחה:

ימים ג-ה  12:00-24:00

יום ו' 14:00-24:00

יום שבת 09:00-24:00

מסעדת "רשטא"

סמטת המעיין (ליד המסגד בירידה למטה), עין רפא

טלפון: 02-9948520

לא כשר

לפייסבוק מסעדת רשטא

הירשמו עכשיו לקבלת עדכונים על הנושאים שמעניינים אתכם

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר