(צילום אילוסטרציה: א.ס.א.פ קריאייטיבINGIMAGE)
(צילום אילוסטרציה: א.ס.א.פ קריאייטיבINGIMAGE)

הטיפ השבועי של שערי צדק: איך דואגים לתזונה בריאה של הילדים בבית הספר?

רגע לפני החזרה לבתי הספר, דורית פורר, מהמחלקה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי שערי צדק, עושה לכם סדר בארוחת העשר

פורסם בתאריך: 28.8.19 11:44

הילקוטים כבר מוכנים, המחברות עטופות, הילדים מתחילים לסגל את שעות השינה בהתאם ללימודים וכעת ניתן להתכונן כיצד נשיב לשאלה שעתידה לחזור בכל יום – מה שמת לי בסנדוויץ'?

ארוחת העשר היא ארוחה חשובה בתפריט היומי של הילדים. יש עוד מספר שעות עד שיאכלו את הארוחה המשמעותית הבאה ותפקידנו, ההורים, לדאוג שארוחה זו תהיה מזינה ומזמינה. ה-1 בספטמבר מתקרב וזה הזמן להיערך.

כדי שארוחת העשר תספק את רכיבי התזונה הנדרשים, מומלץ שתכלול: פחמימות (לחם, פיתה, לחמנייה מקמח מלא), חלבון (גבינה לבנה, קוטג', גבינה צהובה, טונה, ביצה, חומוס, ממרח טופו ועוד) או שומן ממקור צמחי (טחינה ביתית, אבוקדו) וירקות או פירות.


 הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "'כל העיר' עדכונים בזמן אמת"

 תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]


כמובן שכדאי גם לגוון ולכלול כמה שיותר מרכיבים – אז הנה 6 הצעות (ל-6 ימים בשבוע) פשוטות ובריאות להכנת כריכים לבית הספר:

יום א' – 2 פרוסות לחם מלא עם 2 כפות קוטג' + זיתים חתוכים ורצועות מחצי פלפל. פרי: תפוח עץ ירוק.

יום ב' – פיתה עם כף גבינה לבנה וחביתה. ירק: עגבניות שרי ומקלות ממלפפון לא מקולף.

יום ג' – לחמנייה מחיטה מלאה עם 2 כפות חומוס ופרוסות עגבנייה. פרי: בננה.

יום ד' – 2 פרוסות לחם מלא עם 3-2 כפות ממרח טונה ביתי. ירק: מקלות גזר ומקלות ממלפפון לא מקולף.

יום ה' – לחמנייה מחיטה מלאה עם אבוקדו מעוך וכמה טיפות לימון למניעת השחורה, ורצועות מחצי גמבה. פרי: אגס.

יום ו' – 2 פרוסות לחם מלא עם כף טחינה גולמית וכפית דבש. פרי: תפוח עץ אדום.


רוצים להישאר מעודכנים אחר כל הידיעות החמות בירושלים?

הורידו את אפליקציית "כל העיר ירושלים" באנדרואיד

הורידו את אפליקציית "כל העיר ירושלים" באייפון

 


טיפים נוספים:

1. עדיף שהלחם/לחמנייה יהיו מחיטה מלאה אשר תורמת לתחושת השובע ומכילה יותר ויטמינים ומינרלים. הילד לא אוהב? הרגילו אותו בהדרגה, גם ליום אחד בשבוע יש יתרון תזונתי וחשיבות בהקניית הרגלים נכונים.

2. הגיוון חשוב – שלחו כל יום ירק או פרי אחר, על מנת שילדכם יקבל מגוון של ויטמינים ומינרלים. השתדלו לשלוח לעיתים גם ירקות פחות מוכרים לילד.

3. כדאי לשבת עם הילד ולהרכיב ביחד מערכת שבועית של כריכים. תלו את המערכת על המקרר וכך תקלו על עצמכם (מכירים את השאלה בבוקר "מה נמרח היום בסנדוויץ'?") והילד ישתף פעולה עם מה שבחר.

4. קנו קופסת אוכל מחולקת לתאים – הרבה ילדים מעדיפים את הירק לצד הכריך ולא בתוכו, בדרך זו אפשר גם להוסיף עוד ירקות או פירות לארוחה חוץ מ-3 פרוסות העגבנייה שבתוך הכריך.

5. כדאי לקחת פרי או ירק נוספים להפסקה הבאה.

 


תוכן שיווקי


 

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר