רק בסופ"ש האחרון צוינה עונת האביב באופן רשמי (20.3), אבל ישראל כבר נערכת לקיץ. טוב, נו, לשעון הקיץ בינתיים – וזו לכשעצמה בשורה מרנינה, שמביאה איתה עוד שעות אור ויום (גם אם שעת שינה אחת פחות). זה יקרה ממש הלילה – בין חמישי לשישי (28.3): בשעה 2:00 מזיזים את השעון שעה אחת קדימה – לשעה 3:00.
אז כאמור – מפסידים שעת שינה אחת – ולכן הדבר נעשה בסוף השבוע, כדי שיהיה זמן התאקלמות – אבל ההשלכות מצוינות, שכן שעות היום מתארכות על חשבון שעות הלילה. התועלת הכלכלית למשק נאמדת בכ-350 מיליון שקל.
במכשירי הטלפון הניידים השעה אמורה להתעדכן אוטומטית, אלא אם כן הטלפון שלכם לא מכוון על 'רשת זמן אוטומטית'. במקרה שכזה יש להעביר את השעה באופן ידני, או לחילופין – אפשר לבחור 'טיים זון' אחר.
יש לציין כי המעבר בין שעון חורף לקיץ (ולהיפך) מעוגן בחקיקה מאז שנת 2013. על פי החוק – שעון הקיץ נכנס לתוקפו בלילה שבין חמישי לשישי שלפני יום ראשון האחרון של חודש מרץ בשעה 02:00 (והוא מסתיים לפני יום ראשון האחרון של חודש אוקטובר). יום ראשון האחרון של מרץ 2025 הוא יום ראשון הבא, 30.3, ולפיכך שעון הקיץ ייכנס לתוקפו בסוף השבוע הבא.
המשמעות העיקרית של שעון הקיץ – היא תוספת של שעת אור יום נוספת אחר הצהריים. כך, למשל, ביום האחרון של שעון החורף בשנה שעברה, השמש שקעה בשעה 17:54. ואילו עם כניסת שעון הקיץ לתוקפו – שקעה השמש בשעה 18:55.
שעון הקיץ יגיע לסיומו בסופ"ש שלפני יום ראשון האחרון של חודש אוקטובר 2025. השנה זה יקרה בלילה שבין מוצ"ש לראשון, 26.10.2025.
ברחבי העולם יש מדינות רבות שבחרו להפסיק להזיז את השעון בקיץ ובחורף (בעיקר בדרום אמריקה, אפריקה ואסיה), אולם בעולם המערבי הוא עדיין מונהג במרבית המדינות. יחד עם זאת, בארצות הברית מתקיימים דיונים האם להפסיק את השינוי, ואילו באירופה החליט הפרלמנט האירופי להשאיר את ההחלטה בידיים של כל מדינה ומדינה. הסוגיה עלתה גם בישראל פעמים רבות אך הכנסת החליטה להשאיר את המצב כפי שהוא כיום.
שוקו
הייתי צריך ששבת תיכנס מאוחר כמו שעון קיץ, שהאור יהיה מאוחר כמו שעון קיץ, אבל שהשבת תצא מוקדם כמו שעון חורף, שליל הסדר יתחיל שעה קודם כמו שעון חורף