ראש העיר ניר ברקת, שר האוצר משה כחלון (צילומים: אמיל סלמן, אלכס קולומויסקי)
ראש העיר ניר ברקת, שר האוצר משה כחלון (צילומים: אמיל סלמן, אלכס קולומויסקי)

התקציב לירושלים: הוקמה ועדה בין משרדית לפתרון המשבר

פורסם בתאריך: 12.2.17 13:06

כשבועיים לאחר השביתה הגדולה בירושלים: ראש העיר ניר ברקת, שר האוצר משה כחלון ומנכ"לי משרדים, התכנסו בניסיון לפתור את המחלוקת סביב התקציב. בתפקיד נציג העירייה במו"מ: מחזיק תיק המינהלים משה ליאון

שבוע וחצי לאחר שהסתיימה השביתה הגדולה בירושלים ופונו הררי האשפה מרחבי העיר, המשיכו השבוע הצדדים לנסות ולפתור את המחלוקת סביב גובה התקציב השנתי הממשלתי לירושלים.
יום לאחר ישיבת הממשלה שבה נכח ברקת, ביום שני השבוע התכנסו בוועדה הבין משרדית ראש העיר ניר ברקת, שר האוצר משה כחלון, השר לירושלים ולמורשת זאב אלקין, מנכ"ל משרד ראש הממשלה אלי גרונר, מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד ומנכ"ל העירייה אמנון מרחב. בתפקיד נציג העירייה במו"מ: מחזיק תיק המינהלים משה ליאון (ליכוד).
גורם בכיר שנכח בישיבה מספר השבוע ל"כל העיר" כי "זאת היתה פגישה ראשונה שבה יורדים לעומק המספרים, כדי לבחון למה העירייה באמת זקוקה. בהמשך מנכ"ל משרד ראש הממשלה הקים צוות פנימי שמורכב מכל הנציגים שהתכנסו ביום שלישי. יש פה לחץ גדול כי בסופו של דבר העירייה עדיין ללא תקציב עירוני ואנחנו אוטוטו באמצע חודש פברואר".
מנגד, גורם המקורב לשר כחלון טוען בשיחה עם "כל העיר" כי "בפועל לא היה שום סיכום ולא דובר על החלטות".
ליאון, שנבחר לייצג במשא ומתן את העירייה, אומר כי "ראש העיר פנה אלי, על מנת להצטרף לצוות. אני מקווה שמשבר התקציב יסתיים בשבועות הקרובים, כשהעירייה תקבל את מה שמגיע לה".

משה ליאון. צילום: דיוויד כץ

כפי שפורסם, הממשלה אישרה ביום ראשון את הצעת השר כחלון, לתקצב את הצהרונים בירושלים בסכום כולל של 57 מיליון שקלים. יש לציין כי החלטה זו התקבלה במסגרת הסכם שהושג לפני מספר שבועות בין משרדי האוצר והחינוך לבין עיריית ירושלים, במסגרתו הוחלט על תוספת של שישה מיליון שקלים נוספים  לתקציב הקיים, שעומד על 51 מיליון שקלים.
בתוך כך, לאחר שקט יחסי בימי השביתה, בתחילת השבוע פרסם סגן ראש העיר עופר ברקוביץ' (התעוררות) פוסט בפייסבוק נגד אופן ניהול המאבק. מנגד, טוען ברקוביץ' השבוע כי "מהיום הראשון של השביתה התייחסתי אליה – הסברתי שהמאבק מוצדק. ההודעה שלי השבוע הגיעה בכוונה אחרי ישיבת הממשלה, כדי לתת לדברים להגיע לידי סיום, לפחות בהיבט של המתווה של הממשלה, אבל לאורך כל הדרך היו אמירות. כן תמכנו במאבק ברמה העקרונית וביציאה אליה, וכבר בשבוע שעבר אמרתי שיש פה טיעונים שלא נענים באופן ענייני בצד השני. גם מערכת היחסים בין כחלון לברקת לא מעניינת אותי. חשוב לציין שאם עד יום ירושלים לא יהיה פתרון לטווח הארוך, אסור יהיה לעשות פה את חגיגות יום ירושלים. לא ייתכן שנחזיר את התושבים לסרט הרע הזה גם בשנה הבאה".
בתגובה יצא יו"ר עמותת צחור עו"ד יוסי חביליו בביקורת חריפה נגד ברקוביץ': "ההתנהלות של ברקוביץ' היא של תמיכה או שתיקה בצעדים לא נכונים של ברקת, והשביתה היא דוגמא. איפה היית כשהכריזו על השביתה?".
לטענת, יו"ר האופוזיציה לורה ורטון (מרצ), "תושבים רבים סבלו רק בגלל שברקת לא הגיש תוכניות מסודרות. הגישה של ברקת לא מקצועית ולא רצינית, ולכן זכה לבוז משרי הממשלה. עד עכשיו הוא לא הגיע עם הצעה ברורה ומפורטת מבחינת התקציב הממשלתי של 800 מיליון שקלים".
ברקת מדגיש ואומר השבוע ל"כל העיר": "ההחלטה להקים צוות שרים ומנכ"לים בראשות מנכ"ל משרד ראש הממשלה כדי למצוא פתרון תקציבי בתוך שבועיים לירושלים, שיתמודד בשנת ה־50 לאיחודה עם צרכיה ואתגריה הלאומיים של העיר, היא החלטה נכונה כפי שדרשנו לכל האורך. כמו כן, הוחלט להקים צוות פתרון לטווח הארוך כדי להבטיח סיוע ממשלתי שיאפשר לשמר את המגמות החיוביות בירושלים מבלי לחזר אחר הפתחים מחדש בכל שנה".

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר