קובה סלק, קוסקוס
קובה סלק, קוסקוס

קובה סלק או קוסקוס – מתכונים מומלצים לקראת החג

ספיישל לקראת ראש השנה - מתכונים ירושלמים לקובה סלק ולקוסקוס עם מרק

פורסם בתאריך: 18.9.17 15:36

קובה סלק

המתכון של שלי עג'מי-וובר, מתגוררת בשכונת גילה.  

למלית:
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ קוביות
1/2 כף מלח
1 כף פלפל שחור
1.5 כף בהרט

אופן ההכנה של המלית: לטגן טוב-טוב את הבצל עד שנהיה שקוף, להוסיף את הבשר ולטגן טוב. להוסיף את התבלינים
ולהמשיך לטגן ולערבב טוב-טוב ולתקן טעמים במידת הצורך. להעביר למסננת עד שתתקרר.

למעטפת:
1/2 קילו סולת
1/2 כף מלח
2 כוסות מים

אופן ההכנה: ללוש טוב את המצרכים, אם יש צורך להוסיף עוד מים. לאחר מכן, להשאיר אותו לנוח כ-15 דקות עם מגבת מעל.

למרק:

2 סלק אדום
1 כרפס, רק את הגבעולים
1 כף מלח
2 כפות אבקת מרק עוף
1 לימון סחוט
1 כף סוכר

אופן ההכנה: לגרד את הסלק במגרדת, לאדות את הכרפס עם חצי כמות מהסלק, להוסיף מים רותחים ולחכות שירתח. לאחר מכן, להוסיף את התבלינים, לערבב טוב-טוב ולתקן טעמים במידת הצורך. להוסיף את הכדורים, לבשל אותם בסיר פתוח על אש גבוהה, כך שכל הקובה יצופו למעלה. לחכות כ-10 דקות ולכבות את האש. לאחר מכן, להוסיף את שאר הסלק המגורד שנותן את הצבע הסגלגל והמיוחד, לערבב ולכסות את הסיר לכ-20 דקות.

בתיאבון!



קוסקוס עם מרק

המתכון של שלי עג'מי-וובר, מתגוררת בשכונת גילה.  
מצרכים:
1 קילו סולת
3 כוסות מים
1/4 כוס שמן
1 כף מלח
אופן ההכנה:
לשפוך את הסולת לקערה, לערבל  עם מערבל חשמלי ולהוסיף 1 כוס מים בהדרגה. להמשיך לערבל עם סיום הנוזלים, עד מגיעים לתערובת של קוסקוס. מפסיקים את המערבל ומתחילים לערבב ביד ומוסיפים את השמן בהדרגה.
בהמשך – מערבבים עם השמן, להעביר לנפה של הקוסקוס עם היד לקערה.
להרתיח מים בסיר של הקוסקוס עד שהמים רתחו, להעביר את הקוסקוס למסננת ולשים אותה על הסיר, לכסות עם המכסה ולהרתיח לעוד חצי שעה. בין לבין לערבב עם מזלג בעדינות, להוריד מהסיר ולהוסיף את שתי כוסות המים שנותרו ואת הכף מלח –  להוסיף בהדרגה ולערבב ביחד עם מזלג כדי שהקוסקוס יתנפח.
להחזיר את זה לסיר שעל הגז לעוד חצי שעה, לאחר שזה יורד מהגז לערבב טוב-טוב והקוסקוס מוכן.
מרק לקוסקוס

1 כוס גרגרי חומוס שהושרו במים ואבקת אפיה למשך כל הלילה

2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1/2+ 1 ליטר מים
1 גזר חתוך גס
1 קישוא חתוך גס
3 גבעולי סלרי חתוכים גס
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות
2 שוקי עוף
1 כף מלח
1 כף פלפל
1 כף כורכום
חצי כף פפריקה
אופן ההכנה:
מבשלים את גרגרי החומוס המושרים כשעה וחצי, מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד לשקיפות .מוסיפים את הירקות והעוף ויוצקים את המים. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גדולה עוד 40 דקות. מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס המבושלים, מתבלים את המרק במלח, פלפל ,כורכום ופפריקה. מבשלים עוד כ-10דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
בתיאבון!
להזמנות משלי עג'מי-וובר, שמציעה מנות טעימות מדי שישי בקניון מלחה – 054-7981535.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר