חריימה, גפילטעפיש
חריימה, גפילטעפיש

חריימה או גפילטע פיש – שני מתכונים מעולים לקראת החג

ספיישל לקראת ראש השנה - מתכונים ירושלמים לחריימה ולגפילטע פיש

פורסם בתאריך: 17.9.17 15:12

חריימה

המתכון של שלי עג'מי-וובר, מתגוררת בשכונת גילה

מצרכים:

2 דגי דניס מפולטים
5 שיני שום
3 כפות פפריקה חריפה
3 כוסות מים
מלח
2 כפות כמון
3 כפות חומץ
3 עגבניות מגורדות
2 כפות הריסה
1 לימון וגמבה

אופן ההכנה:

מנקים וממליחים את הדג טוב, כותשים את שיני השום עם מעט מלח ופפריקה חריפה, מכניסים את המרכיבים הכתושים לסיר ויחד עם הרסק עגבניות וכוס מים ומרתיחים 5 דקות. מוסיפים את הדגים, מבשלים כ-2 דקות נוספות, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה ואת הגמבה. מנמיכים את האש וסוחטים את הלימון פנימה, מוסיפים את החומץ, מתבלים עם הכמון והמלח ומבשלים 7 דקות נוספות ומכבים את האש.

בתיאבון!

חריימה, מתכון של שלי עג'מי-וובר (צילום: פרטי)

חריימה, מתכון של שלי עג'מי-וובר (צילום: פרטי)

להזמנות משלי עג'מי-וובר, שמציעה מנות טעימות מדי שישי בקניון מלחה – 054-7981535.



 

גפילטע פיש

המתכון של ענת קליין, מתגוררת במשכנות האומה.

מצרכים:

1.5 קילו בשר דג קרפיון

2 ביצים קשות

2 ביצים טריות

100 גרם קמח מצה (אפשר להשתמש במקום בשתי פרוסות חלה עבות ללא קרום השרויות במים וסחוטות היטב, אך אני ממליצה על קמח המצה, גם לא בפסח)

4-3 בצלים

3 גזרים

2-1.5 כפות סוכר – או לפי הטעם

1.5-1 כפית מלח – לפי הטעם

1 כפית פלפל לבן – או לפי הטעם

 

לציר המרק:

להכניס לסיר רחב ראש דג ואדרות הקרפיון, 6-5 כוסות מים (עד לכיסוי מלא של הקציצות).

בצל פרוס לטבעות

ראש שורש פטרוזליה

2 גזרים פרוסים, חלקם ישמשו לקישוט הקציצות

מלח (לפי הטעם)

פלפל או פלפל אנגל

2 עלי דפנה

סוכר לפי הטעם

חצי סלק ( הציר יוצא זהוב ויפה)

מביאים לרתיחה, מבשלים את הציר כחצי שעה – טועמים ומתקנים טעמים

את הציר שרתח מסננים ומחזירים לסיר.

 

קציצות הגפילטע פיש:

מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים 2 ביצים טריות ואת 2 הביצים הקשות (במגרדת). מוסיפים את 2 הבצלים – ניתן לטגן עם מעט שמן ועוד 2 בצלים קצוצים דק-דק. מוסיפים את הקמח מצה, מלח, פלפל (או פלפל לבן) – לאוהבי הקציצה האפורה יש להשתמש בפלפל שחור. שמים  2-1.5 כף סוכר (או לפי הטעם). יש לשים את בשר הדג עם כל המרכיבים עד לעיסה אחידה ורכה, אך לא רכה מדי – מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים. בידיים רטובות מעט מכינים מתערובת הגפילטע קציצות.

את הציר יש להרתיח – ולאחר מכן להעביר את קציצות הדג שיצרנו אל תוך הסיר – לא לצופף את הקציצות בסיר. להביא לרתיחה ולאחר מכן לבשל על אש קטנה למשך שעתיים. לסדר את הקציצות בכלי הגשה, מעל הקציצות לעטר בגזר שהתבשל בציר ולשפוך בעדינות מעל הקציצות את הציר. לכסות בניילון נצמד – מעבירים למקרר למשך הלילה עד שהציר נקרש.

בתיאבון, שנה טובה וחג שמח!

 

גפילטע פיש, מתכון של ענת קליין (צילום: פרטי)

גפילטע פיש, מתכון של ענת קליין (צילום: פרטי)

 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר