(צילומים: איתן חמווי, פרטי, עופר ושדי)
(צילומים: איתן חמווי, פרטי, עופר ושדי)

הפינה לשיפוטכם: האחים לוי בשוק, שלום בבצלאל או התימני בנביאים?

'כל העיר' עושה כבוד ל-3 מהפלאפליות הטובות והוותיקות ביותר בעיר – ומכריע סופית בשאלה איך אומרים - אש תנור או לאפה?

פורסם בתאריך: 14.11.17 18:33

פלאפל האחים לוי – רחוב מחנה יהודה 51

"זה היה מפעל החיים של אבא. הכול בבית סבב תמיד סביב הפלאפל".

מתי נוסד המקום?
שנת 1962.

הבעלים?
אבא שלי משה לוי, הוא זה שהקים את המקום עם אחיו. היום אני, רפאל, מנהל אותו.


קצר וניוטון אצל האחים לוי בשוק (צילום: פרטי)

קצר וניוטון אצל האחים לוי בשוק (צילום: פרטי)


שעות פתיחה?
א' עד ה' מהשעה 8:00 עד 21:00, בחמישי לפעמים סוגרים גם מאוחר יותר. בשישי – עד שעה לפני כניסת השבת.

המנה האהובה?
חצי 'אש תנור' עם חריף, סלט ירקות, טחינה, מלפפון חמוץ וכדורי פלאפל.


פלאפל האחים לוי (צילום: פרטי)

פלאפל האחים לוי (צילום: פרטי)


פלאפל וירושלים?
זה היה מפעל החיים של אבא שלי, מיום שנולדתי. זה הכול בשבילי. הכול בבית סבב תמיד סביב הפלאפל.

אש תנור או לאפה?
"אש תנור, זה המושג שנתפס בירושלים. היא מבוקשת אצלנו יותר מהפיתה".


שלום פלאפל – רחוב בצלאל 34

"יש לי חלום: כשיגיע המשיח, יוכלו כל עולי הרגל לאכול פלאפל בכל פינה בעיר"

מתי נוסד המקום?
בשנת 1947. מאז התרחבנו לרשת שמונה 12 סניפים בירושלים.

הבעלים?
יוסי ושדי, הבן של שלום ז"ל, שהקים את הפאלפל.


שלום פלאפל ברחוב בצלאל (צילום: עופר ושדי)

שלום פלאפל ברחוב בצלאל (צילום: עופר ושדי)


שעות פתיחה?
א' עד ה' מהשעה 10:00 עד 21:00. בשישי סגור – צריך למצוא גם זמן לעצמנו.

 

המנה האהובה?
אנשים אוהבים מאוד לאפה. הגענו למסקנה שהארוחה האולטימטיבית, המשביעה והלא מפוצצת היא חצי מנה של לאפה. שים בפנים חריף, סלט, טחינה, חמוץ וכדור פלאפל – ואתה על הגל.


שלום פלאפל ברחוב בצלאל (צילום: עופר ושדי)

שלום פלאפל ברחוב בצלאל (צילום: עופר ושדי)


פלאפל וירושלים?
ירושלים היא עיר ששומרת על צניעות, ופלאפל זה מאכל שגם שומר על צניעות. אני חושב שהחיבור ביניהם מתבקש – אין פלאפל בלי ירושלים ואין ירושלים בלי פלאפל. יש לי חלום: אומרים שכשיגיע המשיח, יבואו כולם לירושלים והעיר תהיה עמוסה באנשים. אני מנסה להקים כמה שיותר סניפים, כדי שכל עולי הרגל שיבואו לירושלים יוכלו לאכול בכל פינה את המנה הלא יקרה, המשביעה והטובה הזו.

אש תנור או לאפה?
אצל הירושלמים זה אש תנור, ולאט לאט התל אביבים חדרו אלינו ו'דחפו' לנו את המילה לאפה. אבל תכלס זה אש תנור.


מרכז הפלאפל התימני – רחוב הנביאים 48

"40 שנה אצלי לא השתנה שום דבר: אותו הטעם, אותם התבלינים ומאותם הספקים"

מתי נוסד המקום?
יולי 1976.

הבעלים?
מוטי מעברי.


פלאפל התימני (צילום: איתן חמווי)

פלאפל התימני (צילום: איתן חמווי)


שעות פתיחה?
א' עד ה' מהשעה 9:00 עד 18:00, מקסימום 19:00. ימי שישי 9:00 עד 14:00.

המנה האהובה?
חציל, צ'יפס, חריף וחילבה – הכול ביחד. כמה שיותר – יותר טוב. מי שלוקח את המנה המלאה, אש תנור עם צ'יפס, חציל, פלאפל, חומוס והרבה טחינה, נשאר שבע עד הערב. יש לנו גם לחוח, וביום שישי, רק ביום שישי, אנחנו מוכרים גם סלוף.


פלאפל התימני (צילום: איתן חמווי)

פלאפל התימני (צילום: איתן חמווי)


פלאפל וירושלים?
אי אפשר ירושלים בלי פלאפל, הפלאפל של ירושלים זה אחד הדברים הפנטסטיים. אנשים נהנים, אוכלים, לוקחים לכל המשפחה. לא צריך לחכות כמו עם סטייק או שניצל – בתוך חמש דקות יש לך מנה חמה וטעימה ונהדרת. יש לך כל כך הרבה טעמים של פלאפל בירושלים, כל אחד עם הטעם המיוחד שלו. אצלי 40 שנה לא השתנה שום דבר: אותו הטעם, אותם התבלינים ומאותם הספקים.

אש תנור או לאפה?
המילה האורגינלית פה אצלנו בפלאפל היא אש תנור – לחם תנור בערבית מצרית. לאפה? זה התל אביבים אומרים.

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

3 תגובות
  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    פלאפל בקרית מנחם הכי טעים נקי ושרות מעולה שלום פלאפל קרית מנחם מספר 1 מכל הסניפים

  2. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    אין על שלום פלאפל בקרית מנחם מספר 1 מכל הסניפים של שלום

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר