זריקה, חיסון נגד החצבת (צילום אילוסטרציה: א.ס.א.פ קריאייטיב INGIMAGE)
(צילום אילוסטרציה: א.ס.א.פ קריאייטיב INGIMAGE)

בהלת החצבת בירושלים | ארגון ההורים בעיר קורא: "תחסנו את הילדים"

בהמשך להיערכות המיוחדת של משרד הבריאות, על רקע החשש מהתפרצות מחלת החצבת - אומר יו"ר ארגון הורים למערכת החינוך בירושלים אריק קפלן ל"כל העיר": "ילד שאינו מתחסן פשוט מסכן את שאר הילדים בגן, בכיתה, בכל בית הספר"

פורסם בתאריך: 6.11.18 08:47

בארגון ההורים למערכת החינוך בירושלים לא נשארים אדישים על רקע החשש מהתפרצות מחלת החצבת. בארגון קוראים להורים, שטרם חיסנו את ילדיהם, פשוט לחסן. "תחסנו את הילדים, חד וחלק", אומר ל"כל העיר" אריק קפלן, יו"ר ארגון הורים למערכת החינוך בירושלים. "אף הורה לא יסכים לקבל ילד אלים בכיתה – זה אותו הדבר. ילד שאינו מתחסן פשוט מסכן את שאר הילדים בגן, בכיתה, בכל בית הספר. אם יש מניעים אידיאולוגיים להורים שלא לחסן את ילדיהם, אז שלא יחשפו את ילדיהם ויסכנו את שאר הילדים. אידיאולוגיה לא יכולה לבוא על חשבון הכלל. כמו שקבעו שאסור לעבור ברמזור אדום כי זה מסכן את הציבור, אותו דבר לגבי החיסונים. מי שהיום קובע מי צריך להתחסן זה משרד הבריאות – אף אחד אחר לא צריך לקבוע, איך ומתי לחסן לא משנה מאיזה מוצא ודת אתה. אנחנו כמערכת חייבים לשמור על הכלל ועל הציבור נכון להיום משרד הבריאות והרופאים קבעו שזה מסכן את כלל הילדים".



התפרצות החצבת: ההתנגדות לחיסונים הפכה למגפה | אמא ירושלמית – הטור של מיכל


אתמול, שני, נערך במשרד הבריאות דיון בראשות מנכ"ל משרד הבריאות בשיתוף נציגי קופות החולים, יו"ר הועדה המייעצת למחלות זיהומיות – פרופ׳ שמואל רשפון, יו"ר איגוד רופאי הילדים – פרופ׳ שי אשכנזי, בכירי משרד הבריאות, קופות החולים ומומחים נוספים. במסגרת הדיון נדונה בין היתר שאלת הורדת גיל החיסון ל-9 חודשים. "בשל יעילות החיסון המוגבלת בגיל הזה", נמסר ממשרד הבריאות, "והצורך לחזור על החיסון בגיל שנה, התקבלה ההחלטה שלא להוריד את גיל החיסון ולהשאירו כפי שהוא בגיל שנה בכל רחבי הארץ, זאת למעט מוקדי התפרצות ספציפיים שייקבעו בהתאם לשיקול הדעת של רופאי המחוזות במשרד הבריאות".

כזכור, כפי שפורסם אתמול ב"כל העיר" במשרד הבריאות מעלים הילוך במאבק נגד התפשטות המחלה, ובעידוד פלח האוכלוסיה בירושלים שטרם התחסן נגד המחלה, שעלולה להיות קטלנית. אתמול, ראשון, הוחלט במשרד הבריאות על שורה של צעדים שמטרתם להיאבק בהתפשטות מחלת החצבת. בין השאר הוחלט במשרד הבריאות להרחיב את שעות הפעילות של תחנות טיפות החלב בעיר. כמו כן, בוחנים במשרד להקדים את גיל החיסון למחלת החצבת לפחות מגיל שנה. בנוסף, במשרד הבריאות בוחנים להגביל כניסה של אנשים לא מחוסנים למוסדות חינוך בירושלים.

יש לציין כי עד כה דווחו למשרד הבריאות על 1,334 חולי חצבת בארץ.

כפי שפורסם, ביום שישי שעבר נפטרה פעוטה ממחלת החצבת – היא ככל הנראה נדבקה מהוריה. מדובר במקרה המוות הראשון בארץ ב-15 השנים האחרונות. הפעוטה הובהלה לבית החולים שערי צדק כשהיא ללא דופק וללא נשימה. על גופה היו סימני פריחה, אחד מתסמיני המחלה. לאחר מאמצי החייאה שבוצעו בשערי הצדק נקבע מותה.


מהי מחלת החצבת?

במשרד הבריאות מציינים כי חצבת היא מחלה זיהומית מדבקת מאוד. "באחוז קטן מאוד מהמקרים סיבוכי המחלה עלולים להיות קשים ואף לסכן חיים. נדרש שיעור כיסוי חיסוני גבוה מאוד באוכלוסייה כדי למנוע התפשטות חצבת. ירידה באחוז המתחסנים באוכלוסיה עלולה להוביל להתפרצויות של המחלה. זו הסיבה העיקרית להתפרצויות במדינות אירופה ובמקומות אחרים בעולם. גם במדינות נקיות מחצבת, כמו ישראל, קיימת סכנה להדבקה והתפשטות המחלה מחולים שמגיעים מחו"ל".

במשרד הבריאות מדגישים כי "לאדם שאינו מחוסן הנחשף לחולה חצבת, יש סיכון גבוה מ-90 אחוז להידבק במחלה! הדרך הטובה והבטוחה ביותר למנוע חצבת וסיבוכיה היא על ידי קבלת חיסון נגד המחלה".

סימני מחלת החצבת

במשרד הבריאות מציינים כי "סימני המחלה יופיעו בדרך כלל בין 10 ל-14 ימים לאחר החשיפה לנגיף. המחלה מתבטאת תחילה בחום גבוה, נזלת, שיעול, עיניים אדומות ורתיעה מאור.

"ביום הרביעי או החמישי להופעת סימני המחלה מופיעה פריחה בצבע אדום כהה על העור. בדרך כלל, הפריחה מתחילה בצוואר ומתפשטת בהדרגה לעבר הפנים, הגוף והגפיים. בהתחלה, הנגעים בעור נקודתיים ומרובים ונוטים להתלכד לפריחה המכסה שטחי גוף נרחבים. הפריחה מתחילה להחוויר ביום השלישי להופעתה ולכך מתלווה בדרך כלל שיפור בתחושת החולה. הפריחה דומה לפרחיו הקטנים והצפופים של החצב ומכאן שמה של המחלה".

סיבוכים אפשריים של מחלת החצבת: המחלה עלולה לגרום לסיבוכים קשים בדרכי הנשימה ובמערכת העצבים; כשליש מהחולים יפתחו סיבוכים כגון דלקת האוזן התיכונה, שלשולים ודלקת קרנית העין. סיבוכים נדירים יותר הם דלקת ריאות ודלקת מוח;  סיבוך מאוד נדיר היכול להופיע כעשר שנים לאחר הופעת החצבת הוא מחלה ניוונית של המוח הגורמת לפגיעה קשה ובלתי הפיכה במערכת העצבים המרכזית, הכוללת הידרדרות שכלית ופרכוסים; הסיכון לסיבוכים גבוה יותר בילדים מתחת לגיל חמש, אצל מבוגרים מעל גיל 20 ובחולים עם דיכוי מערכת החיסון; אחד מכל 1,000 ילדים חולים עלול למות ממחלת החצבת.

החיסון

בארץ מחסנים נגד החצבת בגיל 12 חודשים ובכיתה א'.

משרד הבריאות ממליץ לכל מי שנולד משנת 1957 ואילך, ולא חלה בחצבת בעבר, להיות מחוסן בשתי מנות חיסון נגד חצבת במרווח זמן של ארבעה שבועות לפחות. המלצה זו תקפה גם לפני נסיעה לחו"ל.

לפרטים נוספים על החיסון באתר משרד הבריאות.

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר