שטח מתחם שערי צדק הישן (הדמיה: רשות מקרקעי ישראל)
שטח מתחם שערי צדק הישן (הדמיה: רשות מקרקעי ישראל)

בצל משבר הקורונה: למעלה מחצי מיליארד שקל במכרז החדש לתעסוקה ולמגורים ברחוב יפו

ועדת המכרזים של רשות מקרקעי ישראל בחרה בחברת "ג.ז. מדף 21" כזוכה במכרז להקמת 240 דירות חדשות ושטחי מסחר ומשרדים במתחם המיתולוגי של בית החולים שערי צדק הישן ברחוב יפו

פורסם בתאריך: 19.7.20 11:30

עוד שלב משמעותי בפיתוח ובבנייה של המגה-פרויקט באזור הכניסה לירושלים – ועדת המכרזים של רשות מקרקעי ישראל הכריזה על חברת ג.ז. מדף 21 בע"מ" (בהחזקת קנדה ישראל) כזוכה במכרז להקמת 240 יח"ד למגורים בשילוב של מסחר, משרדים ומלונאות במתחם המיתולוגי של בית החולים שערי צדק הישן בירושלים.

בעיריית ירושלים וברשות מקרקעי ישראל מציינים כי לפי המכרז, למעלה מ-512 מיליון שקלים תשלם החברה עבור קרקע מתחם שערי צדק, אותו שווקה רשות מקרקעי ישראל לפני מספר חודשים. "מדובר בקרקע הסמוכה לפרוייקט רובע הכניסה לעיר שיהפוך לרובע עסקים מהבולטים בישראל, בהשקעת מיליארדי שקלים. הרובע יתפרס על פני שטח של כ-300 דונם והוא צפוי להוסיף עוד כ-60,000 מקומות עבודה חדשים לבירת ישראל", מציינים בעירייה וברמ"י.


 הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ של "כל העיר עדכונים בזמן אמת2"

 "כל העיר" ירושלים בפייסבוק 

 "כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם

 תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]


הרובע החדש יכלול בינוי של 20 מגדלים בני 18-24 קומות לשימושי תעסוקה, מסחר, מגורים, תיירות, מלונאות, פנאי ותרבות לצד שטחי ציבור, ירוקים וחכמים. "האזור כולו יהפוך, בשנים הקרובות, למרכז התחבורתי המוביל, המתקדם והגדול בישראל ובו תחנת רכבת מהירה למרכז הארץ, ארבעה קווי רכבת קלה, תחנת אוטובוסים מרכזית, שבילי אופניים ועוד, מדגישים בעירייה וברמ"י.

מתחם הקרקע בו זכתה חברת ג.ז. מדף 21 בע"מ" (בהחזקת קנדה ישראל), הציע זכויות חכירה לחמישה מגרשים לבניית 240 יחידות דיור למגורים, בשילוב מסחר, מלונאות ומשרדים במתחם בית החולים שערי צדק הישן בירושלים.

מגרש מס' 1: על המגרש בנוי מבנה בית החולים "שערי צדק" המבנה לשימור וסביבו חצר מטופחת. המגרש מיועד לבניית כ- 50 חדרי מלון, אולמי כינוסים ואירועים, שטחי מסחר ושימושים נלווים למלון, אשר יבנו בהתאם לתקנים הפיזיים של משרד התיירות; מגרשים מספר 2-3: מיועדים לבניית מגורים, בכל מגרש יבנו 120 יח"ד אשר יוקמו במגדלי מגורים בני 24 קומות. מסחר בחזית מסחרית ושימושים נלווים לרווחת הדיירים והציבור כגון: בתי קפה, מסעדות, בנקים, מרפאות, חדרי כושר ועוד; מגרש מס' 4: מיועד לתעסוקה, מסחר, מלונאות, שטחי ציבור לקהילה/תרבות ופנאי/רווחה בהיקף של כ- 4000 מ"ר (שטחים אלו ייבנו בתאום עם עיריית ירושלים, כמפורט בתנאי המכרז); מגרש מס' 5: מיועד למסחר, משרדים ותעסוקה.


שטח מתחם שערי צדק הישן (הדמיה: רשות מקרקעי ישראל)

שטח מתחם שערי צדק הישן (הדמיה: רשות מקרקעי ישראל)


ברמ"י מבהירים כי "כל חמשת המגרשים שווקו כחטיבה אחת ליזם אחד. עם הזוכה במכרז ייחתם חוזה חכירה ישירה (ללא הסכם פיתוח) לתקופה של 98 שנים עם אופציה להארכה לתקופה נוספת של 98 שנים בתנאים שיהיו נהוגים ברשות מקרקעי ישראל במועד החידוש. יצויין כי חלק מהמגרשים נשואי המכרז נמצאים על ציר הרכבת הקלה. על פי 'מדיניות הבנייה לאורך ציר הרכבת הקלה' שהתקבלה על ידי הוועדה המחוזית לתכנון ובניה ירושלים, ניתן יהיה לאשר זכויות בניה נוספות למגרש/מגרשים בתחום התכנית באמצעות תכנית מפורטת שתובא לאישור ועדות התכנון המוסמכות, כמפורט בתנאי המכרז".

ראש העיר משה ליאון מוסר כי "ריבוי מגישי ההצעות במכרז מביע את האמון של חברות הנדל"ן בכלכלה הירושלמית ההולכת ומתפתחת. תוספת מאות יחידות הדיור, בתוספת של מתחמי מסחר, מלונאות ותעסוקה על ציר הרכבת הקלה היא תוספת משמעותית לעיר שתחזק אותה ותפתח את כלכלתה. בשנים הקרובות נמשיך ונקדם בניה בכל חלקי העיר ונמשיך לצמצם את פערי הביקוש".

מנהל רשות מקרקעי ישראל עדיאל שמרון מוסיף: "מדובר בהצלחה גדולה לשיווק הקרקע הייחודית בידי מנהל מרחב ירושלים ברמ"י, אסף רפלד. הנדל"ן תורם אחוז משמעותי לתל"ג של ישראל ואין ספק ששיווק מוצלח זה יתרום לצמיחת המשק בימי משבר כלכלי ובריאותי".




תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר