בירושלים כבר התרגלו לעבודות תשתית שמביאות איתן חסימות כבישים, עומסי תנועה, רעש כבד ושינויים בהסדרי התנועה. רחובות מרכזיים נסגרים, פלטות פלדה מונחות על הכביש וציוד מכני כבד פועל בלב אזורים עירוניים צפופים.
כעת, מערכת חדשה שמביאה לישראל חברת פורצי הדרך מבקשת להציע חלופה אחרת לעבודות התשתית העירוניות, כזו שמטרתה לאפשר ביצוע עבודות מבלי לעצור את העיר.
מדובר במערכת LOWPRO, שתוצג בוועידת MuniExpo 2026 שתתקיים ב־23–24 ביוני, ומשמשת לכיסוי זמני של תעלות ומעברי כביש במהלך עבודות תשתית.
לפי החברה, המערכת מאפשרת פתיחה וסגירה מהירה של אזורי עבודה, ללא צורך במנופים, מכבשים או ציוד צמ"ה כבד. במקום תהליך מורכב של הנחת פלטות פלדה, ניתן להציב את המערכת באמצעות שני עובדים בלבד ובתוך דקות ספורות. בחברה טוענים כי השימוש במערכת מפחית רעש, מצמצם הפרעות לתנועה ומקטין את הפגיעה במרחב הציבורי.
עוד נמסר מהחברה, כי המערכת הוצבה בחודשים האחרונים ברחוב אגריפס בירושלים, כחלק מעבודות תשתית שבוצעו במקום. מאחר שמדובר באחד הרחובות המרכזיים והעמוסים בעיר, כל חסימה או שינוי בהסדרי התנועה באזור גוררים, לפי החברה, השלכות רחבות, החל מהצורך בהפעלת פקחים ושוטרים ועד לעומסים כבדים ולפגיעה בפעילות העסקית.
בפורצי הדרך טוענים כי השימוש במערכת אפשר לעירייה לשמור על זרימת תנועה תקינה, לצמצם מפגעים ונזקים לכלי רכב ואף להפחית תשלומי פיצויים שעלולים היו להיגרם כתוצאה מפגיעות בכביש או ברכבים. עוד נמסר כי המערכת אפשרה ניהול מסודר יותר של העבודות, תוך שמירה על רציפות תנועה והפחתת ההפרעה לתושבים ולעסקים באזור.
מנכ"ל ובעלי חברת פורצי הדרך אילן יגר: "בעיר כמו ירושלים, שבה מתבצעות במקביל עבודות רכבת קלה, התחדשות עירונית ושדרוגי תשתית, כל פתרון שמאפשר לשמור על רציפות עירונית ולצמצם חסימות הופך למשמעותי במיוחד".





גבר ישראלי
הטכנולוגיה היחידה שתצמצם חסימות כבישים היא איסור על הפגנות חרדים.
Δώρο
נשמע מעניין מאוד.
רק להיזהר מפתרונות קסם ולוודא היטב היטב- לפני שאנחנו נוסעים מעל תהום- שלא מדובר במשהו שיש בצידו סיכונים.
בעבר שיטת הפל-קל הוצגה כחסכונית וטובה והתבררה כבעייתית באסון ורסאי.
נהג
זה לא פותר את בעיית החוליגנים הקפלניסטים
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
לתושבי בירת ישראל נימאס מכל חסימות הכבישים ההזויות מהן הינם סובלים חודשים ולאורך שנים . רחוב יפו הפך בזמנו ל"תעלת בלאומילך" ,אבל כיום כל מרכז העיר ניראה כלאחר מלחמה או פוגרום או רעידת אדמה מתמשכת … רחובות : המלך ג'ורג' , קרן היסוד ,דרך חברון , פייר קניג ,כנפי נשרים ,שטראוס , בר אילן ועוד ועוד שכאלה צפויים לגורל זהה מתוכניות מגלומנויות דומות. כיום ,משתרכים לאורך רחוב שכזה וניתקלים בעובד אחד שמגרד את הכביש . במקום לגייס עשרת אלפים פועלים מסין שיעבדו בכביש כשבוע ואח"כ יעברו כולם לכביש הבא ,העניינים יגעים וניסחבים ללא גבול . חבל שכך הרסו את העיר וגורמים לאזרחיה לסבל מתמשך לאורך שנים . דרושה ועדת חקירה לאומית לבדיקת המחדל המתמשך בבחינת : "מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו" !!!
אין סיכוי שראש העיר לאון יהיה הנשיא הבא !
גמסי או גולני?!
האם מישהו החליט לסבך את היחסים עם אוקראינה או שזה המשך לסימפטומים של הטמטום השורץ בממשלה החולה הזו????!!!!