המתקפה החרדית על בית הקפה (צילום: ע.פ)
המתקפה החרדית על בית הקפה (צילום: ע.פ)

מלחמות השבת בירושלים: עשרות חרדים קיצונים תקפו בית קפה באגריפס | צפו

בשבועות האחרונים השקט בירושלים מופר פעם אחר פעם על ידי קיצונים. רק בשבת שעברה הותקפו נהגים בשדרות הרצל, והשבת תקפו הקיצונים בית קפה ברחוב אגריפס. סגני ראש העיר וחברי המועצה התרעמו. "אלימות לא תרתיע אותנו". צפו

פורסם בתאריך: 4.7.26 22:06

היום בבוקר, שבת, תקפו עשרות קיצונים חרדים בית קפה חדש, קפה בסמטה, ברחוב אגריפס. הסיבה – המקום פתוח בשבת. הקיצונים הגיעו במספר סבבים לבית הקפה, צעקו על יושביו, דפקו על החלונות וצרחו שוב ושוב "שאבס", "שאבס".

בתגובה, בעקבות פוסט שרץ ברשתות החברתיות, במהלך היום הגיעו מאות ירושלמים אל בית הקפה, שתו קפה, חלקם אף חסם בגופו את קבוצת החרדים שהגיעו כאמור במספר סבבים להציק ולפגוע.

הניסיון לייאש את בעלי העסקים שפתוחים בשבתות אינו חדש. בעבר היו לא מעט מקרים, הרבה מאוד חרמות ואיומים. אבל נדמה שבשבועות האחרונים, אולי בחסות ההקצנה הכללית בחברה החרדית בשל חוק הגיוס, אולי גם מדובר בהבנה שאף אחד לא מטפל בהתפרעויות ושהכל מותר. הרי בעבודות הרכבת הקלה בבר אילן נצבר כבר נזק בסך מאות מיליוני שקלים, והתופעה המכורעת נמשכת, בלי שאף אחד (ראש העיר נגיד, שלא לדבר על שרי הממזלה) עוצר אותה או יוצא בקריאה ברורה ונחרצת נגד התופעה.


המתקפה החרדית על בית הקפה


ובחזרה למופע המכוער הבוקר ברחוב אגריפס. נקדים ונאמר – קפה בסמטה ממוקם בסמטת אגריפס 8, בפרויקט מגורים חדש, שאוכלס לא מכבר. והנה קריאה לכם תושבי ירושלים – בואו לתמוך במקום בכל ימות השבוע, במיוחד בשבתות הקרובות. יצוין כי משיחות שקיים "כל העיר" עם יזמים מסביב לבית קפה הוהבר כי הם מתכוונים לשכור חברות אבטחה לשמירה על הבנינים שלהם. משהו שהמשטרה אמורה לעשות, אבל כל שמירה היא ברכה.

מנכ"ל הבית הפתוח והפעיל החברתי עמית פרץ, כתב בפוסט שפרסם: "לפתוח באגריפס בשבת זה לא מובן מאליו בכלל. אסור לתת למקום כזה להיות לבד, חייבים לתמוך, לחזק ולתת לו גב כדי שישאר פתוח. תבואו בהמוניכם/ן.

תגובות נוספות הגיעו במהלך השבת. מחזיק תיק העסקים, אריאל בזיז (התעוררות), שהגיע גם הוא לחזק את בית הקפה, אומר ל"כל העיר": "הגעתי לקפה בסמטה לחזק ולתמוך ברגע ששמעתי. לא ניתן לחרדים הקיצוניים להכתיב סדר יום חדש במרכז העיר ירושלים. סטטוס קוו בעיר הזאת זה לא רק איפה שנוח להם – בתי קפה, ברים, מסעדות ועוד עסקי פנאי ימשיכו להיפתח ברחבי מרכז העיר ולכל אורך ציר מחנה יהודה-דרך בית לחם, פתוחים וסגורים בשבת כאחד, על אפם וחמתם של כל הקיצוניים. אמשיך לתמוך ולחזק את הסצינה בירושלים, דרך עסקים, תרבות ויצירת הזדמנויות".

עוד אומר בזיז: "צאו לבלות ברחבי העיר במהלך השבוע וגם בשבת בעשרות עסקים שפתוחים. אתם תהנו מכל רגע, הירושלמים יודעים מה הם עושים. תפתחו, תבלו, ואל תחששו מאף אחד. הקיצוניים לא יהרסו את העיר הזאת".

 

 

סגן ראש העיר אדיר שורץ (התעוררות), שהגיע אף הוא לתמוך בבית הקפה מוסיף: "ירושלים היא של כולם ואף מגזר לא יוכל לקחת עליה בעלות או למנוע אורח חיים של מגזר אחר. לא ניתן לקיצוניים להפחיד או למנוע פתיחת בתי קפה בשבת ונמשיך לחזק את הציבור הציוני בעיר. כמות האהבה שקיבל בית הקפה היום ממאות לקוחות היא התשובה הטובה ביותר לקיצוניות. נפנה למשטרה ולפיקוח העירוני ונגן על בית הקפה. אלימות לא תרתיע אותנו".

בתגובה שפרסם ראש העיר משה ליאון נכתב: “ירושלים היא עיר מגוונת שבה חיים יחד בני כל המגזרים והקהילות. דווקא משום כך מוטלת על כולנו האחריות לנהוג בכבוד הדדי ובאיפוק. לא ניתן לקבל בשום פנים ואופן אלימות מכל סוג. זהו דבר שאין לו מקום בירושלים, ולא נסכים לקבלו. נמשיך לפעול לשמירה על הסטטוס קוו, לצד שמירה על החוק, על הסדר הציבורי ועל המרקם העדין שמאפשר לכלל תושבי ירושלים לחיות יחד בכבוד ובביטחון".

 

תגובות

3 תגובות
3 תגובות
  1. שלום

    תנו לאנשים לחיות. בית הקפה התנהל בכבוד, בלי לכפות דבר על איש. מי שלא מעוניין להגיע למקום שפתוח בשבת – לא חייב. בירושלים יש מגוון מקומות שמתאימים לאורחות חיים שונים, וכך ראוי שתהיה עיר משותפת.

    כשמגיעים במיוחד כדי להפריע ללקוחות במשך שעות במקום שאינו נמצא בשכונה חרדית, זו כבר לא שמירה על אורח חיים. זו כפייה .

    אם רוצים שירושלים תתפתח, תמשוך צעירים, תיירים ומשפחות, צריך לאפשר לכל אדם לחיות את חייו במרחב מכבד, בלי פחד ובלי הפרעות. עיר חזקה היא עיר שיודעת להכיל מגוון, לא לכפות דרך חיים אחת על כולם.

  2. ירושלים חילוני

    אין משטרה.אין חוק.אף אחד לא נעצר והחרדים הפרטים שחיים על חשבוננו ממשיכים לשתול ולהרוס כל דבר שלא מתאים להם.ואיפה הממשלה? ממשיכה להעביר מיליארדים למשתמתים

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר