תלמידים (צילום אילוסטרציה: א.ס.א.פ קריאייטיב INGIMAGE)
(צילום אילוסטרציה: א.ס.א.פ קריאייטיב INGIMAGE)

לקראת פתיחת שנת הלימודים: עשרות כיתות חדשות

ב-1.9.17, יום שישי, 260,913 תלמידות ותלמידים בעיר יחלו את שנת הלימודים התשע"ח. מה הם השמות הנפוצים ביותר בקרב התלמידים העולים לכיתה א' בירושלים?

פורסם בתאריך: 27.8.17 16:17

ערב פתיחת שנת הלימודים תשע"ח מספר התלמידים בירושלים עומד על 260,913 תלמידים בכלל המגזרים. בעירייה מציינים כי "במערכת החינוך הציונית (מ"מ וממ"ד) בעיר נרשמת עלייה של למעלה מ-580 תלמידים בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים. אחרי למעלה מעשור של ירידה במספר התלמידים במגזר הציוני, הפכנו את המגמה ובשנים האחרונות מספר התלמידים בחינוך הציוני עולה מדי שנה, וגדל ביותר מ-12 אחוז. כמו כן, בחינוך הציוני נוספו השנה 88 כיתות חדשות ונפתחו בתי ספר חדשים: ממ"ד יסודי 'נועם חומת שמואל' ועל יסודי 'יאס"א גוואטמלה'".

 



 

בעירייה מדווחים היום, ראשון, כי השנה צפויה מהפכה בחינוך במזרח העיר: כ-5800 תלמידים ממזרח העיר ילמדו השנה בתכנית לבגרות ישראלית שתאפשר להם כניסה לעולם האקדמיה והתעסוקה, מדובר "בעליה של 14 אחוז משנת הלימודים תשע"ז", מדגישים במנח"י.

בנוסף, במערכת החינוך במזרח העיר הוסיפה עיריית ירושלים 79 כיתות חדשות והוקמו 4 בתי ספר חדשים, ביניהם בית הספר העל יסודי "אבדאע למוסיקה ואומניות" הראשון מסוגו בארץ במגזר הערבי. בית הספר למוסיקה ואומנויות ייפתח בשכונת שיח' ג'ראח בירושלים וילמד על פי תכנית הלימודים הישראלית. התלמידים ייגשו לבגרות ויוכלו לבחור באחת מהמגמות: אומנות, תיאטרון ומוסיקה- הכוללת מוסיקה ערבית.

בתוך כך, לראשונה משיקה השנה עיריית ירושלים תכנית מרוכזת לשוויון הזדמנויות ולצמצום פערים במערכת החינוך במזרח העיר בהשקעה של 25 מיליון שקל ובה שעות העשרה, תגבור ומרכזי למידה שתחל לפעול בכל בתי הספר העל יסודיים ובחלק מבתי הספר היסודיים במזרח העיר במסגרת של יום לימודים ארוך. מטרות התוכנית הן צמצום פערים ושוויון הזדמנויות, כמו גם קידום למידה משמעותית ואיכותית שיובילו למימוש עצמי ומצוינות של תלמידים. התוכנית תכלול פעילויות העשרה של 'קרן קרב' בכלל בתי הספר היסודיים, תכניות חדשות בתחום המצוינות ועיבוי מעטפת טיפולית בתכנית ציל"ה.

עוד אומרים בעירייה כי השנה תצא לדרך תוכנית בין מנהלית לתלמידי מזרח העיר, שנבנתה השנה על מנת לחזק את מערכת החינוך במזרח העיר ולשפר את תדמית בתי הספר בעיני התלמידים כמקור של למידה איכותית ותורמת לצד חיזוק הקשר של הפרט לקהילה.

 



 

בחינוך החרדי נוספו השנה 149 כיתות חדשות בשכונות החרדיות וגובשה תכנית להוספת מאות כיתות לימוד חדשות בשנים הקרובות. בסך הכל יתווספו למצבת הכיתות בעיר 316 כיתות חדשות בכל המגזרים.

עוד מציינים בעירייה כי "ירושלים היא המובילה בארץ במספר בתי הספר הערכיים ע"פ מדד משרד החינוך עם 27 בתי ספר מצטייניםבתחומים הערכיים, החברתיים והלימודיים וכן בהתאם לשיעור השיפור המשמעותי ביותר אשר חוללו אותם מוסדות חינוך באותם מדדים ובהשוואה להישגי השנה הקודמת".

כ-84 מיליון שקל הושקעו השנה בשיפוץ ושדרוג בתי הספר וגני הילדים במערכת החינוך בעיר. במסגרת השיפוצים חודשו כיתות גן, חצרות גנים ובוצעו טיפולים שוטפים ושיפוצי עומק בבתי הספר ברחבי העיר על מנת לחדש ולהתאים אותם לקראת שנת הלימודים הבאה. סך כל התקציב המושקע בפתיחת שנה"ל תשע"ח עומד על 173 מיליון שקל.

 


 

כיתה (צילום אילוסטרציה: א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE)

(צילום אילוסטרציה: א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE)


 

פרויקט הצללות – כחלק ממהלך כולל במינהל חינוך בעירית ירושלים לשיפור ולשדרוג מוסדות החינוך בעיר עתידות להיבנות השנה 189 הצללות לגני הילדים ובתי ספר בעלות של 2 מיליון שקלים: 69 הצללות בגני ילדים, 20 הצללות במוסדות החינוך המיוחד, 65 בבתי הספר היסודיים ו-35 בבתי הספר העל יסודיים.

פרויקט תקשוב כיתות אם – בשנה"ל תשע"ח תאובזר כל כיתה בכל בית ספר יסודי בעיר בעמדת מורה הכוללת מחשב, מקרן וברקו כחלק מפרויקט תקשוב בחינוך היסודי בעלות של כ-400,000 שקל.

מספר הצהרונים הפועלים בירושלים יעלה מ-700 ל-2,500 כבר בשנת הלימודים הקרובה ותקציב התוכנית עומד על כחצי מיליארד שקלים.

מי השכונה השיאנית?  שכונת תלפיות מזרח עומדת על גידול של 23 אחוז במספר התלמידים בחמש השנים האחרונות במגזר הציוני ואחריה נמצאת שכונת חומת שמואל עם גידול של 21 אחוז במספר התלמידים.

בעירייה מוסיפים ומציינים כי במגזר הציוני בחינוך המיוחד עתידים להיפתח 4 מוסדות חדשים בניהם בי"ס "אמירים", 2 גני תקשורת וגן שפה לילדים בעלי עיכוב התפתחותי, בעלות כוללת של כ-2.1 מיליון שקלים.

והשנה תפעל "מחדש"- תוכנית הדגל החדשה של החינוך היסודי המאפשרת לבתי הספר להגשים את חלומותיהם החינוכיים תוך למידה חדשנית ואלטרנטיבית. כ-9,000 תלמידים בכ-30 בתי ספר לוקחים השנה חלק בתכנית זו. עלות התוכנית עומדת על 4.8 מיליון שקלים.

זאת ועוד, מרכז חדשנות חינוכית הראשון מסוגו בארץ – "איפכא" יחל לפעול בשנה"ל תשע"ח בשכונת פסגת זאב, בו ייקחו חלק תלמידים מכל בתי הספר הסודיים בשכונה וחלק מחטיבות הביניים, ויוכלו ליהנות מפעילויות העשרה וחינוך בלתי פורמלי בשעות הלימודים ואחריהן. בעירייה מספרים כי השנה הושם דגש עירוני בביצוע אבחונים ובדיקה מוקדמת על מנת לסייע לצוותים החינוכיים ולהורים למצות את מירב הפוטנציאל של כל תלמיד בירושלים בכל המגזרים. בתוכניות האבחונים השונות שייושמו בשנת הלימודים הקרובה הושקעו עד כה יותר מ-6 מיליון שקלים.

ומהם השמות הנפוצים ביותר בקרב התלמידים העולים לכיתות א' בירושלים?

בחינוך הכללי בנות:

1. נועה

2. שירה

3. עדי

4. טליה

5. יעל

בחינוך הכללי בנים:

1. דניאל

2. אורי

3. אריאל

4. דוד

5. איתי


בחינוך החרדי בנות:

1. שרה

2. רבקה

3. אסתר

4. מרים

5. רחל

 

בחינוך החרדי בנים:

1. דוד

2. משה

3. יהודה

4. יוסף

5.אברהם


בחינוך הערבי בנות:

1. חלא

2. איה

3. שהד

4. מרים

5. סדין

בחינוך הערבי בנים:

1. מוחמד

2. אחמד

3. מחמד

4. יוסף

5. מחמוד

 


ראש העיר ניר ברקת המשמש כמחזיק תיק החינוך מציין: "גם השנה החינוך הירושלמי ניצב בחזית העשייה וההשקעה העירונית. אני מאמין שההשקעה בחינוך ילדינו קובעת את עתיד העיר ירושלים ואני שמח לראות את מגמת הצמיחה המתרחבת במוסדות החינוך במגזר הציוני לצד שאר המגזרים בעיר. אנחנו פועלים רבות על מנת לרענן את המערכת באמצעות חדשנות, יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסא ומאמינים כי כל אלו מסייעים לפתח את מערכת החינוך ולהיטיב עם איכות החינוך הניתן לילדים בירושלים".

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר