אכיפת סגר הקורונה בירושלים (צילום: דוברות המשטרה)
אכיפת סגר הקורונה בירושלים (צילום: דוברות המשטרה)

המאבק להורדת התחלואה בירושלים – התוכנית העירונית לטיפול ממוקד בקורונה מתרחבת

אחרי פגישה בזום שערכו שר הביטחון בני גנץ וראש העיר משה ליאון - הוחלט כי הפיילוט לטיפול ממוקד בחולים מאומתים ובבידודם, שהופעל בכמה שכונות חרדיות בעיר, יתרחב לכלל ירושלים; התקציב - 1.5 מיליון שקלים

פורסם בתאריך: 11.8.20 19:07

התוכנית של עיריית ירושלים לבלימת התחלואה בעיר מתרחבת. עד כה הפיילוט 'ביטחון ורווחה' פעל בשכונו החרדיות בעיר, ביניהן רוממה, רמות, קרית בעלז ועוד – מדובר בתוכנית ממוקדת לטיפול במאומתי הקורונה, בבידודם ובבידוד בני משפחותיהם.

בשיחת 'זום' שקיימו הבוקר שר הביטחון בני גנץ וראש העיר משה ליאון, בשיתוף עם אנשי משרד הביטחון, משרד הרווחה, אנשי פיקוד העורף ואנשי העירייה הוחלט כי הפיילוט יתרחב לשאר השכונות בעיר, שבהן ישנם מאומתי קורונה – במערב העיר ובמזרח העיר. את התוכנית יתקצב משרד הביטחון בעלות כוללת של כ-1.5 מיליון שקלים.


 הצטרפו לקבוצת הוואטסאפ – "כל העיר עדכונים בזמן אמת6"

 "כל העיר" ירושלים בפייסבוק 

 "כל העיר" ירושלים – גם באינסטגרם

 תושבי ירושלים – יש לכם תלונה דחופה או משהו שחשוב לטפל בו? פנו למייל האדום של "כל העיר"[email protected]


"מטרת הפרויקט היא ללוות את המבודדים והחולים בקהילה ובמינהלים הקהילתיים", מסבירים בעירייה, "באופן שיעניק מעטפת סיוע בתחום הרווחה והקהילה לאוכלוסיות הזקוקות לכך. הפיילוט 'ביטחון ורווחה', מתקיים באמצעות עיריית ירושלים, משרד הביטחון, משרד הרווחה ופיקוד העורף ותכליתו לשמור על בריאות הציבור ולמנוע הדבקה בקהילה באמצעות אסטרטגיית טיפול מוקפדת ובהובלת המנהיגות המקומית. את ניהול משבר הקורונה בשכונות מובילים המינהלים הקהילתיים ברחבי העיר ומסייעים למשפחות החולות בשכונות לקבל את המענה העירוני כמו: פינוי אשפה, סיוע בסל מזון אחת לשבוע ובערכות הפגה לילדים, ומייצרים מעטפת קהילתית עבור משפחות חולות ומשפחות שנמצאות בבידוד. המינהלים אף מגייסים ומפעילים מתנדבים מהקהילה בכל הגילאים במטרה לסייע לצרכים השונים העולים מן השטח".

בעירייה מוסיפים ומספרים כי "בד בבד, מקיימים המינהלים הקהילתיים הסברה לתושבים בשפות השונות בנושא ההנחיות וחשיבות השמירה עליהן, ממפים את האוכלוסיות הזקוקות למעטפת קהילתית ופועלים לפיתוח מענה מותאם לאותן אוכלוסיות בשכונה, תוך חיזוק הקהילה המקומית כמו: אזרחים ותיקים, נוער, נשים אחרי לידה, עולים חדשים וכו'".


ראש העיר משה ליאון (צילום: דוברות העירייה)

ראש העיר משה ליאון (צילום: דוברות העירייה)


בשכונות החרדיות פועלים מידי יום גם "אנשי החיל" – תושבים המגיעים מהקהילה, "וכל אחד מהם אחראי על רווחתם של 40-50 תושבים מבודדים או חולים", מציינים בעירייה. "סדר היום שלהם משתנה ובעיקר אינו צפוי – לאורך כל שעות היממה הם דואגים לתרופות, אוכל חם, תעסוקה לכל בני המשפחה ומענה לכל צורך של הציבור, בין אם מדובר על המבודדים ששהו במחיצתם של חולי קורונה ובין אם מדובר על חולים מאומתים אשר לא התפנו למלוניות ושוהים בדירתם. מדובר בפרויקט חסכוני ויעיל – כל אחד מקבל סיוע על פי הצורך האישי שלו, לא פחות ולא יותר".

ראש העיר ליאון מוסר כי "עיריית ירושלים בנתה מודל יעודי וייחודי לניהול משבר הקורונה ברשויות המקומיות, מתוך הבנה שאת החולים יש לבודד כדי לקטוע את שרשרת ההדבקה, הן במלוניות והן בביתם. זאת, תוך מתן סיוע נקודתי לכל משפחה שנמצאת בביתה. לפרוייקט שותף גם משרד הביטחון שתקצב אותו בכמיליון וחצי ש'ח. נמשיך לנהל את המשבר בנחישות וברגישות".


שר הביטחון בני גנץ (צילום: אוליבייה פיטוסי)

שר הביטחון בני גנץ (צילום: אוליבייה פיטוסי)


שר הביטחון גנץ: "אני שמח לשמוע שכבר עכשיו רואים שהפיילוט משיג תוצאות טובות ומוריד את התחלואה בעיר. אין ספק שירושלים שהיא עיר גדולה ומורכבת מכל כך הרבה קבוצות אוכלוסייה, נמצאת בפני אתגר גדול שנוכל לו רק בשיתוף פעולה עם הרשות עצמה שמבינה לעומק את הצרכים והמורכבות בעיר. החיבור הזה בין המערכות שלנו לבין הרשות העירונית תייצר את המפתח להצלחה. אנחנו כאן לשירותכם ונשמח לקדם ולסייע בכל מה שצריך על מנת להצליח במשימה בהורדת התחלואה בעיר".


 



תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

2 תגובות
  1. פאני זילבטרסט

    אדון ליאון,כנראה שתכנית התחלואה שלך לא מצליחה.ירושלים ממשיכה להיות מקום ראשון בתחלואה. החרידים נהנים מהכבף שאתה מחלק להם וממשיכים לזלזל בהנחיות.אתה בודק את התוצאות?בבחירות לעיריה תקבל יותר קולות אם המצביעים שלך יבריאו.תדאג אבל שיתנהגו לפי ההמנחיות ויהיו בריאים.הם פשוט סכנה לכולנו

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר