המרכז לבריאות הנפש כפר שאול בירושלים יפתח את שעריו הסגורים לציבור הרחב, ויהפוך למשך יומיים לכפר תרבות ססגוני. ב־14-13 באוגוסט ייערך במקום, זו השנה הרביעית, פסטיבל "הירח של ירושלים", ביוזמת הפעיל החברתי אדם יכין ובתמיכת עיריית ירושלים. יותר מ-100 אמנים ישתתפו בכ-80 מופעים על 15 במות שייפרסו בין הסמטאות והמבנים ההיסטוריים של הכפר. כל המופעים פתוחים לקהל בחינם.
הקהל יוכל לשוטט בין מופעי תיאטרון, קרקס, מחול, מוזיקה, בובות ענק, סיורים מודרכים, הרצאות ומיצגים מקוריים. ילדים ומבוגרים יישבו זה לצד זה עם המטופלים הקבועים של המרכז, ואף יצפו בחלקם מופיעים בעצמם, לראשונה, לאחר שנים של אשפוז. "החזון שלנו הוא להקים כאן מרכז תרבות קבוע, שיארח אמנות אבל גם ייוולד מתוך המקום הזה", אומר אדם יכין, יוזם ומנהל הפסטיבל.
בין המופעים והאירועים של הפסטיבל: הליכה אקרובטית על חבל בין גגות בית החולים; סיור היסטורי עם ד"ר גדי לובין, מנהל המרכז; הצגה על סינדרום ירושלים שיעלו ליצן רפואי ואח פסיכיאטרי; מופע פלמנקו לאור ירח; סיור תיאטרלי בשם "בנות בצריח" ומופעים של קבוצות תיאטרון ייחודיות, בהן קבוצת שחקניות חרדיות משכונת הבוכרים.

"פסטיבל הירח של ירושלים" בכפר שאול (צילום: האייל המרקד)
הנהלת המרכז שותפה לחזון הפסטיבל ומעודדת חשיפה לתרבות כדרך להפחתת סטיגמה והגברת הרווחה הנפשית. "העיסוק באמנות והחשיפה לתרבות תומכים ברווחת המטופלים ומפחיתים סטיגמה – מטרות שלהן אנו מחויבים", מציין ד"ר לובין, שייקח חלק פעיל באירועים.
ראש העיר משה ליאון, שביקר במקום, התרגש מהפוטנציאל התרבותי הגלום בו ואמר: "זהו מקום חשוב לירושלים. נחשוב איך להפוך אותו יחד לכפר אמנותי".





עזרא
פתחתי התכנית ונזה פשוט מדהים. סוף סוף זה קורה! אחד פסטיבלים המיוחדים!
צגגצגמ
רעיון מאולה. צריך להבין שזה יכול לקרות לכל אדם במיוחד במציעות של היום ולהפסיק את הסטיגמה על מרפאות בריאות הנפש שהרבה פעמים מצילות אנשים ועוזרות להם.
אורה-לוט
מעורר סקרנות והערכה רבה! נראה כמו מפעל יוצא דופן של אנושיות בתוך המציאות הכאוטית . מעורר השראה ורצון רב לבוא ולראות ולפרגן
שרה
נראה מיוחד ומושקע!
מקווה להגיע
כל הכבוד על היוזמה!
עוד יותר טוסט
פסטיבל מדהים, מושקע ומרגש! שווה כל רגע
דורית
מהמם, האנשים שפעם היו מודרים מהחברה על לא עוול בכפם, הם אנשים עם יכולות, חוזקות ויצירתיות. ופה ההזדמנות לראות עד כמה תרומתם לחברה יכולה להיות אדירה.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
פסטיבל מרגש ומחא תוכן
אנחנו נהיה שם ב 14.8 עם תכנים מותאמים לאנשים עם מוגבלות
מוזמנים לבוא
תו המשווה
https://www.equinote.org.il/
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
אנשים יצירתיים ומעניינים בטוח זה יהיה מושלם.
ל
וואו נשמע מדהים. אני אבוא
נעמה
יצירתי ומרגש!
חולה ירח
נשמע פסטיבל מעניין . אני חולה על הירח אז כנראה שאבוא
איציק
יוזמה מבורכת. סוף סוף מישהו מנרמל חזרה את חולי הנפש
דוד בוחניק-נעים
מקסים!!!
יצא לי להיחשף לפעילות האמנותית תרבותית שאדם יכין מוביל בכפר שאול, גם במופעי המוסיקה, הופעות חיות וגם מופעי תיאטרון בובות ומופעי תיאטרון רחוב, הכל מבוצע ברמה אומנותית גבוהה, תוך מחשבה והתאמה למגוון רחב של קהלים.
בועז בן שלמה
רעיון נהדר! תרבות מיוחדת במקום לא שיגרתי ושילוב קהילתי. כל הכבוד למארגנים ולמופיעים
יעל
היינו בשנה שעברה ונגיע גם השנה, המקום והאנשים מלאי קסם, משהו ייחודי ומיוחד מאוד ❤️❤️❤️
אלי
נשמע פסטיבל מיוחד מאוד
שישו
אנחנו מגיעים בכל שנה ובכל פעם מחדש מקבלים הצצה נדירה לנבכי הנפש, שלנו…מרגשת הפתיחה של בית החולים באופן הזה בו נפגשים תרבות ואומנות איכותית עם מי שנמצא בקצוות החברה, והם אלה שמארחים אותנו ומרשים לנו להיות צופים ומשתתפים במופע הזה שהוא חלק בתהליך הריפוי שלנו יחד עם זה של החברה כולה. דרך נהדרת להגיע גם לקהילתיות מתוך סבלנות וקבלה.
תודה רבה וישר כוח לכל העוסקים במלאכה. מתרגשים להגיע שוב.
!!!
מעבר למשמעות החברתית המטורפת שיש לפסטיבל, הוא גם נראה ברמה אמנותית מאוד גבוהה! אבוא!
מלכה
אבל איך מפקחים שם על המטופלים והמבקרים?
אריאל
עד עכשיו היה שם פסטיבל 360 , מקום יפה , מומלץ ללכת עם ילדים בערב, ממש נחמד , שימו יותר דוכני אוכל ושתיה , לא היה מספיק
רונית
האם הסיור שמתוכנן היום יתקיים כרגיל ( בגלל החום)