המועצה הדתית בירושלים
המועצה הדתית בירושלים

סערת המינוי למועצה הדתית בירושלים: שיתוף פעולה מפתיע בין סגני ראש העיר 

אדיר שורץ ויוסי חביליו, שניים שמרבים להתכתש ולהתעמת בשגרה, משלבים זרועות סביב מינוי יו"ר המועצה הדתית. השניים הוציאו מכתב חריף לשר הדתות בדרישה לעצירת המינוי. בנוסף, הם קוראים להקמת מועצה דתית נבחרת

פורסם בתאריך: 1.1.26 12:01

בשבוע האחרון סוער בסיעות החרדיות בכנסת ובירושלים. הסיבה – המאבק על תפקיד יו"ר הוועדה הממונה על המועצה הדתית. התקשורת החרדית מגויסת כולה, חברי הכנסת משה גפני ואריה דרעי שולחים עקיצות משל היו מוחמד עלי והסערה בעיצומה.

אל הקלחת החרדית הזו הצטרף גם המחנה הליברלי במועצת עיריית ירושלים, תוך שיתוף פעולה די נדיר בין סגני ראש העיר אדיר שורץ (התעוררות) ויוסי חביליו (האיחוד הירושלמי) – שניים שמרבים להתעמת בפומבי ומתחת לפני הקרקע. השניים שיגרו השבוע מכתב חריף לשר הדתות יריב לוין, בדרישה לעצירת המינוי של יו"ר הועדה הממונה על המועצה הדתית ודרישה להקמת מועצה דתית נבחרת כפי שקובע החוק. 

המועצות הדתיות, יש לציין, הן גוף שמתוקצב על ידי מדינת ישראל והעיריות ואחראיות על שירותי דת חיוניים כגון נישואין, כשרות, מקוואות, בתי עלמין ושירותי רבנות מקומית. הן פועלות במתכונת של שותפות בין משרד הדתות לרשויות המקומיות ובעיר הגדולה בישראל ומרובת גוונים דתיים ותרבותיים – תפקידה של המועצה הדתית משמעותי במיוחד. למרות זאת, בירושלים, בה המועצה הדתית הגדולה ביותר שחולשת על תקציב של עשרות מיליוני שקלים מדי שנה, אין מועצה דתית נבחרת כבר כמעט שני עשורים, ושירותי הדת מנוהלים באמצעות ועדה ממונה, מצב שמעורר ביקורת מתמשכת מצד גורמים עירוניים וקהילתיים.

לפני מספר שבועות הודיע יו"ר הועדה הממונה היוצא נתן נתזון על התפטרותו המפתיעה, ותאריך סיום התפקיד נקבע לסוף השנה. בשבוע שעבר, הודיע שר הדתות כי בכוונתו למנות לתפקיד את מר חננאל שם טוב, פעיל ש"ס שמתגורר בבית"ר עלית לתפקיד. לאחר הפרסום, הוציאה עו״ד בתיה כהנא־דרור מכתב חריף העוסק בהליך המינוי וטוענת כי מר שם טוב כלל אינו עומד בקריטריונים הנדרשים לתפקיד. לאור זאת, סגני ראש העיר לקחו את המאבק על המינוי צעד קדימה והוציאו כאמור את המכתב הדחוף לשר לוין בדרישה לבטל את המנוי ולקדם תהליך חוקי של חידוש הרכב המועצה הדתית.

לטענת חביליו ושורץ, כפי שעולה מהמכתב ששלחו, עם עזיבתו של נתנזון ישנה "הזדמנות היסטורית לחדש את הרכב המועצה כך שתשקף את המגוון הדתי הקיים בעיר ירושלים". השניים אף רומזים, בהמשך למכתבה של כהנא דרור כי במידה ודרישתם לא תענה, הם יפנו לבית המשפט על מנת לקיים את תהליך הבחירה של המועצה הדתית ולא יסתפקו בהחלפת המינוי המיועד.

 

לאור תיאום העמדות המתבקש אך מפתיע, עולה השאלה כיצד יגיבו יתר מנהיגי הסיעות בעירייה. כיצד ינהג ראש העיר משה ליאון? האם יגבה את המועמד שהוצנח מבית"ר עלית או ישאר נאמן לקו של שירותי דת ורבנות ציוניים לעיר ירושלים? בנוסף תיבחן עמדתם של נציגי הסיעות מהציוניות הדתית – האם ינקטו עמדה או שישאירו את הזירה למועמדים חרדים בלבד.

"לתושבות ותושבי ירושלים מגיעים שירותי דת מקצועיים, שקופים ומותאמים לעיר כל כך מגוונת”, אומר שורץ ל"כל העיר". "המינוי הזה הוא לא פתרון, הוא עוד מינוי פוליטי שלא מקדם את ירושלים לשום מקום. הגיע הזמן למועצה דתית נבחרת, מגוונת ונמרצת, שמשרתת את הציבור ולא אינטרסים".


אדיר שוורץ (צילום: שרון גבאי)

אדיר שורץ (צילום: שרון גבאי)


חביליו מוסיף ומדגיש: "במקום מועצה דתית אנחנו שוב מקבלים סידור ג’וב. בעיר עם מגוון דתי כל כך רחב, מועצה דתית נבחרת היא הכרח כדי לספק שירותי דת טובים. אני קורא לממלא מקום שר הדתות לפעול בדרך המלך החוקית, לחדש את הרכב המועצה הדתית ולא לתת יד לקומבינות פוליטיות על גבם של תושבי ותושבות ירושלים".


מנסה לסייע - יוסי חביליו (צילום: ישראל כהן)

מנסה לסייע – יוסי חביליו (צילום: ישראל כהן)


 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר