סלי מזון של עמותת תכלית (צילום: עמותת תכלית)
סלי מזון לחג (צילום: עמותת תכלית)

"זו מלחמה על הבית" – הזעקה של ארגוני הסיוע לקראת החג

לקראת ערב החג ביום רביעי, עמותות הסיוע בעיר מתריעות על מצוקה גדולה על רקע המלחמה, עם הצטרפות של אלפי משפחות למעגל הנזקקים, בזמן שהתרומות מצטמצמות והסיוע הממשלתי כמעט ואינו מורגש

פורסם בתאריך: 30.3.26 11:53

לקראת חג הפסח, שאמור להיות זמן של חירות, משפחתיות ושולחן מלא, מתריעים בעמותות הסיוע על מציאות הפוכה לחלוטין. דווקא בימים שבהם מדינת ישראל מתמודדת עם לחימה במספר חזיתות כשהמרכזית באיראן, אלפי משפחות נאבקות לשרוד, לא רק מבחינה ביטחונית, אלא גם כלכלית. התרומות פוחתות, ההוצאות מזנקות, והסיוע הממשלתי, לטענת הגורמים בשטח- כמעט ואינו קיים.

"זו מלחמה על הבית. המצב רק הולך ומחמיר, אין פה תקווה", מתאר בכאב בשיחה עם "כל העיר" מנכ"ל עמותת "תכלית", אהרון כהן את המצב הקשה ומוסיף, "כשעם ישראל נלחם במספר חזיתות, ישנם אלפי נזקקים – משפחות חד הוריות, חולים, ניצולי שואה, אלמנות ויתומים, שנלחמים להביא אוכל לבית לחג. המצב קשה ועגום, ואין סיוע או עזרה. גם כמות התרומות הולכת ופוחתת לאור המצב הכלכלי".

לדבריו, היעדר השיח הציבורי סביב העוני רק מחמיר את הבעיה, "לצערי, התקשורת עסוקה ובצדק במלחמה, אבל כמעט אין שיח על המצב הכלכלי הקשה. היוקר מאמיר, אלפי משפחות ובעלי עסקים הידרדרו בעקבות המלחמה והצטרפו למעגל העוני. כשאין שיח גם אין תורמים, ויש משפחות שאין להן איך לעשות את החג בכבוד".

כהן מפנה אצבע מאשימה גם כלפי המדינה: "איפה המדינה? הרווחה? משרד האוצר? לא עוזרים לנו. קשה לי כבר לדבר על הנושא הזה מרוב שאף אחד לא עוזר. שמים את ארגוני הצדקה בחזית בלי נשק, בלי קסדה ושולחים אותנו להילחם".


סדר פסח למשפחות שכולות (צילום: מאיר פבלובסקי)

המשפחות הנזקקות מבקשות רק סדר פסח מכובד (צילום: מאיר פבלובסקי)


 

אתה לא מקבל כלל עזרה מהמדינה?
"אני מקבל הקצבה מהמדינה בגובה של כ-200 אלף שקלים בשנה, כשבפועל ההוצאות החודשיות שלנו מגיעות כמעט לחצי מיליון שקלים. העמותה מחלקת אלפי סלי מזון. יש אנשים רבים שאין להם פרנסה בעקבות המלחמה והצטרפו למעגל הנזקקים ואין להם איך להביא אוכל הביתה ומלבדם יש את מי שתמיד היו שם כמו ניצולי השואה, היתומים והאלמנות. אף אחד לא סופר אותם ולא מדבר עליהם".

למרות המציאות הקשה, כהן מנסה להיאחז ביוזמות אזרחיות ומבקש את עזרת הציבור: "עמותת תכלית יוצאת במיזם 'אמץ משפחה', חיבור ישיר ובלתי אמצעי בין תורמים למשפחות נזקקות. אני קורא מכאן: כל מי שידו משגת ויכול לקחת על עצמו תרומה שכזו – זה מבורך. יש המון משפחות שזקוקות לעזרה. אנא, תנו לי אפשרות לבטא את זעקתן, וששום משפחה לא תשב ליד שולחן ריק בחג".

תגובות

תגובה אחת
תגובה אחת

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר