מרכז מורשת בגין בירושלים יעלה החל מחודש ינואר סדרת מופעים חדשה תחת הכותרת "תשובה ציונית הולמת!", המציעה מסע אינטלקטואלי ותרבותי אל שורשי הציונות והדמויות המרכזיות שעיצבו את דרכה של מדינת ישראל.
את הסדרה ינחה העיתונאי ואיש התקשורת אסף ליברמן, והיא תכלול חמישה מפגשים שייערכו בימי רביעי בשעה 20:30. בכל ערב יוקדש הדיון לדמות מפתח אחרת או לצומת רעיוני מרכזי בתולדות הציונות, מתוך ניסיון לבחון מחדש את הרעיונות, המחלוקות והמתחים שעמדו בבסיס התנועה הציונית.
המפגש הראשון, שיתקיים ב־7 בינואר, יעסוק בקיצור תולדות הציונות תחת הכותרת "פתאום קם אדם בבוקר ומחליט שהוא עם". בהמשך יוקדשו ערבים נפרדים לדמויותיהם של בנימין זאב הרצל (21.1), זאב ז’בוטינסקי (4.2), אחד העם (18.2) ודוד בן גוריון (4.3).

מנחה הסדרה אסף ליברמן (צילום: יעל לוטן)
על פי המארגנים, הסדרה מבקשת להציע מבט עכשווי ולא שגרתי על הסיפור הציוני, לא רק דרך עובדות היסטוריות, אלא באמצעות שאלות רעיוניות, עימותי השקפות וקריאה מחודשת של הטקסטים והאישים המכוננים.
הכניסה למופעים היא בתשלום ובהרשמה מראש. בכל אחד מהערבים תיפתח דלת האולם כבר בשעה 19:30, עם Happy Hour הכולל שתייה ונשנושים לקהל המשתתפים.
לרכישת כרטיסים ופרטים נוספים, לחצו





תגובות