משה ליאון, אוהדי בית"ר ירושלים (צילומים: עיריית ירושלים, גיא אדרי)
משה ליאון, אוהדי בית"ר ירושלים (צילומים: עיריית ירושלים, גיא אדרי)

ניסה לרכוב על גל ההצלחה – וחטף: הפוסט של ליאון והזעם של אוהדי בית"ר

ראש העיר משה ליאון פרסם פוסט מפרגן לבית"ר אחרי הניצחון מול מכבי תל אביב. התגובות של אוהדי בית"ר היו בסגנון "על השחיטה" - מ"טרמפיסט" ל"מנותק". הסיבה - דוחות החניה סביב טדי | טור דעה

פורסם בתאריך: 4.5.26 14:27

ניתוק. אין דרך אחרת להגדיר את האירוע אליו נקלע השבוע ראש העיר משה ליאון. ולגמרי לא באשמתו. אבל את המקלחת הצוננת ממאות אוהדי בית"ר ירושלים – ליאון חטף גם חטף.

אם פספסתם – בעמוד הפייסבוק הרשמי של ראש העיר פורסם פוסט ברכה אוהד לבית"ר אחרי הניצחון הענק על מכבי תל אביב. הפוסט אולי בירך, אבל מבחינת האוהדים ליאון יצא מקלל, ובתגובות הוא חטף מקלחת צוננת. את הסיבה מכיר היטב כל אוהד בית"ר – מאות הדוחות שנותנת עיריית ירושלים לרכבים סביב האצטדיון.

יש שיגידו שהפוסט של ליאון מנותק, שהוא בעצמו מנותק מהמתרחש – אבל, ומדובר באבל חשוב מאוד – הניתוק הוא לא של ליאון (אולי קצת), אלא של אנשי המדיה שלו, שהובילו אותו לעין הסערה בעל כורחו. כל בר דעת יודע ומבין – את הפוסט לא ליאון פרסם, במקרה הטוב הוא אישר את פרסומו (וגם זה מוטל בספק). אנשי המדיה הם האחראים על הפרסום והם הוכיחו ניתוק לא ברור ולא מובן. הם הכניסו את ראש העיר לשדה מוקשים שהיה מסומן היטב בכל פינה ברשתות החברתיות. כל קבוצות האוהדים הצהובות ברשת מלאות בפוסטים זועמים בעניין האכיפה סביב משחקי הקבוצה בחודשים האחרונים. לא צריך להיות גאון או איש מדיה מדופלם כדי להבחין בכך.

אבל אנשי ראש העיר, כך נדמה, מ-נ-ו-ת-ק-י-ם.



מאז חזרה הליגה מפגרת המלחמה מול איראן, מדיניות האכיפה בטדי השתנתה. לרעה מבחינת אוהדי בית"ר. סביב טדי אין חניה – אבל יש דו"חות. והרבה. יתרה מכך, מה שהיה מותר בעבר – אסור כעת. אוהדים רבים שלפני המלחמה החנו על השוליים בסמוך לטדי, על מדרכות ובסמיכות לאצטדיון חוזרים לרכבם אחרי בילוי באצטדיון ומגלים לדאבונם מכתב קטן ממשטרת ישראל/עיריית ירושלים עם דוח שמחכה להם. יש לציין שאני נגד חניות שמסכנות חיים, אך אם בעבר לא אכפו את אותן חניות מדוע כעת אוכפים אותם? למה אין התראה או הודעה שבמקומות הללו מקבלים דוחות?

בכללי, אוהד הכדורגל הממוצע בישראל חווה קושי גדול וסיוט אחד גדול להגיע לאצטדיוני הכדורגל, זה מבלי להזכיר את השעות הבעיייתיות באמצע השבוע, שאנשים מכל חלקי הארץ ממטולה ועד אילת, צריכים להגיע לאיצטדיון טדי עם פקקים מטורפים, דרכי גישה של שנות ה-30, צירים עמוסים, סגירות כבישים של משטרת ישראל ושל ירושלים בפרט, שרק עושים נזק מאשר תועלת.

תוסיפו לכך את עניין התחבורה הציבורית שלא קיימת בשבתות – והמשחק האחרון נגד מכבי תל אביב היה כמחצית השעה אחרי צאת השבת – ועולה השאלה: איך האוהדים אמורים להגיע לאצטדיון?

אני מבין שעיריית ירושלים בונה על כך שהאוהדים יגיעו ברכבת הקלה, שתחל לפעול בקרוב, אך עד שהיא תגיע באמת לטדי – למה להקשות על האוהדים? למה לגרום להם לשלם מאות שקלים? הרי הטעות והאחריות היא של עיריית ירושלים, שלא דאגה לחניה נורמלית סביב אצטדיון של 30,000 תושבים.

וכאן דווקא כן נכנסת האחריות של ראש העיר. הוא צריך להודיע באופן חד וברור – אין אכיפה עד שתהיה רכבת קלה. ולא תהיה אכיפה כשהרכבת הקלה לא עובדת (בשבת למשל). אופציה נוספת – להודיע שירושלים לא רוצה קבוצות ספורט מצליחות ומושכות קהל.

 

 

'ברחובות שלנו' בתגובה: חייבים אכיפה. מדובר בסכנת חיים

בתגובה לביקורות מצד אוהדי בית"ר, אומרים בארגון הולכי הרגל 'ברחובות שלנו': "ישראל היא מדינת חוק והחוק אוסר במפורש על חניה במקומות אסורים כמו מדרכות, שבילי אופניים או מעברי חציה. מה שקורה באזור טדי כשיש משחקי כדורגל זה מזעזע, הפרה בוטה של החוק תוך סיכון והתעללות בהולכי רגל".

עוד אומרים בארגון: "לצד משחקי הכדורגל המבורכים חייבות להיעשות פעולות למניעת העבירה, מדובר בסכנת חיים".

 

 

תגובות

7 תגובות
7 תגובות
  1. דוד

    ראש העיר לא צריך לספק חניות לרכבים שיפרקו את השכונה, הוא כן צריך להקשיב יותר בתחבורה הציבורית אל האיצטדיון ולדאוג לבטחון תושבי השכונה והמגיעים לאיצטדיון.

  2. אלי

    אל תשכח שרוב אוהדי ביתר בכלל בלי זיקה לירושלים ככה שהוא לא באמת ראש העיר שלהם

  3. ירושלמי

    רוב אוהדי ביתר עם זיקה לירושלים
    תמיד היה ןתמיד יהיה ירושלמי

  4. תושב מלחה

    די להתממות הייתה אזהרה מוקדמת וגם הזהירו שיגררו רכבים.
    חייב לתת שם דוחות, אנשים זורקים את הרכב באמצע הכביש בלי לחשוב על אחרים, כבר כמה פעמים הייתי על אוטובוס שלא יכל לנסוע כי רכב חסם את הנתיב.

  5. השלטון ערב רב

    יש כאן בעיה שהחלה עם בניית האצטדיון שלא עשו מספיק מקומות חניה
    תחבורה ציבורית נאותה אין כרגע עד שיפתחו את קו הרכבת
    אבל,האוהדים כועסים בצדק על כך שאין חניה,ומקבלים דוחות
    אבל מצד שני יש שכונת מגורים ואני בוטח שאלפי אנשים שם סובלים מאוד מחסימות של חניות,מפלישה לחצרות הבתים,ממצור על הבתים שלהם,אם אוהדים חוסמים אז צריכים לקבל דו"ח הפ לא הקורבנות היחידים של המצב

  6. חנניה

    משה לאון ראש העיר הגרוע ביותר של הבירה מאז ומעולם. אבי חטא המגדלים האיומים וחוסר קשב לתושבים. ממש בכיה לדורות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר