היריד ברחוב המלך ג'ורג' (צילום: רותם חברוני)
היריד ברחוב המלך ג'ורג' (צילום: רותם חברוני)

מהפכת הירידים במרכז העיר: ארבעה מוקדים חדשים מצטרפים למהלך

אחרי עבודה ממושכת, עיריית ירושלים מרחיבה את פעילות הירידים במרכז העיר: ארבעה מוקדים חדשים יצטרפו לשניים הקיימים, במטרה למשוך קהל, להחיות את המרחב הציבורי ולחזק את העסקים המקומיים

פורסם בתאריך: 27.8.26 06:19

מהלך חדש להרחבת פעילות הירידים במרכז ירושלים יוצא לדרך, כאשר ארבעה ירידים חדשים צפויים להצטרף לשני הירידים שכבר מתקיימים בעיר – במסגרת תוכנית שנועדה להגדיל את הפעילות במרחב הציבורי, למשוך מבקרים ולחזק את העסקים המקומיים.

הירידים הקיימים ברחבת בניין כלל ובבצלאל, המתקיימים בימי חמישי ושישי, יורחבו כעת למוקדים נוספים במרכז העיר.

הירידים החדשים צפויים לפעול בצומת האיקסים, בכיכר הירח ובדוידקה, ובהמשך צפוי להיפתח גם יריד ייחודי ברחוב ריבלין. בעירייה מציינים כי בהמשך המהלך צפוי להתרחב גם לרחובות נוספים.

המטרה: להחזיר את התושבים למרכזי הערים

לדברי אריאל בזיז, חבר מועצת העיר ומחזיק תיק קידום עסקים והרבעים, המהלך נועד להתמודד עם אחד האתגרים המרכזיים של המרחב העירוני בעידן הדיגיטלי – לגרום לאנשים לצאת מהבית ולהגיע למרכזי הערים.

״לקדנציה הזאת הגעתי עם תפיסה ברורה: בעידן שבו כל העולם נמצא בכף היד, ובמיוחד אחרי הקורונה והמלחמות, האתגר הוא לגרום לאנשים לצאת מהבית ולהגיע למרחב הציבורי״, אמר בזיז.

לדבריו, לאחר שהציבור כבר מגיע למרחב הציבורי, יש צורך לייצר עבורו סיבה להישאר ולצרוך בעסקים המקומיים.

״וכשהם כבר יוצאים – אנחנו צריכים לתת להם סיבה להגיע, להישאר, ליהנות ולצרוך בעסקים המקומיים״, הוסיף.


כיכר ספרא, אריאל בזיז (צילומים: ארנון בוסאני, שרון גבאי)

כיכר ספרא, אריאל בזיז (צילומים: ארנון בוסאני, שרון גבאי)


"תוכן איכותי במרחב הציבורי יכול לשנות מציאות"

בזיז התייחס גם לירידים המתקיימים בירושלים ובתל אביב, שלדבריו מדגימים את היכולת של פעילות במרחב הציבורי למשוך קהל ולייצר שינוי ברחובות.

״ירידים כמו רטרושלים וכמו נחלת בנימין בתל אביב מוכיחים שתוכן איכותי במרחב הציבורי יכול לשנות מציאות, לייצר חוויה ולהביא קהל. עכשיו אנחנו לוקחים את התפיסה הזאת צעד משמעותי קדימה במרכז ירושלים״, אמר.

לדבריו, המטרה אינה להסתפק בירידים נקודתיים, אלא ליצור רצף של פעילות ותוכן שיחבר בין האזורים השונים במרכז העיר.

״המטרה היא ליצור רצף של תוכן וחוויה שמחבר בין האזורים השונים, מחייה את הרחובות ומביא עוד קהל לעסקים. ארבעת הירידים החדשים הם רק ההתחלה. משהו טוב קורה בירושלים״, סיכם.

המהלך קודם בשיתוף אגף לקידום עסקים, אגף התרבות, מינהל רובע מרכז, תיקי אדיסון המפיקה ושותפים נוספים.

תגובות

3 תגובות
3 תגובות
  1. שבת שלום ומבורך

    אם לדוגמא יעשו ירידי אוכל מוזל כשרים במרכז העיר בנוסף לחנויות זה גם יעזור לעסקים ליד..

  2. דודו

    תכשירו דוכני אוכל ניידים כמו בכל אירופה ותנו לאנשים להציע טרנדים, בטח בחופש ותקופות חגים

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר