שוב אירוע אלימות טלטל היום, שני, 28.9, את מערך התחבורה הציבורית בירושלים, ומציב שוב קו אדום ומבהיל בנוגע לביטחונם האישי של עובדי התח"צ ברחובות העיר. נהג אוטובוס של חברת סופרבוס נפצע בפניו ובעיניו לאחר שנפל קורבן למארב מתוכנן, חסימת ציר פתאומית ורגימת אבנים קשה מצד חבורת תוקפים, בעיצומה של נסיעה מנהלתית במערב העיר. הנהג הפצוע פונה מייד לקבלת טיפול רפואי דחוף בבית חולים, ונזק כבד נגרם לשמשות האוטובוס המנופצות. תלונה, כמובן, הוגשה במשטרה.
התקיפה החמורה התרחשה ברחוב כנפי הנשרים בשכונת גבעת שאול. הנהג סיים את שירותו בקו 75 העירוני ויצא ל"נסיעה ריקה", ללא נוסעים, במטרה להחזיר את האוטובוס למתחם החניון המרכזי. בארגון כוח לעבודים, המייצג את עובדי ונהגי סופרבוס, מספרים כי לפתע, כלי רכב פרטי חסם בצורה מכוונת ואגרסיבית את נתיב הנסיעה שלו. נהג האוטובוס פתח את החלון וביקש מנוסעי הרכב לפנות את הדרך כדי שיוכל לעבור, אך בתגובה יצאו החשודים מהמכונית והחלו ליידות לעברו אבנים גדולות ובלוקים בטווח אפס, פגעו בעינו ונמלטו מהזירה.
"ניסיון לינץ' מתוכנן"
באיגוד ועדי התחבורה בארגון "כוח לעובדים" הגיבו בזעזוע עמוק ופרסמו הצהרה לוחמנית וקשוחה נגד אוזלת היד של הרשויות באכיפה: "לא מדובר פה בסכסוך מקומי בין נהג לנוסע ובוודאי שלא במעשה קונדס של נערים – מדובר בניסיון לינץ' מתוכנן ומאורגן היטב בנהגים. לא רחוק היום שהתוקפים האלימים הללו יצליחו במשימתם המזעזעת ונהג אוטובוס בירושלים פשוט יירצח במשמרת".
ראשי האיגוד מדגישים כי הפקרת הנהגים מובילה לפגיעה ישירה בשירות הצרכני הניתן לתושבי העיר, שכן נהגים רבים חוששים לעלות על ההגה בשעות החשיכה.
דפוס קבוע בגלל המוצא
יעל שליו ויגיסר, ראש מטה ירושלים בארגון "כוח לעובדים", חשפה נתונים קשים על היקף התופעה בבירה: "זה כבר הפך לדפוס פעולה קבוע, אלים ומפחיד המתרחש בעיר אחת לחודש בערך. אירוע השיא הקודם היה תקיפתו הקשה של חברנו הנהג מועתסם קאק ב-1 באוגוסט, שבירת תשע משיניו ואשפוזו. המשותף המובהק לכל המקרים הללו הוא שקבוצה קיצונית אורבת לנהג ותוקפת אותו ללא שום הסבר או ויכוח מוקדם, מלבד דבר אחד ברור – מדובר בנהג ממוצא ערבי. לא ייתכן שעובדי התחבורה הציבורית בעיר בכלל, והעובדים הערבים בפרט, המהווים למעלה מ-50 אחוז מכלל נהגי האוטובוסים בבירה, ירגישו חוסר ביטחון קיומי וסכנת חיים יומיומית רק בגלל מוצאם".
בארגון העובדים מפנים אצבע מאשימה לעבר משרד התחבורה ודורשים שינוי חקיקתי ומבצעי מיידי: "אנו קוראים למשרד התחבורה להרחיב ללא דיחוי את פעילותה של יחידת האבטחה הרכובה בבירה. לא ייתכן שרק שלושה מאבטחים יהוו את כל מענה האבטחה הרשמי בעיר שנחשבת לאלימה ביותר במדינה כלפי עובדי תחבורה ציבורית. לא ייתכן שתקיפות פליליות חמורות כל כך ייסגרו על ידי המשטרה תחת התירוץ של 'חוסר עניין לציבור'. כל המציאות המופקרת הזו תשתנה רק כאשר תתקבל דרישתנו הברורה להכרה רשמית בחוק בעובדי התח"צ כעובדי ציבור לכל דבר, והענשת תוקפיהם בעונשי מאסר כבדים ומרתיעים בהתאם".





תגובות