בריכת הסולטן (משמאל), היכל הפיס ארנה, אצטדיון טדי (צילומים: ארנון בוסאני, דור פזואלו)
בריכת הסולטן (משמאל), היכל הפיס ארנה, אצטדיון טדי (צילומים: ארנון בוסאני, דור פזואלו)

מתחמי VIP, שדרת מסחר ומסעדה: עוד שיפוצים בטדי ובארנה

דירקטוריון החברה העירונית 'אריאל', האמונה על מתקני הספורט והתרבות העירוניים, אישר את תוכנית העבודה לשנת 2025 בסך כולל של 326 מיליון שקלים. התוכנית כוללת בעיקרה שדרוג הנראות של המתקנים הגדולים - אצטדיון טדי, היכל הפיס ארנה ובריכת הסולטן

פורסם בתאריך: 29.1.25 08:32

אושרה תוכנית העבודה של החברה העירונית 'אריאל' לשנת 2025. התוכנית, שהיקפה הכספי נאמד בכ-325 מיליון שקלים, כוללת בעיקרה את המשך שדרוג הנראות של המתקנים הגדולים שעליהם אחראית החברה – בריכת הסולטן, אצטדיון טדי והיכל הפיס ארנה.

כידוע, 'אריאל', מקדמת ומפתחת עבור העירייה את תחומי התרבות, האומנויות, החברה והספורט בירושלים ומפיקה אירועים רבים לאורך כל השנה, זאת בנוסף למתקני הספורט והתרבות שצוינו לעיל, כמו גם חלק ממתחם התחנה.

תכנית העבודה של 'אריאל', שאושרה על ידי הדירקטוריון, כוללת שדרוג וקידום תשתיות ופיתוח עסקי במתקני החברה. כך למשל, באצטדיון טדי יימשכו גם בשנה הקרובה השיפוצים ועבודות ההתאמה למה שבחברה מכנים ה"סטנדרטים האירופאיים הגבוהים של אופ"א לאירוח משחקים בינלאומיים ומשחקי ליגת האלופות והליגה האירופית".

במהלך השנה הקרובה, תושלם קומת השחקנים החדשה באצטדיון הכוללת ארבעה חדרי הלבשה גדולים וחדשים עם אבזור מתקדם, חדרי מאמנים ועוזרי מאמנים, חדרי שופטים ושופטות חדשים, אולם מסיבת עיתונאים, חדר ישיבות, חדר אירוח, מנהרת שחקנים מתקדמת ועוד.


הדמיית קומת השחקנים החדישה באצטדיון טדי (צילומים הדמיה: גולדשמידט ארדיטי בן נעים אדריכלים ו-3DSPACE, ארנון בוסאני)

הדמיית קומת השחקנים החדישה באצטדיון טדי (צילומים הדמיה: גולדשמידט ארדיטי בן נעים אדריכלים ו-3DSPACE, ארנון בוסאני)


בנוסף, ב-2025 יוקם באצטדיון מתחם VIP בעיצוב אירופאי ומושקע במיוחד ויתפרס על פני שני מפלסים. מתחם האירוח החדש יהיה מוכן לקראת טקס הפתיחה של משחקי המכביה 2025 שיתקיים בטדי במהלך חודש יולי הקרוב. כמו-כן, בשנה הקרובה תמשיך חברת אריאל את הפיתוח העסקי הנרחב של קריית הספורט של ירושלים ותקים בחלקו הצפוני של אצטדיון טדי שדרת מסחר חדשה שתכלול מסעדות, בתי קפה וחנויות ספורט, שיעמדו לרשות באי האצטדיון לפני ואחרי המשחקים. ושום אזכור לנושא החניה סביב האצטדיון.

כניסה נוספת לארנה

בארנה תקודם הקמתו של אולם כדורסל רב-תכליתי 'בבור הארנה', הממוקם בחלל ההיכל מתחת האדמה – תוכנית שמדוברת כבר מספר שנים. האולם החדש, יכלול 499 מקומות ישיבה וחדרי הלבשה חדשים. לצידו יוקמו ב'בור' מסלול ריצה הקפי, חדרי כושר ומתחם לאירוח אירועי ספורט והחלקה על הקרח. במפלס הביניים שמעל לאולם הכדורסל ייבנה מתחם מסחרי, חדרים טכניים ומשרדים.

בנוסף, תוקם מסעדה בגודל של כ-600 מ"ר בקומה העליונה של היכל הפיס ותשרת את באי הארנה ותושבי העיר, וכן תושלם בנייתה של כניסה נוספת לארנה ממפלס הכביש, שתהווה גישה מהירה למסעדה, למתחמי ה-VIP ולאולם הכדורסל החדש במפלס הבור.


הארנה (צילום: ארנון בוסאני)

הארנה (צילום: ארנון בוסאני)


עבודות אלו יצטרפו לשדרוג המשמעותי שבוצע בשנת 2024 בארנה, שציינה עשור להיווסדה, וכלל התקנת מערכת סאונד חדשות ומתקדמות, הצבת עשרות לוחות אקוסטיים בגג האולם המרכזי לשדרוג חוויית השמע, החלפת קוביית הלד הנמצאת במרכזו של ההיכל, לקובייה חדישה ומתקדמת בגודל של כ-200 מ"ר, החלפת הפרקט, לפרקט בסטנדרט אירופאי, שהינו נוח לפירוק ולהרכבה לטובת המופעים ואירועי התרבות המתקיימים בהיכל לאורך השנה לצד משחקי הכדורסל, התקנת רשת תקשורת אלחוטית ציבורית (wi-fi) ושדרוג מתחם ה-VIP. גם בסוגית הארנה אין התייחסות לבעיות החניה סביב ההיכל.

שדרוג הנגישות וחווית הצפייה בבריכת הסולטן

במסגרת תוכנית העבודה ל-2025 יימשכו גם עבודות השיפוץ בבריכת הסולטן, כשבמהלך השנה הקרובה ייבנו מנגשי מעבר חדשים וישודרגו מושבי הטריבונה, מה שישפר משמעותית את הנגישות אליהם ואת חווית הצפייה. הללו יצטרפו לעבודות שכבר בוצעו בבריכת הסולטן במהלך 2024 ובניהן בניית במה דו-מפלסית בגודל של כ-1,800 מ"ר, ושדרוג כולל של מתחם הפואייה, המשמש כשטח קבלת הפנים של הקהל.

 

 

חברת אריאל, כאמור, אחראית גם על קיום אירועי תרבות ואמנות, ותוכנית העבודה ל-2025 מתייחסת גם אליהם, כשכמדי שנה יתקיימו פסטיבלי הדגל – חוצות היוצר, אירוח של פסטיבל הקולנוע, פסטיבל מזרח ומערב, מופעי סליחות, מסיבות פורים, החלקה על הקרח וכו'.


בריכת הסולטן (צילום: דור פזואלו)

בריכת הסולטן (צילום: דור פזואלו)


ראש העיר משה ליאון, יו"ר דירקטוריון 'אריאל': "תוכנית העבודה תבטיח כי גם בשנת 2025 ירושלים תמשיך במגמת צמיחה ספורטיבית ותרבותית ותביא בשורות לתושבי העיר ולבאים בשעריה גם בתחומי האומנויות והחברה. בשנה זו נוסיף לפתח, לטפח ולשדרג מתקנים ולהביא לפתחה של העיר אירועים לאומיים ובינלאומיים רבים ומגוונים עבור כלל האוכלוסיות. אני מודה להנהלת חברת אריאל ועובדיה על עבודה מאומצת ומוצלחת שהביאה את ירושלים, בירת התרבות והספורט לקדמת הבמה. אני סמוך ובטוח כי גם בשנים הקרובות נמשיך לחזות בגאווה בתנופה בה מצויה העיר".

מנכ"ל אריאל אורי מנחם מוסיף: "תוכנית העבודה לשנת 2025 משקפת את הפעילות והעשייה הענפה של חברת 'אריאל', לטובת קידום תחומי התרבות, הספורט והפנאי בירושלים. בשנת 2025, אריאל תמשיך את הצמיחה המשמעותית בהיקף פעילותה, עם שדרוג רחב היקף של תשתיות ופיתוח עסקי באצטדיון טדי, בהיכל הפיס ארנה ובבריכת הסולטן לצד הפקות ואירוח מופעים, פסטיבלים, אירועי תרבות ואירועי ספורט לאומיים ובינלאומיים. ברצוני להודות לראש העיר ירושלים משה ליאון ולהנהלת העיר על הרוח הגבית והתמיכה הרבה שהם מעניקים לאריאל לאורך כל השנה, ויחד נמשיך לפעול, לפתח ולהשקיע רבות לטובת תושבי ירושלים והמבקרים בה".

 

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר