שחקני בית"ר (צילום: אורן בן חקון)
שחקני בית"ר (צילום: אורן בן חקון)

דעה | נקודת זינוק

הדרבי הוא המשחק החשוב ביותר שנשאר להפועל העונה ונצחון יוקרתי ישאיר לנו טעם טוב. וגם – הצעת הייעול שלי בנושא התקציב כדי שהנושא יוסבר בבהירות גם למי שלא מבין פערים מסויימים | דעה

פורסם בתאריך: 20.2.25 15:40

ביום שישי הקרוב מחכה לבית"ר משחק סופר מתאים להחזיר את עצמה למסלול הנכון – דרבי ירושלמי בקור מאתגר. בית״ר צריכה ויכולה לגבור על הפועל ולהחזיר את עצמה למסלול הניצחונות, כשהיא אחרי רצף של שלושה משחקים ללא ניצחון, דבר שטרם קרה העונה. אובדן נקודות נוסף, חלילה, ובית״ר תתחיל להרגיש את נתניה ואת הפועל חיפה נושפות בעורפה. ניצחון, לעומת זאת, יחזיר את השמחה לבית וגן וייתן הרבה שקט לקראת משחק הגביע בשבוע הבא.

אך עוד לפני הדרבי, ארצה לנתח את מה שעובר על בית"ר לאחרונה: בסך הכל שני משחקים עברו מאז מפגן העוצמה נגד מכבי תל אביב, ונראה כי בית"ר איבדה הרבה מאוד גובה והרבה מאוד כיוון. בואו נדבר עובדות – בית"ר של לפני הפגרה האחרונה היא לא אותה קבוצה של אחרי הפגרה. על פי נתוני ההצלחה של הקבוצה בית"ר של מאז הפגרה ולפני הדרבי האחרון, היא קבוצה בינונית של פחות מ-50 אחוזי הצלחה וזה נתון מדאיג מאוד, כי המשמעות האופרטיבית שלו היא קבוצת אמצע טבלה, קבוצה בינונית, ספק פלייאוף עליון.

הביקורת שנשמעת על ברק אברמוב, שלא הקצה משאבים לחיזוק מתאים בינואר, במקומה. אכן ראוי היה כי אברמוב יקצה תקציב לרכש נוסף בחודש ינואר, בטח ובטח אם ברור לו ולצוות המקצועי כי הקבוצה חסרה שחקנים בעמדות קריטיות כמו חלוץ, בלם ומגן. אברמוב קיבל החלטה כי מלבד אצילי הוא לא מביא רכש נוסף, והדבר מקבל ביטוי ישיר על הדשא ומשליך בהתאמה על קצב צבירת הנקודות והמיקום בטבלה.

יחד עם זאת, אי אפשר לנקות את הצוות המקצועי ממה שקורה על כר הדשא בחודשים האחרונים. הסגל הנוכחי לא יכול לספק מפגני התפרקות כפי שקרה לבית"ר נגד באר שבע, נתניה, ריינה והפועל חיפה. בסגל הזה היא לא יכולה לגלות חולשה התקפית במשחקים נגד קבוצות שסוגרות את המגרש ומתכוננות נגדה בצורה נכונה, בלי לייצר פתרונות וכל אלו – על הראש של הצוות המקצועי, כלומר ברק יצחקי ואלמוג כהן. דווקא כשהיה נראה כי הצוות מצליח למצוא את האיזון לחלק ההגנתי הגיע קושי התקפי בלתי פתיר. ההרכבה של אצילי יחד עם שועה גרם לאיטיות מסוימת במשחק ההתקפה של בית"ר וקושי ביצירת מצבי הבקעה, ואלו לא זכו לפתרון כשהקבוצה המשיכה לאבד נקודות נגד קבוצות שעל הנייר הנקודות היו אמורות להיות בכיס.

 

התוצאה של היעדר חיזוק נכון בינואר ותפקוד לקוי של הצוות המקצועי הובילה בסופו של דבר לכך שבית"ר יצאה באופן סופי ממאבק האליפות. כעת, בית"ר תהיה חייבת למקד את עצמה במאבקי הגביע ובמאבק על המקום השלישי יחד עם מכבי חיפה, אחרת היא תמצא את עצמה בלי כרטיס לאירופה דבר שיחשב לפספוס ענק לעונה עם פוטנציאל רב.

תגובות

אין תגובות

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"כל העיר"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר